Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Muhalefetin uçuk vaatlerine sessiz

MAGAZİN 25.05.2015 - 20:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3348+ kez okundu.
 

Muhalefetin uçuk vaatlerine sessiz

Muhalefet partilerinin uçuk asgari ücret vaadlerinden en çok zararı görecek olan patronlar kulubü TÜSİAD kör destek uğruna sus-pus oldu.

Her fırsatta hükümetin uygulamalarını sert bir dille eleştiren TÜSİAD, CHP'nin ekonomiyi krize sokacak popülist asgari ücretine karşı sessizliğini koruyor. TÜSİAD'ın bu sessizliği hafta sonu gerçekleştirilen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) genel kuruluna da yansıdı. Genel kurulda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, adeta açık artırma usulüyle yükseltilen asgari ücret konusunda popülist yaklaşımlarda bulunan CHP ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi.  "DERİN KRİZ VAATLERİ..." Türkiye'nin önündeki en büyük tehditlerden birinin popülizm olduğunu söyleyen Şimşek, bu tür yaklaşımların hayata geçmesi durumunda bütçe açığı, borç yükü, enflasyon ve cari açıkta ciddi artışlar meydana geleceğine dikkat çekerek, karşılığı olmayan bu vaatlerin 'derin kriz' anlamına geldiğine söyledi. Bütün bu tespitlerin yapıldığı toplantıda Bakan Şimşek'i dinleyenlerin arasında TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes da vardı.  "CHP'NİN VAATLERİNİ DESTEKLİYORUZ DESİNLER..." Başaran-Symes'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asgari ücretle ilgili çağrısını hatırlattık. TÜSİAD'ın, perde arkasında muhalefetin uçuk vaatlerine destek verdiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu"TÜSİAD istatistiksel olarak hesaplasın. Asgari ücret bin 500 lira olursa kaç iş yeri kapanır! Çıksınlar mertçe Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini destekliyoruz desinler" demişti. Başbakan'ın bu çağrısına neden cevap vermediklerini sorduğumuz TÜSİAD Başkanı'nın ağzını nedense bıçak açmadı. Her fırsatta hükümete ayar vermeye çalışan TÜSİAD'ın, ülkeyi krize sokacak astronomik asgari ücret konusunda popülist yaklaşımlara karşı çıkmaması, Başbakan'ın 'Perde arkasında CHP'ye destek veriyorlar' sözlerini haklı çıkardı. "BU KONUDA YORUM YAPMAYACAĞIZ!" Bol keseden seçmene vaatler sunan muhalefet partileri, 1.500 TL ile 5.000 TL arasında asgari ücret vereceğini iddia ediyor. Seçmene sunulan uçuk vaatler hakkında ne düşündüğünü sorduğumuz TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes "TÜSİAD olarak bu konuda yorum yapmayacağız, buna halk karar verecek" sözleriyle gerçekleri saklamaya çalıştı. Oysa vaat edilen astronomik asgari ücret patronların cebinden çıkacak. Yani asgari ücrete patronlar karar veriyor. "KRİZE GİRİLECEĞİ KESİN..." Üstelik uçuk asgari ücretin hayata geçmesi durumumda yatırım ve üretimin ciddi yara alacağı, işsizlik ve kayıt dışı istihdamda patlama yaşanacağı, sonuçta ülke ekonomisinin krize sürükleneceği bugün herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bir gerçek daha var ki o da 2002 yılından bu güne gerçekleştirdiği dev kalkınma hamleleriyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen hükümeti her fırsatta eleştiren patronlar kulübü TÜSİAD, CHP'yi koruyan ve kollayan yaklaşımıyla demokrasi sınavında yine çuvalladı.
Muhalefet partilerinin uçuk asgari ücret vaadlerinden en çok zararı görecek olan patronlar kulubü TÜSİAD kör destek uğruna sus-pus oldu.

Her fırsatta hükümetin uygulamalarını sert bir dille eleştiren TÜSİAD, CHP'nin ekonomiyi krize sokacak popülist asgari ücretine karşı sessizliğini koruyor. TÜSİAD'ın bu sessizliği hafta sonu gerçekleştirilen Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) genel kuruluna da yansıdı. Genel kurulda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, adeta açık artırma usulüyle yükseltilen asgari ücret konusunda popülist yaklaşımlarda bulunan CHP ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi. 

"DERİN KRİZ VAATLERİ..."

Türkiye'nin önündeki en büyük tehditlerden birinin popülizm olduğunu söyleyen Şimşek, bu tür yaklaşımların hayata geçmesi durumunda bütçe açığı, borç yükü, enflasyon ve cari açıkta ciddi artışlar meydana geleceğine dikkat çekerek, karşılığı olmayan bu vaatlerin 'derin kriz' anlamına geldiğine söyledi. Bütün bu tespitlerin yapıldığı toplantıda Bakan Şimşek'i dinleyenlerin arasında TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes da vardı. 

"CHP'NİN VAATLERİNİ DESTEKLİYORUZ DESİNLER..."

Başaran-Symes'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asgari ücretle ilgili çağrısını hatırlattık. TÜSİAD'ın, perde arkasında muhalefetin uçuk vaatlerine destek verdiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu"TÜSİAD istatistiksel olarak hesaplasın. Asgari ücret bin 500 lira olursa kaç iş yeri kapanır! Çıksınlar mertçe Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini destekliyoruz desinler" demişti. Başbakan'ın bu çağrısına neden cevap vermediklerini sorduğumuz TÜSİAD Başkanı'nın ağzını nedense bıçak açmadı. Her fırsatta hükümete ayar vermeye çalışan TÜSİAD'ın, ülkeyi krize sokacak astronomik asgari ücret konusunda popülist yaklaşımlara karşı çıkmaması, Başbakan'ın 'Perde arkasında CHP'ye destek veriyorlar' sözlerini haklı çıkardı.

"BU KONUDA YORUM YAPMAYACAĞIZ!"

Bol keseden seçmene vaatler sunan muhalefet partileri, 1.500 TL ile 5.000 TL arasında asgari ücret vereceğini iddia ediyor. Seçmene sunulan uçuk vaatler hakkında ne düşündüğünü sorduğumuz TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes "TÜSİAD olarak bu konuda yorum yapmayacağız, buna halk karar verecek" sözleriyle gerçekleri saklamaya çalıştı. Oysa vaat edilen astronomik asgari ücret patronların cebinden çıkacak. Yani asgari ücrete patronlar karar veriyor.

"KRİZE GİRİLECEĞİ KESİN..."

Üstelik uçuk asgari ücretin hayata geçmesi durumumda yatırım ve üretimin ciddi yara alacağı, işsizlik ve kayıt dışı istihdamda patlama yaşanacağı, sonuçta ülke ekonomisinin krize sürükleneceği bugün herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bir gerçek daha var ki o da 2002 yılından bu güne gerçekleştirdiği dev kalkınma hamleleriyle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen hükümeti her fırsatta eleştiren patronlar kulübü TÜSİAD, CHP'yi koruyan ve kollayan yaklaşımıyla demokrasi sınavında yine çuvalladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.