Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

MHP’nin itirazı yine reddedildi

SİYASET 29.06.2018 - 20:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3575+ kez okundu.
 

MHP’nin itirazı yine reddedildi

24 Haziran seçim sonuçlarına önce ilçe seçim kurullarına itiraz edip, ardından Aydın İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin itirazı, İl Seçim Kurulu’nca da reddedildi.

AYDIN- MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçe seçim kurullarının verdiği ret kararlarına karşılık MHP Aydın İl Başkanlığımızca İl Seçim Kurulu’na tüm ilçeler için ayrı ayrı itiraz edilmiş olup, saat 17.45 itibariyle bu itirazlarımız da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir” dedi. “Bundan sonraki süreçte hakkımızı YSK da arayacağız” Başkan Pehlivan, bundan sonraki süreçte haklarını Yüksek Seçim Kurulu’nda arayacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Özellikle Efeler ilçemizde daha önce sizlerle de paylaşmış olduğumuz tutanaktan da anlaşılacağı üzere seçim kurulu üyelerinin vermiş olduğu karardan vazgeçmiş olmaları, Aydın seçimleri üzerinde şaibe ve ciddi şüpheler olduğu kanısına varmamıza sebeb olmuş, kararların tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermiş ve gecesini gündüzüne katmış olan dava arkadaşlarımızın hakkını koruyup savunmak en doğal hakkımızdır. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen Liderimiz Muhterem Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, süreci yakinen takip etmiştir ve takip etmeye de devam edecektir. Zât-ı alilerinin Aydın’ımıza ve teşkilatımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu’ndan hakettiğimiz sonucu alacağımıza ve Aydın’dan bir milletvekilini Ankara’ya göndereceğimize inancımız tamdır. Bu inançla, siyasi menfaatlerimizin önünde Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin menfaatleri vardır. Bu menfaatleri koruyup kollamak, ülkemizin bekasına zarar vermeden geçirmek öncelikli görevimizdir. YSK’dan çıkacak sonuca saygılıyız ve uymak durumundayız. Önümüzdeki günlerde YSK’dan aldığımız kararı kamuoyu ile paylaşacağız.”
24 Haziran seçim sonuçlarına önce ilçe seçim kurullarına itiraz edip, ardından Aydın İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin itirazı, İl Seçim Kurulu’nca da reddedildi.

AYDIN- MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlçe seçim kurullarının verdiği ret kararlarına karşılık MHP Aydın İl Başkanlığımızca İl Seçim Kurulu’na tüm ilçeler için ayrı ayrı itiraz edilmiş olup, saat 17.45 itibariyle bu itirazlarımız da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir” dedi.

“Bundan sonraki süreçte hakkımızı YSK da arayacağız”

Başkan Pehlivan, bundan sonraki süreçte haklarını Yüksek Seçim Kurulu’nda arayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle Efeler ilçemizde daha önce sizlerle de paylaşmış olduğumuz tutanaktan da anlaşılacağı üzere seçim kurulu üyelerinin vermiş olduğu karardan vazgeçmiş olmaları, Aydın seçimleri üzerinde şaibe ve ciddi şüpheler olduğu kanısına varmamıza sebeb olmuş, kararların tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermiş ve gecesini gündüzüne katmış olan dava arkadaşlarımızın hakkını koruyup savunmak en doğal hakkımızdır.

Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen Liderimiz Muhterem Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey, süreci yakinen takip etmiştir ve takip etmeye de devam edecektir. Zât-ı alilerinin Aydın’ımıza ve teşkilatımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu’ndan hakettiğimiz sonucu alacağımıza ve Aydın’dan bir milletvekilini Ankara’ya göndereceğimize inancımız tamdır. Bu inançla, siyasi menfaatlerimizin önünde Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin menfaatleri vardır. Bu menfaatleri koruyup kollamak, ülkemizin bekasına zarar vermeden geçirmek öncelikli görevimizdir. YSK’dan çıkacak sonuca saygılıyız ve uymak durumundayız.

Önümüzdeki günlerde YSK’dan aldığımız kararı kamuoyu ile paylaşacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.