Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Milli Park’ta kıyı temizliği

GÜNCEL 09.07.2019 - 13:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4245+ kez okundu.
 

Milli Park’ta kıyı temizliği

Adaların çöpü Dilek Yarımdası Milli Park sahillerinden toplandı

AYDIN  - Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın sahillerinde kıyı temizliği yapıldı. Temizlik çalışması sırasında Milli Park kıyılarından ne ararsan çıktı. Özellikle Samos Adası’ndan ve deniz araçlarından atılan atıklar dikkat çekerken, temizliğin Milli Park ekiplerince her ay rutin olarak yapıldığı belirtildi. Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda kara ulaşımının olmadığı koy ve sahillerde milli park personelince denizden tekne ile temizlik yapıldı. Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda günübirlik kullanım alanları dışında kalan ve insan girişine yasak olan Karasu ile Dipburun arasındaki koylarda, yatlar, gezi tekneleri, troller ve büyük balıkçı teknelerinden denize atılan, kıyı yerleşimlerden duyarsız kişilerin bıraktığı ve komşu Yunan adası olan Samos’tan rüzgarla gelerek kıyıda biriken tüm çöpler toplandı. Plastik bidondan usturmaça niyetine kullanılan araç lastiğini pet şişeden ayakkabıya kadar ne arasan her şeyin çıktığı bölgede toplanan çöpler, tekne ile bölgeden alınıp kıyıda bekleyen ekiplere teslim edilerek çöplüğe götürüldü. Dilek Yarımadası Milli Park yetkilileri, herkesin çevreye duyarlı olmasını istediler.
Adaların çöpü Dilek Yarımdası Milli Park sahillerinden toplandı

AYDIN  - Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın sahillerinde kıyı temizliği yapıldı.

Temizlik çalışması sırasında Milli Park kıyılarından ne ararsan çıktı. Özellikle Samos Adası’ndan ve deniz araçlarından atılan atıklar dikkat çekerken, temizliğin Milli Park ekiplerince her ay rutin olarak yapıldığı belirtildi.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda kara ulaşımının olmadığı koy ve sahillerde milli park personelince denizden tekne ile temizlik yapıldı. Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda günübirlik kullanım alanları dışında kalan ve insan girişine yasak olan Karasu ile Dipburun arasındaki koylarda, yatlar, gezi tekneleri, troller ve büyük balıkçı teknelerinden denize atılan, kıyı yerleşimlerden duyarsız kişilerin bıraktığı ve komşu Yunan adası olan Samos’tan rüzgarla gelerek kıyıda biriken tüm çöpler toplandı.

Plastik bidondan usturmaça niyetine kullanılan araç lastiğini pet şişeden ayakkabıya kadar ne arasan her şeyin çıktığı bölgede toplanan çöpler, tekne ile bölgeden alınıp kıyıda bekleyen ekiplere teslim edilerek çöplüğe götürüldü. Dilek Yarımadası Milli Park yetkilileri, herkesin çevreye duyarlı olmasını istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.