Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Minibüsten 43 kaçak göçmen çıktı

ASAYİŞ 05.04.2019 - 13:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3679+ kez okundu.
 

Minibüsten 43 kaçak göçmen çıktı

Aracı kullanan Suriyeli organizatör kaçamadan yakalandı

AYDIN  – Aydın’da, jandarma ekiplerinin şüphe üzerine durdurdukları minibüsün içerisinden yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya hazırlanan 14’ü çocuk 43 göçmen çıktı. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri’nce yürütülen önleyici kolluk faaliyeti esnasında Söke İlçesi’nden Didim İlçesi istikametine seyir halinde ilerleyen bir minibüs durduruldu. Jandarma timinin şüphelenmesi üzerine durdurulan araçta yapılan kontrolde 19’u erkek, 10’u kadın ve 14’ü çocuk olmak üzere 43 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olarak tespit edilen ve aynı zamanda aracı kullanan Suriye uyruklu şüpheli, kaçamadan yakalandı. Minibüste yapılan aramada 10 can yeleği ve çeşitli materyaller ele geçirildi. İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen göçmenlerin ihtiyaçları, jandarma ekipleri tarafından karşılandı. Gözaltına alınan organizatör adli makamlara sevk edilirken, yakalanan göçmenler ise jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.
Aracı kullanan Suriyeli organizatör kaçamadan yakalandı

AYDIN  – Aydın’da, jandarma ekiplerinin şüphe üzerine durdurdukları minibüsün içerisinden yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya hazırlanan 14’ü çocuk 43 göçmen çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri’nce yürütülen önleyici kolluk faaliyeti esnasında Söke İlçesi’nden Didim İlçesi istikametine seyir halinde ilerleyen bir minibüs durduruldu. Jandarma timinin şüphelenmesi üzerine durdurulan araçta yapılan kontrolde 19’u erkek, 10’u kadın ve 14’ü çocuk olmak üzere 43 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olarak tespit edilen ve aynı zamanda aracı kullanan Suriye uyruklu şüpheli, kaçamadan yakalandı.

Minibüste yapılan aramada 10 can yeleği ve çeşitli materyaller ele geçirildi. İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen göçmenlerin ihtiyaçları, jandarma ekipleri tarafından karşılandı. Gözaltına alınan organizatör adli makamlara sevk edilirken, yakalanan göçmenler ise jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.