Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

MHP’den Seçim Kuruluna tepki!

MAGAZİN 27.05.2015 - 11:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3638+ kez okundu.
 

MHP’den Seçim Kuruluna tepki!

Kuşadası’nda şehir genelindeki parti süslemelerinin ilçe seçim kurulu kararıyla kaldırılmasına MHP Kuşadası ilçe teşkilatından sert tepki geldi.

Kuşadası’nda şehir genelindeki parti süslemelerinin ilçe seçim kurulu kararıyla kaldırılmasına MHP Kuşadası ilçe teşkilatından sert tepki geldi. MHP Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, konunun AK Parti ve CHP arasındaki çekişmeden ve bu iki partinin kurallara uymamasından kaynakladığını ileri sürerek, kendilerinin her uygulamalarının yasal olduğu halde AK Parti’nin baş vurusu üzerine ilçe seçim kurulunun tarafsızlığını yitiren bir karara imza attığını iddia etti. Seçim bürolarının önlerinde bulunan süslemelerinin tamamen yasal olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “ MHP Kuşadası İlçe Teşkilatına özellikle bugün seçim döneminde bayrakların niçin indirildiği konusunda vatandaşlar tarafından bazı şikayetler gelmiştir. MHP ve MHP'ye gönül veren Kuşadalı hemşehrilerimiz tepkilerini dile getirmişlerdir. Öncelikle MHP Kuşadası ilçe teşkilatı olarak dört adet seçim büromuzu şehrin değişik noktalarında faal hale getirmiş ve yasal olarak süslemiştik. Bu süreçte ilçe emniyet müdürlüğümüzün uyarılarını dikkate aldık ve kanunlara uyduk. Ancak Kuşadası'nda hiç seçim bürosu olmayan AK Parti ve CHP'nin çekişmeleri ve kurallara uymamalarıyla, yasal olmayan süslemeleriyle ilgili AK Parti'nin yaptığı şikayet sonucunda seçim sürecine yakışmayan, demokrasi kültürünü hiçe sayan bir karar alınmıştır. Bunun sonucunda ücretini ödeyerek açtığımız seçim bürolarımız önündeki parti bayraklarımız indirilmiş ve demokratik yarışa darbe vurulmuştur. Demokrasi kültürümüz ne yazık ki Kuşadası'nda da yaralanmıştır. Üzülerek belirtmeliyiz ki kararı alan ilçe seçim kurulu tarafsızlığını yitirmiştir. Kurallara uyanla, uymayanlar aynı şekilde değerlendirilmiştir. Bir partinin istekleri doğrultusunda bu kararı alanları hukuk ilkelerine ve demokrasi kültürüne davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla“
Kuşadası’nda şehir genelindeki parti süslemelerinin ilçe seçim kurulu kararıyla kaldırılmasına MHP Kuşadası ilçe teşkilatından sert tepki geldi.

Kuşadası’nda şehir genelindeki parti süslemelerinin ilçe seçim kurulu kararıyla kaldırılmasına MHP Kuşadası ilçe teşkilatından sert tepki geldi.

MHP Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, konunun AK Parti ve CHP arasındaki çekişmeden ve bu iki partinin kurallara uymamasından kaynakladığını ileri sürerek, kendilerinin her uygulamalarının yasal olduğu halde AK Parti’nin baş vurusu üzerine ilçe seçim kurulunun tarafsızlığını yitiren bir karara imza attığını iddia etti.

Seçim bürolarının önlerinde bulunan süslemelerinin tamamen yasal olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “ MHP Kuşadası İlçe Teşkilatına özellikle bugün seçim döneminde bayrakların niçin indirildiği konusunda vatandaşlar tarafından bazı şikayetler gelmiştir. MHP ve MHP'ye gönül veren Kuşadalı hemşehrilerimiz tepkilerini dile getirmişlerdir. Öncelikle MHP Kuşadası ilçe teşkilatı olarak dört adet seçim büromuzu şehrin değişik noktalarında faal hale getirmiş ve yasal olarak süslemiştik. Bu süreçte ilçe emniyet müdürlüğümüzün uyarılarını dikkate aldık ve kanunlara uyduk. Ancak Kuşadası'nda hiç seçim bürosu olmayan AK Parti ve CHP'nin çekişmeleri ve kurallara uymamalarıyla, yasal olmayan süslemeleriyle ilgili AK Parti'nin yaptığı şikayet sonucunda seçim sürecine yakışmayan, demokrasi kültürünü hiçe sayan bir karar alınmıştır. Bunun sonucunda ücretini ödeyerek açtığımız seçim bürolarımız önündeki parti bayraklarımız indirilmiş ve demokratik yarışa darbe vurulmuştur. Demokrasi kültürümüz ne yazık ki Kuşadası'nda da yaralanmıştır. Üzülerek belirtmeliyiz ki kararı alan ilçe seçim kurulu tarafsızlığını yitirmiştir. Kurallara uyanla, uymayanlar aynı şekilde değerlendirilmiştir. Bir partinin istekleri doğrultusunda bu kararı alanları hukuk ilkelerine ve demokrasi kültürüne davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.