Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

MÜBEV’e turist akını

TURİZM 11.06.2019 - 20:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3150+ kez okundu.
 

MÜBEV’e turist akını

Apollon Tapınağı etrafında düzenlenen Apollon Takı Festivali’nde açık olan Mübadele ve Anı Evi, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

AYDIN- Didim Belediyesi tarafından tarihi Apollon Tapınağı etrafında bu yıl ilki düzenlenen Apollon Takı Festivali, ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalin yanı sıra, Didim Belediyesi tarafından restore edilerek kent müzesi haline dönüştürülen Yoran Mübadele ve Anı evi (MÜBEV) yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Festival ile Didim’in tanıtımına katkı sağlayacak yeni bir işe daha imza attıklarını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Didimli hanımlarımız bu konuda çok fazla gayretli ve üretiyorlar. Apollon Tapınağı'nın tanıtımına da katkı sağlayamak ve hanımların da el emeklerinin ekonomik olarak geri dönüşünü sağlamak adına bu etkinliği düzenledik. Bu yıl bunu tutturabilirsek, gelecek yıl da devamını düşünebiliriz. Didim halkının buna katılım sağlaması ve ilgi göstermesi de önemli. Bu noktada bu festivalin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 9 Günlük Ramazan Bayramı tatili ve Apollon Takı Festivali boyunca on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı haline gelen Yoran Mübadele ve Anı Evi ziyaretçi akınına uğradı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın projeleri arasında yer alan, geçmişin izlerini günümüzde sürdüren önemli tarihi binalarımızdan birisi olan Mübadele Evi’nde sergilenen bir çok objeyi inceleyen ziyaretçiler, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi, Yoran Mübadilleri ve Didim’in Kent Belleği ile ilgili görüntüleri izleyerek, evi gezme fırsatı buldular. Yoran-Didim Kültürü’nün tüm dünyaya tanıtımının sağlandığı bu büyük proje için Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a teşekkür eden ziyaretçiler, yörenin tarihi için son derece büyük ve önemli bir adım olduğunu ifade etti. Didim’in kültürüne ve geçmişine ışık tutan Yoran Mübadele ve Kültür Anı Evi’nin ilgi odağı olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Başkan A. Deniz Atabay, ziyaret eden tüm yerli ve yabancı turistlere teşekkür ederim ifadelerini kullandı.
Apollon Tapınağı etrafında düzenlenen Apollon Takı Festivali’nde açık olan Mübadele ve Anı Evi, dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

AYDIN- Didim Belediyesi tarafından tarihi Apollon Tapınağı etrafında bu yıl ilki düzenlenen Apollon Takı Festivali, ziyaretçi akınına uğradı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalin yanı sıra, Didim Belediyesi tarafından restore edilerek kent müzesi haline dönüştürülen Yoran Mübadele ve Anı evi (MÜBEV) yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Festival ile Didim’in tanıtımına katkı sağlayacak yeni bir işe daha imza attıklarını belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Didimli hanımlarımız bu konuda çok fazla gayretli ve üretiyorlar. Apollon Tapınağı'nın tanıtımına da katkı sağlayamak ve hanımların da el emeklerinin ekonomik olarak geri dönüşünü sağlamak adına bu etkinliği düzenledik. Bu yıl bunu tutturabilirsek, gelecek yıl da devamını düşünebiliriz. Didim halkının buna katılım sağlaması ve ilgi göstermesi de önemli. Bu noktada bu festivalin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

9 Günlük Ramazan Bayramı tatili ve Apollon Takı Festivali boyunca on binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağı haline gelen Yoran Mübadele ve Anı Evi ziyaretçi akınına uğradı.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın projeleri arasında yer alan, geçmişin izlerini günümüzde sürdüren önemli tarihi binalarımızdan birisi olan Mübadele Evi’nde sergilenen bir çok objeyi inceleyen ziyaretçiler, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi, Yoran Mübadilleri ve Didim’in Kent Belleği ile ilgili görüntüleri izleyerek, evi gezme fırsatı buldular.

Yoran-Didim Kültürü’nün tüm dünyaya tanıtımının sağlandığı bu büyük proje için Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a teşekkür eden ziyaretçiler, yörenin tarihi için son derece büyük ve önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Didim’in kültürüne ve geçmişine ışık tutan Yoran Mübadele ve Kültür Anı Evi’nin ilgi odağı olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Başkan A. Deniz Atabay, ziyaret eden tüm yerli ve yabancı turistlere teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.