Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Milli Eğitim Öğrencilere başarı diledi

EĞİTİM 15.03.2015 - 16:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3454+ kez okundu.
 

Milli Eğitim Öğrencilere başarı diledi

Aydın genelinde 57 sınav merkezinde 9734 aday YGS’ de ter döktü.

Türkiye genelinde 2 milyon 126 bin 681 adayın katıldığı 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS), Aydın genelinde 9 bin 734 aday ter döktü. Üniversiteye giriş maratonunun ilk ayağı olan YGS, Aydın’da sorunsuz olarak başladı.  Aydın’da merkez Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerinden oluşan üç sınav merkezindeki 57 ayrı sınav merkezinde yapılan sınavda 9 bin 734 öğrenci ter döktü. Türkiye genelinde saat 10.00’da başlayan sınav için 160 dakika süre verildi. Tek oturumda gerçekleşecek sınavda adaylara Türkçe testinde 40 soru, Matematik testinde 40 soru, Sosyal Bilimler testinde 40 soru ve Fen Bilimleri testinde de 40 soru olmak üzere toplam 160 soru yöneltiliyor. Sınavda 16 net yaparak 140 puan alan adaylar ön lisans programlarını tercih edebilecek. En az 32 net yaparak 180 puan almayı başarabilen adaylar ise Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazanacak. Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından açıklanacak. MİLLİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ Sınav için gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Bu sınav çocuklarımızın geleceği için önemli bir aşamadır. Bu nedenle onlara en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızla birlikte, il genelinde gereken tüm tedbirleri aldık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için  büyük bir önem taşıyan 2015 YGS sınavının ilimizde her zaman olduğu gibi, huzur ve sükun içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerimizin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına inanıyorum. Başarılı bireyler olarak milletimize, ülkemize ve bölgemize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz çocuklarımızın, emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyorum. Eğitim hayatları için önemli bir aşama olan 2015 YGS’de tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
Aydın genelinde 57 sınav merkezinde 9734 aday YGS’ de ter döktü.

Türkiye genelinde 2 milyon 126 bin 681 adayın katıldığı 2015 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS), Aydın genelinde 9 bin 734 aday ter döktü.

Üniversiteye giriş maratonunun ilk ayağı olan YGS, Aydın’da sorunsuz olarak başladı.  Aydın’da merkez Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerinden oluşan üç sınav merkezindeki 57 ayrı sınav merkezinde yapılan sınavda 9 bin 734 öğrenci ter döktü.

Türkiye genelinde saat 10.00’da başlayan sınav için 160 dakika süre verildi. Tek oturumda gerçekleşecek sınavda adaylara Türkçe testinde 40 soru, Matematik testinde 40 soru, Sosyal Bilimler testinde 40 soru ve Fen Bilimleri testinde de 40 soru olmak üzere toplam 160 soru yöneltiliyor. Sınavda 16 net yaparak 140 puan alan adaylar ön lisans programlarını tercih edebilecek. En az 32 net yaparak 180 puan almayı başarabilen adaylar ise Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazanacak. Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından açıklanacak.

MİLLİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

Sınav için gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Bu sınav çocuklarımızın geleceği için önemli bir aşamadır. Bu nedenle onlara en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızla birlikte, il genelinde gereken tüm tedbirleri aldık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için  büyük bir önem taşıyan 2015 YGS sınavının ilimizde her zaman olduğu gibi, huzur ve sükun içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerimizin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına inanıyorum. Başarılı bireyler olarak milletimize, ülkemize ve bölgemize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz çocuklarımızın, emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyorum. Eğitim hayatları için önemli bir aşama olan 2015 YGS’de tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.