Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mobil dünyada büyük şok!

BİLİM (AA) - Anadolu Ajansı | 13.05.2015 - 20:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3038+ kez okundu.
 

Mobil dünyada büyük şok!

Analist yeni nesil işlemci ve iddialar için neler dedi?

Qualcomm'un 10 çekirdekli Snapdragon 818 işlemcisini geliştirdiğine dair yepyeni bir rapor ortaya çıktı. MediaTek'in 10 çekirdekli işlemcisi Helio X20'ye bir cevap olduğu iddia edildi. Ne yazık ki bu spekülasyonlar doğru değil. Neler olduğuna birlikte bakalım. Analist ne diyor? Sağlam bir sicili olan ve son günlerde ismi sıkça anılan analist Pan Jiutang, Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden Snapdragon 818'le ilgili düşüncelerini paylaştı. Jiutang'a göre 818 söylentileri anlamsız ve saçma. Analist birisinin bilerek Qualcomm'u karıştırdığını ve sözde 818 özelliklerinin MediaTek Helio X20'den daha yükseğe çekildiğini sözlerine ekledi. Pan Jiutang çip endüstrisiyle sızıntılarla ve doğru tahminlerle kendini kanıtlamış biri. Kesinlikle tedarik zinciride sağlam bağlantıları var. Bu yüzden yorumları da es geçilmez. Diğer taraftan farklı raporlara göre Qualcomm'un yeni nesil işlemcilerini Samsung'un üreteceği ileri sürülüyor. Samsung'un bu sene Qualcomm dışında Nvidia, MediaTek, Apple ve birkaç şirketin daha çiplerini üretmesi bekleniyor.
Analist yeni nesil işlemci ve iddialar için neler dedi?

'un 10 çekirdekli Snapdragon 818 işlemcisini geliştirdiğine dair yepyeni bir rapor ortaya çıktı. MediaTek'in 10 çekirdekli işlemcisi Helio X20'ye bir cevap olduğu iddia edildi. Ne yazık ki bu spekülasyonlar doğru değil. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Analist ne diyor?

Sağlam bir sicili olan ve son günlerde ismi sıkça anılan analist Pan Jiutang, Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden Snapdragon 818'le ilgili düşüncelerini paylaştı. Jiutang'a göre 818 söylentileri anlamsız ve saçma. Analist birisinin bilerek Qualcomm'u karıştırdığını ve sözde 818 özelliklerinin MediaTek Helio X20'den daha yükseğe çekildiğini sözlerine ekledi.

Pan Jiutang çip endüstrisiyle sızıntılarla ve doğru tahminlerle kendini kanıtlamış biri. Kesinlikle tedarik zinciride sağlam bağlantıları var. Bu yüzden yorumları da es geçilmez.

Diğer taraftan farklı raporlara göre Qualcomm'un yeni nesil işlemcilerini Samsung'un üreteceği ileri sürülüyor. Samsung'un bu sene Qualcomm dışında Nvidia, MediaTek, Apple ve birkaç şirketin daha çiplerini üretmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.