Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Milli değerlerimiz tehlike altında”

EKONOMİ 21.11.2015 - 18:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2919+ kez okundu.
 

“Milli değerlerimiz tehlike altında”

Aydın Şevkat Yumağı Derneği, Aydın’da aile yapısının tehdit altında olduğunu açıkladı.

Aydın Şevkat Yumağı Dernek Başkanı Recep Cihan dernek üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Efeler İlçesi Turistik Parkta düzenlenen basın toplantısında konuşan Recep Cihan, aile yapısını temelden sarsan boşanmalar ve aile için şiddetin Aydın’da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. Son dört yıl içinde 11 bin 271 çiftin boşandığını ve son üç yıl içinde 6 bin 271 kadının şiddete maruz kaldığını söyleyen Cihan şiddet gören kadınların yüzde 70’inin çeşitli nedenlerle adli kurumlara başvurmadığının altını çizdi. Kayıp çocuk vakalarına da değinin Cihan “Milli ve manevi değerlerimizde kayıplar yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerini kaybeden milletler ayakta duramıyorlar. Aile yapımız tehlike altında.” dedi. Bu durumu önlemek için kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar olduğunu ifade eden Cihan bunlar içinde kadın konuk evlerinin ve evlilik okullarının yer aldığını söyledi. Cihan “ Bozulan aile yapısı en büyük zararı çocuklara veriyor. Çocuklar annesiz babasız kalıyor, bu durum sokak çocuklarını oluşturuyor.” dedi. Derneğin mağdur kadınların destek alabilmesi ve aile yapısında bozulmaların oluşmaması adına çalıştığını ifade eden Cihan yaptıkları çalışmaların ulusal basında da yer aldığını belirtti. Cihan Aydın’da kadın konuk evinin ve aile danışma merkezinin eksik olduğuna değinerek kadınların sahipsiz kaldığını vurguladı. İlgili kurum ve kuruluşlara da seslenen Cihan bu alanda acele çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Çocukların geleceğinin tehlikede olduğunu yineleyen Cihan Çocuklara sahip çıkmayan milletlerin tarih sahnesinden silineceğinin altını çizdi. 
Aydın Şevkat Yumağı Derneği, Aydın’da aile yapısının tehdit altında olduğunu açıkladı.

Aydın Şevkat Yumağı Dernek Başkanı Recep Cihan dernek üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Efeler İlçesi Turistik Parkta düzenlenen basın toplantısında konuşan Recep Cihan, aile yapısını temelden sarsan boşanmalar ve aile için şiddetin Aydın’da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. Son dört yıl içinde 11 bin 271 çiftin boşandığını ve son üç yıl içinde 6 bin 271 kadının şiddete maruz kaldığını söyleyen Cihan şiddet gören kadınların yüzde 70’inin çeşitli nedenlerle adli kurumlara başvurmadığının altını çizdi.

Kayıp çocuk vakalarına da değinin Cihan “Milli ve manevi değerlerimizde kayıplar yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerini kaybeden milletler ayakta duramıyorlar. Aile yapımız tehlike altında.” dedi. Bu durumu önlemek için kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışmalar olduğunu ifade eden Cihan bunlar içinde kadın konuk evlerinin ve evlilik okullarının yer aldığını söyledi. Cihan “ Bozulan aile yapısı en büyük zararı çocuklara veriyor. Çocuklar annesiz babasız kalıyor, bu durum sokak çocuklarını oluşturuyor.” dedi.

Derneğin mağdur kadınların destek alabilmesi ve aile yapısında bozulmaların oluşmaması adına çalıştığını ifade eden Cihan yaptıkları çalışmaların ulusal basında da yer aldığını belirtti.

Cihan Aydın’da kadın konuk evinin ve aile danışma merkezinin eksik olduğuna değinerek kadınların sahipsiz kaldığını vurguladı. İlgili kurum ve kuruluşlara da seslenen Cihan bu alanda acele çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Çocukların geleceğinin tehlikede olduğunu yineleyen Cihan Çocuklara sahip çıkmayan milletlerin tarih sahnesinden silineceğinin altını çizdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.