Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

MHP’li Akın muhtarlarla buluştu

SİYASET 28.09.2017 - 11:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3361+ kez okundu.
 

MHP’li Akın muhtarlarla buluştu

Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ümmet Akın, Aydın genelinde sürdürdüğü gezilerini Didim’de muhtarlarla devam etti.

AYDIN- Akın’ı, MHP Didim İlçe Başkanı Ramazan Aşkar, MHP’li bazı belediye meclis üyeleri ile partililer karşıladı. Mersindere Mahallesi’nde Park Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya bazı mahalle muhtarları da katıldı. Kahvaltı sonrasında konuşan Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ümmet Akın, kendisini tanıtarak 2 dönem Ortaklar’da belediye başkanlığı yaptığını ve ardından da Germencik Belediye başkanı seçildiğini dile getirdi. Akın, gezileriyle ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Büyükşehir yasası ve Büyükşehir’in işleyişi noktasında yaklaşık 8-9 aydan beri bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu süreçte 70-75 bin vatandaşa ulaştık. Aydın’ın öyle dağından yağ, ovasından bal akıyor gibi sözlerin kandırmaca olduğunu gördük. Buna da kişilerle görüşerek ulaştık” dedi. PROJELERİNİ ANLATTI Akın, konuşmasında yapmak istediği çalışmaları başlıklar halinde anlatarak, “Bizler bu işin içinden nasıl çıkarız ve nasıl çözüm üretiriz konusu ele aldık. Aydın’ın Üniversite şehri olması lazım. Şu an 40-50 bin öğrenci var; bu rakamı 250 bine çıkarmamız lazım. Bunu 5 yıl gibi bir zamanda bu rakama çıkartmamız lazım. Altyapıdaki tüm dinamiklerle birlikte harekete geçmemiz lazım. Çok zor bir iş değil.  Aydın tarım kenti, tarımın sadece altı değil üstünü de ele aldık. Her türlü ürün yetişiyor ama işleme, paketleme ve fabrikasyon anlamında bir tesis yok. Et, Süt ve Zeytinyağı var ama işleyecek tesisler yok. Aydın turizm olarak iyi yerde ama biz bu lokasyondan faydalanamadık. Turizm kentlerinin yanı sıra kültür ve ören yerleri var. Didim’de bu kentlerden birisi, neyi, nerede keşfedeceğimizi bilmediğimizden kaynaklı. Her türlü zenginliğimizi sunabileceğimiz bir kent yaratmalı ve insanları tatil için Aydın’a çekmeliyiz. Mevcut tesisler yenilenerek, turizmin dinamiklerini ortaya çıkarırsak kalıcı hizmetler yaparak turizmle birlikte Aydın iyi bir planlamayla iyi yerlere gelecektir” dedi. “Yüzde 76’lık kesim Büyükşehir’in değişmesini istiyor" Aydın’da Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını da ele aldıklarını belirten Akın, “ASKİ’nin memnuniyetsizliği yüzde 87 civarında, neden diye sorduğumuzda patlak-çatlak yapıyor. Köklü bir projenin yapılıp ihaleye çıkılmadığını dile getirdiler. Üst yapının da zamanında yapılmadığını dile getirdiler. Bunun dışında AYBA’da evlere gelen yaşlı bakımla ve erzakla ilgili olarak baktığımızda, AYBA merkezde başarılıymış ama ilçelere baktığımızda yüzde 67'lerde memnuniyetsizlik ortaya çıkmış. Vatandaşların söylenen sıkıntıların anlatılmadığını ve mevcut durumun geçiştirildiği dile getirildi. Dolayısıyla baktığımızda yerel yönetim anlamında yüzde Aydın'ın yüzde 76’sı Büyükşehir Belediyesi’nin değişmesi noktasında vatandaşların talepleri var“ diye konuştu.
Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ümmet Akın, Aydın genelinde sürdürdüğü gezilerini Didim’de muhtarlarla devam etti.

AYDIN- Akın’ı, MHP Didim İlçe Başkanı Ramazan Aşkar, MHP’li bazı belediye meclis üyeleri ile partililer karşıladı. Mersindere Mahallesi’nde Park Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya bazı mahalle muhtarları da katıldı.

Kahvaltı sonrasında konuşan Germencik Belediye Başkanı ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ümmet Akın, kendisini tanıtarak 2 dönem Ortaklar’da belediye başkanlığı yaptığını ve ardından da Germencik Belediye başkanı seçildiğini dile getirdi.

Akın, gezileriyle ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Büyükşehir yasası ve Büyükşehir’in işleyişi noktasında yaklaşık 8-9 aydan beri bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu süreçte 70-75 bin vatandaşa ulaştık. Aydın’ın öyle dağından yağ, ovasından bal akıyor gibi sözlerin kandırmaca olduğunu gördük. Buna da kişilerle görüşerek ulaştık” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Akın, konuşmasında yapmak istediği çalışmaları başlıklar halinde anlatarak, “Bizler bu işin içinden nasıl çıkarız ve nasıl çözüm üretiriz konusu ele aldık. Aydın’ın Üniversite şehri olması lazım. Şu an 40-50 bin öğrenci var; bu rakamı 250 bine çıkarmamız lazım. Bunu 5 yıl gibi bir zamanda bu rakama çıkartmamız lazım. Altyapıdaki tüm dinamiklerle birlikte harekete geçmemiz lazım. Çok zor bir iş değil.  Aydın tarım kenti, tarımın sadece altı değil üstünü de ele aldık. Her türlü ürün yetişiyor ama işleme, paketleme ve fabrikasyon anlamında bir tesis yok. Et, Süt ve Zeytinyağı var ama işleyecek tesisler yok. Aydın turizm olarak iyi yerde ama biz bu lokasyondan faydalanamadık. Turizm kentlerinin yanı sıra kültür ve ören yerleri var. Didim’de bu kentlerden birisi, neyi, nerede keşfedeceğimizi bilmediğimizden kaynaklı. Her türlü zenginliğimizi sunabileceğimiz bir kent yaratmalı ve insanları tatil için Aydın’a çekmeliyiz. Mevcut tesisler yenilenerek, turizmin dinamiklerini ortaya çıkarırsak kalıcı hizmetler yaparak turizmle birlikte Aydın iyi bir planlamayla iyi yerlere gelecektir” dedi.

“Yüzde 76’lık kesim Büyükşehir’in değişmesini istiyor"

Aydın’da Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını da ele aldıklarını belirten Akın, “ASKİ’nin memnuniyetsizliği yüzde 87 civarında, neden diye sorduğumuzda patlak-çatlak yapıyor. Köklü bir projenin yapılıp ihaleye çıkılmadığını dile getirdiler. Üst yapının da zamanında yapılmadığını dile getirdiler. Bunun dışında AYBA’da evlere gelen yaşlı bakımla ve erzakla ilgili olarak baktığımızda, AYBA merkezde başarılıymış ama ilçelere baktığımızda yüzde 67'lerde memnuniyetsizlik ortaya çıkmış. Vatandaşların söylenen sıkıntıların anlatılmadığını ve mevcut durumun geçiştirildiği dile getirildi. Dolayısıyla baktığımızda yerel yönetim anlamında yüzde Aydın'ın yüzde 76’sı Büyükşehir Belediyesi’nin değişmesi noktasında vatandaşların talepleri var“ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.