Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Motorin, şeker ve çaya zam geldi

EKONOMİ 25.06.2019 - 18:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4033+ kez okundu.
 

Motorin, şeker ve çaya zam geldi

Seçim bitti, zamlar peşpeşe gelmeye başladı.İlk zam motorine (Mazot) geldi. Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre, kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira oldu. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti.

AYDIN- 23 Haziran seçimlerinin ardından geçen iki günde vatandaş üç zam haberi aldı. Önce motorine sonra çaya, sonra da şekere zam geldi. Ekonomistler zamların artabileceğini söylüyor. Her seçim döneminden sonra ortaya çıkan zam geleneği, 23 Haziran sonrasında da bozulmadı. Seçimin ardından geçen 2 günde önce motorine 23 kuruş, sonra kuru çaya yüzde 15 daha sonra da şekere yüzde 16 zam yapıldı. 3 ürün de tüketimi çok fazla olan ve vatandaşın cebini doğrudan etkileyen ürünler. Yapılan zamların enflasyonu da etkilemesi bekleniyor. Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre, kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira oldu. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti. Çay enflasyon sepetinin yüzde 0.48'ini şeker ise yüzde 0.32'sini oluşturuyor. Şeker ve çay fiyatlarına zam geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapılan açıklamada şeker fiyatının bugünden geçerli olmak üzere yüzde 16 artırıldığı duyuruldu. Buna göre, kristal şekerin fabrika çıkışı satışı kilogram başına KDV hariç 3,57 liraya yükseldi. Türk Şeker'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "50 Kg’lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi. Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, "Şeker fiyatı 15-16 aydır zam almadı, yüzde 16 zam normal ve gerekli" ifadelerini kullandı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) de kuru çaya yüzde 15 zam yaptı. ÇAYKUR, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.
Seçim bitti, zamlar peşpeşe gelmeye başladı.İlk zam motorine (Mazot) geldi. Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre, kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira oldu. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti.

AYDIN- 23 Haziran seçimlerinin ardından geçen iki günde vatandaş üç zam haberi aldı. Önce motorine sonra çaya, sonra da şekere zam geldi. Ekonomistler zamların artabileceğini söylüyor.

Her seçim döneminden sonra ortaya çıkan zam geleneği, 23 Haziran sonrasında da bozulmadı. Seçimin ardından geçen 2 günde önce motorine 23 kuruş, sonra kuru çaya yüzde 15 daha sonra da şekere yüzde 16 zam yapıldı. 3 ürün de tüketimi çok fazla olan ve vatandaşın cebini doğrudan etkileyen ürünler. Yapılan zamların enflasyonu da etkilemesi bekleniyor.

Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre, kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira oldu. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti. Çay enflasyon sepetinin yüzde 0.48'ini şeker ise yüzde 0.32'sini oluşturuyor.

Şeker ve çay fiyatlarına zam geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapılan açıklamada şeker fiyatının bugünden geçerli olmak üzere yüzde 16 artırıldığı duyuruldu.

Buna göre, kristal şekerin fabrika çıkışı satışı kilogram başına KDV hariç 3,57 liraya yükseldi.

Türk Şeker'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "50 Kg’lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi.

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, "Şeker fiyatı 15-16 aydır zam almadı, yüzde 16 zam normal ve gerekli" ifadelerini kullandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) de kuru çaya yüzde 15 zam yaptı.

ÇAYKUR, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.