Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Milli Eğitim değil ‘milli akraba’ sistemi”

SİYASET 27.11.2018 - 15:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2565+ kez okundu.
 

“Milli Eğitim değil ‘milli akraba’ sistemi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılan atamalar hakkında, “Bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir’’ dedi.

AYDIN- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi’ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınları olması üzerine harekete geçti. CHP’yi harekete geçiren uygulamayla ilgili Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu yönde yapılan 50’ye yakın atama hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “Bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir’’ diyen Bülbül’ün, Bakan Selçuk’a sorduğu sorular şöyle: “Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür? Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur? Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır? Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan Üniversite Rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde yapılan atamalar hakkında, “Bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir’’ dedi.

AYDIN- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’daki Adnan Menderes Üniversitesi’ne ataması yapılan öğretim görevlileri ve personelin üniversite rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınları olması üzerine harekete geçti. CHP’yi harekete geçiren uygulamayla ilgili Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu yönde yapılan 50’ye yakın atama hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

“Bu atamalar milli eğitim sistemini milli akraba sistemine çevirmektedir’’ diyen Bülbül’ün, Bakan Selçuk’a sorduğu sorular şöyle:

“Üniversiteye atanan kişilerin rektörünün, dekanların, dekan yardımcılarının ve öğretim görevlilerinin birinci derece yakınlarının olması tesadüf müdür?

Bu atamalar yasal bir engel olmasa bile eğitim meslek etiğine uygun mudur?

Adnan Menderes Üniversitesi’ne yapılan öğretim görevlisi ve personel atamalarında hangi kriterler göz önüne alınmıştır?

Üniversiteye alımlarda karar mekanizmasında söz sahibi olan Üniversite Rektörü ve dekanlar, alınan kişilerle ilgili yaptıkları mesleki değerlendirmede ne kadar objektif olabilmişlerdir?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.