Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Mimari Miras Projesi İTÜ’de değerlendirildi

GENEL 27.12.2018 - 15:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2051+ kez okundu.
 

Mimari Miras Projesi İTÜ’de değerlendirildi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde İncirliova’da başlatılan Mimari Miras Projesi final jürisinin gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Belediyenin bildirdiğine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Taşkışla Kampüsü’nde 25 Mart 2018 tarihinde, projede görevli öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencileri tarafından gerçekleştirilen toplantıya İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale liderliğinde, ilgili belediye personellerinden İmar ve Şehircilik Müdürü Özlem Koyun, Bilgi ve Belge Yöneticisi Uzman Osman Torun, Kent Belleği Koordinatörü Mehmet Akkaya ve Şehir Plancısı Umut Vardar'dan oluşan bir ekip katıldı. Gün boyunca süren final jürisi sunumlarında, daha önce 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında “İncirliova Mimari Mirası Belgeleme ve Koruma Projesi” kapsamında ilçeye gelerek araştırma ve alan çalışması yürüten İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimari Restorasyon Programı Öğretim Üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan proje ekibi tarafından incelenen Erbeyli Tren İstasyonu, Kasap Hacı Musta Evi ve Boylu Evi’nden oluşan yapılara dair röleve, restitüsyon ve restorasyon mimari projeleri paylaşıldı. Alan ziyaretleri sonrası yaklaşık iki ay süren detaylı hazırlık sürecinde hazırlanan mimari projeler, jüri toplantısına katılan belediye ekibinin paylaşımları ile güncellenerek, daha bütünsel boyutlu olarak biçimde Ocak 2019 ayı içerisinde son şeklini almış olacak. İlgili üniversitenin yürüteceği ve İncirliova Belediyesi’nin işbirliği ile sürdürülen çalışmaların İncirliova’nın mimari mirasının yaşatılmasında çok önemli bir adım olduğunu belirten Belediye Başkanı Gürşat Kale şunları söyledi: “İncirliova’nın sahip olduğu kültürel ve mimari mirası yansıtan özgün mimari eserlerin korunması ve yaşatılmasını önemsediklerini, kaynak yetersizlikleri ve ilgisizlik nedeniyle geçmişte zarar gören bu değerli eserlerin Türkiye’nin alanında en iyi üniversitelerinden biri olan İTÜ tarafından böylesine değerli bir projenin yürütülmesinin onur verici olduğunu, öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinin hazırladıkları projelerden çok etkilendiklerini söyleyerek jüri toplantısında bu güzel ekiple buluşmaktan çok mutlu olduklarını.” Jüri toplantısının kapanışında proje ekibi adına Belediye Başkanı Gürşat Kale ve katılımcı ekibe teşekkür belgesi takdim eden program başkanı Prof. Dr. Yegân Kahya da yaptığı kapanış konuşmasında; “İncirliova’da yürütülen proje ile kendilerinin ve öğrencilerin kentle ilgili değer yaratan böylesi bir süreci yaşamaktan mutluluk ve heyecan duyduklarını, yoğun ama bir o kadar da verimli geçen araştırma ve hazırlık süreci sonunda öğrencilerin çok nitelikli projeler hazırladıklarını, final jürisinde belediye ekibini aralarında görmekten heyecan duyduklarını belirterek, İncirliova Belediyesi ile projede başlatılan işbirliği sürecinin genişleyerek süreceğini” belirtti.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde İncirliova’da başlatılan Mimari Miras Projesi final jürisinin gerçekleştirildiği bildirildi.

AYDIN- Belediyenin bildirdiğine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Taşkışla Kampüsü’nde 25 Mart 2018 tarihinde, projede görevli öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencileri tarafından gerçekleştirilen toplantıya İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale liderliğinde, ilgili belediye personellerinden İmar ve Şehircilik Müdürü Özlem Koyun, Bilgi ve Belge Yöneticisi Uzman Osman Torun, Kent Belleği Koordinatörü Mehmet Akkaya ve Şehir Plancısı Umut Vardar'dan oluşan bir ekip katıldı.

Gün boyunca süren final jürisi sunumlarında, daha önce 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında “İncirliova Mimari Mirası Belgeleme ve Koruma Projesi” kapsamında ilçeye gelerek araştırma ve alan çalışması yürüten İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimari Restorasyon Programı Öğretim Üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan proje ekibi tarafından incelenen Erbeyli Tren İstasyonu, Kasap Hacı Musta Evi ve Boylu Evi’nden oluşan yapılara dair röleve, restitüsyon ve restorasyon mimari projeleri paylaşıldı. Alan ziyaretleri sonrası yaklaşık iki ay süren detaylı hazırlık sürecinde hazırlanan mimari projeler, jüri toplantısına katılan belediye ekibinin paylaşımları ile güncellenerek, daha bütünsel boyutlu olarak biçimde Ocak 2019 ayı içerisinde son şeklini almış olacak.

İlgili üniversitenin yürüteceği ve İncirliova Belediyesi’nin işbirliği ile sürdürülen çalışmaların İncirliova’nın mimari mirasının yaşatılmasında çok önemli bir adım olduğunu belirten Belediye Başkanı Gürşat Kale şunları söyledi:

“İncirliova’nın sahip olduğu kültürel ve mimari mirası yansıtan özgün mimari eserlerin korunması ve yaşatılmasını önemsediklerini, kaynak yetersizlikleri ve ilgisizlik nedeniyle geçmişte zarar gören bu değerli eserlerin Türkiye’nin alanında en iyi üniversitelerinden biri olan İTÜ tarafından böylesine değerli bir projenin yürütülmesinin onur verici olduğunu, öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinin hazırladıkları projelerden çok etkilendiklerini söyleyerek jüri toplantısında bu güzel ekiple buluşmaktan çok mutlu olduklarını.”

Jüri toplantısının kapanışında proje ekibi adına Belediye Başkanı Gürşat Kale ve katılımcı ekibe teşekkür belgesi takdim eden program başkanı Prof. Dr. Yegân Kahya da yaptığı kapanış konuşmasında; “İncirliova’da yürütülen proje ile kendilerinin ve öğrencilerin kentle ilgili değer yaratan böylesi bir süreci yaşamaktan mutluluk ve heyecan duyduklarını, yoğun ama bir o kadar da verimli geçen araştırma ve hazırlık süreci sonunda öğrencilerin çok nitelikli projeler hazırladıklarını, final jürisinde belediye ekibini aralarında görmekten heyecan duyduklarını belirterek, İncirliova Belediyesi ile projede başlatılan işbirliği sürecinin genişleyerek süreceğini” belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.