Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Muhtarlar hem söyledi, hem oynadı

GÜNCEL 19.10.2018 - 17:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1588+ kez okundu.
 

Muhtarlar hem söyledi, hem oynadı

Muhtarlar Günü Kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

AYDIN- 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama töreni Söke’de renkli görüntülere sahne oldu. Hükümet Meydanı’nda yapılan resmi kutlama programında, Akçakaya Mahallesi Muhtarı türküleri ile mini bir konser verdi, diğer mahalle muhtarları ise, zeybek oyunları ile türküye eşlik etti. Kisir Mahallesi Muhtarı ise mesaj dolu şiiri ile Muhtarlar Günü kutlama törenine damga vurdu. Muhtarlar Günü Söke’de, gerçekleştirilen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan, çeşitli daire amirleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı. Tören, Söke Muhtarlar Derneği’nin çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Köprüalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk yaptı. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk konuşmasında, “Mahallesinde yetim, öksüz, garibanın sorunlarını bilen, her türlü acı ve eksiklerini bilen mahalle muhtarlarıdır” dedi. Muhtarların sorunlarından da söz eden Mustafa Öztürk, “Tüzel kişiliğimizin yasal sınırları çizilmemiş olması eksikliktir. Bu eksiklik demokrasi ve kamuya hizmet götürülmesinde büyük kayıptır. Büyükşehir yasasıyla köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği kalktı. Yasa, köyü mahalleye dönüştürmüş olsa bile köy köylülük gereksinimlerini terk etmemiştir. Muhtarlık bekçi çalıştıramadığından ekili araziler korumasız kaldı” dedi. Öztürk geçmiş yıllarda dile getirdikleri sosyal güvenlik primi sorununun devlet tarafından çözüldüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmanın ardından Söke Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu. Kisir Muhtarı Baki Suna’nın ‘Muhtarlarımız’ adlı şiir okuduğu kutlama töreninde, Akçakaya Mahallesi Muhtarı türkü söyledi. Kerimoğlu türküsü söylenirken Söke’ye bağlı mahallelerin muhtarları ise Hükümet Meydanı’nda zeybek oynadı. Muhtarların zeybek oyunu katılımcılar ve çevrede toplanan vatandaşlarca beğeni ile izlendi. Törenin sonunda Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Ağaçlı Mahallesi’nin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Muhtarlar Günü Kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

AYDIN- 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama töreni Söke’de renkli görüntülere sahne oldu. Hükümet Meydanı’nda yapılan resmi kutlama programında, Akçakaya Mahallesi Muhtarı türküleri ile mini bir konser verdi, diğer mahalle muhtarları ise, zeybek oyunları ile türküye eşlik etti. Kisir Mahallesi Muhtarı ise mesaj dolu şiiri ile Muhtarlar Günü kutlama törenine damga vurdu.

Muhtarlar Günü Söke’de, gerçekleştirilen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan, çeşitli daire amirleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Tören, Söke Muhtarlar Derneği’nin çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Köprüalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk yaptı. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk konuşmasında, “Mahallesinde yetim, öksüz, garibanın sorunlarını bilen, her türlü acı ve eksiklerini bilen mahalle muhtarlarıdır” dedi. Muhtarların sorunlarından da söz eden Mustafa Öztürk, “Tüzel kişiliğimizin yasal sınırları çizilmemiş olması eksikliktir. Bu eksiklik demokrasi ve kamuya hizmet götürülmesinde büyük kayıptır. Büyükşehir yasasıyla köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği kalktı. Yasa, köyü mahalleye dönüştürmüş olsa bile köy köylülük gereksinimlerini terk etmemiştir. Muhtarlık bekçi çalıştıramadığından ekili araziler korumasız kaldı” dedi. Öztürk geçmiş yıllarda dile getirdikleri sosyal güvenlik primi sorununun devlet tarafından çözüldüğünü belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Söke Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi gösteri sundu. Kisir Muhtarı Baki Suna’nın ‘Muhtarlarımız’ adlı şiir okuduğu kutlama töreninde, Akçakaya Mahallesi Muhtarı türkü söyledi. Kerimoğlu türküsü söylenirken Söke’ye bağlı mahallelerin muhtarları ise Hükümet Meydanı’nda zeybek oynadı. Muhtarların zeybek oyunu katılımcılar ve çevrede toplanan vatandaşlarca beğeni ile izlendi.

Törenin sonunda Söke Belediyesi tarafından düzenlenen Ağaçlı Mahallesi’nin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.