Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mübadele torunları yemekte buluştu

GÜNCEL 09.04.2018 - 16:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3935+ kez okundu.
 

Mübadele torunları yemekte buluştu

Didim’de mübadele torunları yemekte buluştu.

AYDIN- Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nce mübadelenin 94. yılı dolayısıyla bir yemek düzenlendi. Yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Ali Çağlar, Vedat Ege, Salih Yarmacı, Murat Parmaksız ve Aydan Aşık Turgut ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemeğinde açılışında konuşan Gülay Zübeyde Yalçın, 1924 yılında gerçekleşen mübadele neticesinde atalarının 94. yıl önce Didim’e geldiğini belirterek, “Bizler onların torunları olarak geçmişimize sahip çıkıp, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinlikler bizlerin dayanışması amacıyla yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Kovela Limanı'nda atalarımız andık; bugünde beraberiz. 6 Mayıs’ta da Kuru Fasulye-Pilav etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm yoranlılar bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Didim’in ilk şehidi olan Mustafa Özsoy’un anlatıldığı video izlettirildi; ardından emekli öğretmen Mehmet Bilgin hatıralarını anlattı. Yemek folklor gösterisinin ardından müzikli eğlence ile sona erdi.
Didim’de mübadele torunları yemekte buluştu.

AYDIN- Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nce mübadelenin 94. yılı dolayısıyla bir yemek düzenlendi.

Yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Ali Çağlar, Vedat Ege, Salih Yarmacı, Murat Parmaksız ve Aydan Aşık Turgut ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemeğinde açılışında konuşan Gülay Zübeyde Yalçın, 1924 yılında gerçekleşen mübadele neticesinde atalarının 94. yıl önce Didim’e geldiğini belirterek, “Bizler onların torunları olarak geçmişimize sahip çıkıp, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinlikler bizlerin dayanışması amacıyla yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Kovela Limanı'nda atalarımız andık; bugünde beraberiz. 6 Mayıs’ta da Kuru Fasulye-Pilav etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm yoranlılar bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Didim’in ilk şehidi olan Mustafa Özsoy’un anlatıldığı video izlettirildi; ardından emekli öğretmen Mehmet Bilgin hatıralarını anlattı. Yemek folklor gösterisinin ardından müzikli eğlence ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.