Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Mübadil torunları, gecede buluştu

MAGAZİN 12.05.2018 - 14:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3112+ kez okundu.
 

Mübadil torunları, gecede buluştu

1924 ve 1938 yılında ilçeye mübadil olarak gelen Yoranlıların torunları tarafından kurulan Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğince, Gençlik Dayanışma Gecesi düzenlendi.

AYDIN- Bir otelde düzenlenen geceye dernek üyesi gençler ve aileleri davet edildi. Dayanışma gecesi sponsorlar eşliğinde gerçekleştirilirken, havuz başındaki yemeğe katılımın yoğun olduğu görüldü. Gecede konuşma yapan Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Muslu Vuraler, bu yıl etkinliklerin 3'üncüsünü yaptıklarını belirterek, “Didim artık eski Didim değil. Didim’i Yoran’ı, Didim yapan büyüklerimizin emekleri var. Bizi biz yapan değerlerimiz ve ortak bir geçmişimiz var. Birbirimizi anlıyorsak o zaman ortak noktalardayız. Biz Didim’de kiracı değil ev sahibiyiz. Biz kardeşiz, akrabayız biz Yoranlıyız. Herkesin farklı işi ve makamı var. Her şeyi kenara bıraktık bu gece bizi burayı toplayan tek şey Yoranlı olmamızdır. Bu geceye destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Zübeyde Yalçın ise 94 yıl önce mübadele için Didim’e gelenlerin torunları olduklarını belirterek “Bizler Didim’in ev sahibiyiz; bizler ayrı meslekte ve görüşlerde olsak ta ortak yanımız Yoranlı olmaktır. Derneğimiz bunun içinde bir çatıdır. Bizim için birlikte çalışmaktır” dedi. Konuşmaların ardından sahne alan “Legend Band” grubu söylediği parçalarla yemeğe katılanlara hoş vakitler geçirtti.
1924 ve 1938 yılında ilçeye mübadil olarak gelen Yoranlıların torunları tarafından kurulan Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğince, Gençlik Dayanışma Gecesi düzenlendi.

AYDIN- Bir otelde düzenlenen geceye dernek üyesi gençler ve aileleri davet edildi. Dayanışma gecesi sponsorlar eşliğinde gerçekleştirilirken, havuz başındaki yemeğe katılımın yoğun olduğu görüldü. Gecede konuşma yapan Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Muslu Vuraler, bu yıl etkinliklerin 3'üncüsünü yaptıklarını belirterek, “Didim artık eski Didim değil. Didim’i Yoran’ı, Didim yapan büyüklerimizin emekleri var. Bizi biz yapan değerlerimiz ve ortak bir geçmişimiz var. Birbirimizi anlıyorsak o zaman ortak noktalardayız. Biz Didim’de kiracı değil ev sahibiyiz. Biz kardeşiz, akrabayız biz Yoranlıyız. Herkesin farklı işi ve makamı var. Her şeyi kenara bıraktık bu gece bizi burayı toplayan tek şey Yoranlı olmamızdır. Bu geceye destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Zübeyde Yalçın ise 94 yıl önce mübadele için Didim’e gelenlerin torunları olduklarını belirterek “Bizler Didim’in ev sahibiyiz; bizler ayrı meslekte ve görüşlerde olsak ta ortak yanımız Yoranlı olmaktır. Derneğimiz bunun içinde bir çatıdır. Bizim için birlikte çalışmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan “Legend Band” grubu söylediği parçalarla yemeğe katılanlara hoş vakitler geçirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.