Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Monterey’de Türk festivali

KÜLTÜR 12.08.2016 - 02:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3775+ kez okundu.
 

Monterey’de Türk festivali

Kuşadalı Murat Saraç, kardeş kent Monterey’de düzenlenen festivalde Kuşadası ve Anadolu’yu anlatan bir fotoğraf sergisi açtı.

AYDIN- Kuşadası'nın kardeş kenti ABD'nin Kaliforniya eyaleti Monterey beldesinde bu yıl 19. Kez düzenlenen 'Turkish Arts & Culture Festival' kapsamında Kuşadası Kardeş Kentler Derneği Başkanı Murat Saraç Kuşadası'nı ve Anadoluyu tanıtan ve tamamı kendi fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.  Monterey Belediye Başkanı Clyde Roberson, Monterey Kardeş Kentler Derneği ve Festival Organizasyon Komitesi Başkanı (TAACA) Yavuz Atila'nın davetlisi olarak festivale katılan Saraç'ın çoğunluğu Kuşadası fotoğraflarından oluşan ve 'Anadolunun 6. Hissi' (6. Sense of Anatolia) adını taşıyan sergisi büyük ilgi gördü. Festival Katılımcılarına Kuşadası'nı tanıtarak son yaşanan siyasi gelişmeler hakkında bilgi veren Saraç özellikle 15 temmuz sonrası süreçte  Türkiye'ye seyahat etmek isteyenlerin tedirginliklerini giderdi. 2012 yılında Kuşadası ile resmi kardeş kent sözleşmesi imzalayan Kaliforniya eyaletinin ünlü turistik beldesi Monterey'de 30 ağustos 1998'den beri sürekli olarak düzenlenen ve Türk kültürünün, sanatının ABD'de tanıtılmasını amaçlayan festival çeşitli sanat sergileri, müzik ve folklor gösterileri, Türk mutfağını seçkin örnekleri ile renkli görüntülere sahne olurken Fotoğraf Sergisini gezen Monterey Belediye Başkan Yardımcısı Ed Smith, Murat Saraç'a kardeş kent ilişkilerinin gelişmesine koymuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Smith'e Efes'in karlar altında bir fotoğrafını armağan eden Saraç, festival kapanış töreninde yaptığı konuşmada başta Başkan Yavuz Atila olmak üzere festivale emeği geçenlere teşekkür ederek Monterey'deki tüm dostları Kuşadası'na davet etti.
Kuşadalı Murat Saraç, kardeş kent Monterey’de düzenlenen festivalde Kuşadası ve Anadolu’yu anlatan bir fotoğraf sergisi açtı.

AYDIN- Kuşadası'nın kardeş kenti ABD'nin Kaliforniya eyaleti Monterey beldesinde bu yıl 19. Kez düzenlenen 'Turkish Arts & Culture Festival' kapsamında Kuşadası Kardeş Kentler Derneği Başkanı Murat Saraç Kuşadası'nı ve Anadoluyu tanıtan ve tamamı kendi fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı. 

Monterey Belediye Başkanı Clyde Roberson, Monterey Kardeş Kentler Derneği ve Festival Organizasyon Komitesi Başkanı (TAACA) Yavuz Atila'nın davetlisi olarak festivale katılan Saraç'ın çoğunluğu Kuşadası fotoğraflarından oluşan ve 'Anadolunun 6. Hissi' (6. Sense of Anatolia) adını taşıyan sergisi büyük ilgi gördü. Festival Katılımcılarına Kuşadası'nı tanıtarak son yaşanan siyasi gelişmeler hakkında bilgi veren Saraç özellikle 15 temmuz sonrası süreçte  Türkiye'ye seyahat etmek isteyenlerin tedirginliklerini giderdi.

2012 yılında Kuşadası ile resmi kardeş kent sözleşmesi imzalayan Kaliforniya eyaletinin ünlü turistik beldesi Monterey'de 30 ağustos 1998'den beri sürekli olarak düzenlenen ve Türk kültürünün, sanatının ABD'de tanıtılmasını amaçlayan festival çeşitli sanat sergileri, müzik ve folklor gösterileri, Türk mutfağını seçkin örnekleri ile renkli görüntülere sahne olurken Fotoğraf Sergisini gezen Monterey Belediye Başkan Yardımcısı Ed Smith, Murat Saraç'a kardeş kent ilişkilerinin gelişmesine koymuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Smith'e Efes'in karlar altında bir fotoğrafını armağan eden Saraç, festival kapanış töreninde yaptığı konuşmada başta Başkan Yavuz Atila olmak üzere festivale emeği geçenlere teşekkür ederek Monterey'deki tüm dostları Kuşadası'na davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.