Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Meydanlar iyice ısındı!

SİYASET 15.05.2015 - 20:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2715+ kez okundu.
 

Meydanlar iyice ısındı!

Günün ilk mitinglerini Başbakan Davutoğlu Afyon’da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Maraş’ta, MHP lideri Bahçeli ise Isparta’da yaptı.

Afyonkarahisar’da büyük bir kalabalığa hitap eden Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu emeklilerle ilgili iddiasını ispata çağırarak, “İspat etsin istifa ederim” dedi. Başbakan, "-8 milyon emekli bin TL’nin altında maaş alıyor- iddiasını ispatlarsa, hemen istifa ediyorum. Seçime bile gitmiyorum. ABD’den gelen bir reklamcının eline tutuşturduğu kağıdı okuyor. Ona ’yalan söyle, gerisine karışma’ demişler. Kılıçdaroğlu daha istatistik verirken yalan söylüyor. Bu adam yalancı" dedi. Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun “Bizim İsrail’de niye Büyükelçimiz yok” sorusuna da yanıt vererek, "Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba, başka bir yerde yaşıyor. Yani Mavi Marmara’dan haberi yok. Gazze’de katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksa’ya giren o siyonistlerden haberi yok; dönüp bize soruyor, ’İsrail’de niye Büyükelçimiz yok’ diyor. Be hey gafil, biz Mescid-i Aksa’ya postallarla girenle dost olmayız" ifadelerini kullandı. KEMAL KILIÇDAROĞLU Kahramanmaraşlılara vaatlerini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu ise, refahı tabana yayma sözü verdi. CHP lideri, "Refahı tabana yayacağım. Ne ezen ne ezilen; insanca hakça düzeni getireceğim. Refahı tabana yaymazsanız bir avuç zenginimiz, milyonlarca yoksulumuz olur. Dedim ki -refahı tabana yaymak için ilk adım Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim, sözüm sözdür-. Hemen koro halinde itiraz ettiler, ’emekliye bu parayı verirken nereden bulacaksın’ diye. Ankara’daki beyler duysun, kaçak saraya bağlanan hortumları kesip emekliye parayı vereceğim" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP iktidara gelirse 4 yıl sonra hiçbir ailenin gelirinin 700 liranın altında olmayacağı sözünü de verdi. DEVLET BAHÇELİ Isparta’da konuşan Devlet Bahçeli’nin hedefinde ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan vardı. Bahçeli, "AK Parti aldığı yetkiyi layıkıyla kullanamamıştır. Heyecanları budamış, sevinçleri gölgelemiştir. Yenilgi olmuş milli prestijimizi azaltmıştır, çözülme olmuş varlığımızı tartışma konusu yapmıştır. Müzakere ile PKK ile masaya oturmuştur. Erdoğan ve Davutoğlu Türk ve Müslüman katilleri ile iş tutmuştur. Haçlı saldırılarını doğu-batı kaynaşması olarak sunan Erdoğan’dır. Sizler bir öğün aç diğer öğün tok yatarken Erdoğan Ankaraya Kaçaksaray dikmiştir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerini sürdüren Devlet Bahçeli, "Erdoğan 24 gün daha ye iç dolaş. Erdoğan 24 gün daha sefa sür. Saltanatına devam et. Aldığın beddualar yoluna taş koyacaktır. Allah’ın adaleti yerini bulacak, Türkiye ise özgürlüğüne kavuşacaktır" dedi.
Günün ilk mitinglerini Başbakan Davutoğlu Afyon’da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Maraş’ta, MHP lideri Bahçeli ise Isparta’da yaptı.

Afyonkarahisar’da büyük bir kalabalığa hitap eden Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu emeklilerle ilgili iddiasını ispata çağırarak, “İspat etsin istifa ederim” dedi. Başbakan, "-8 milyon emekli bin TL’nin altında maaş alıyor- iddiasını ispatlarsa, hemen istifa ediyorum. Seçime bile gitmiyorum. ABD’den gelen bir reklamcının eline tutuşturduğu kağıdı okuyor. Ona ’yalan söyle, gerisine karışma’ demişler. Kılıçdaroğlu daha istatistik verirken yalan söylüyor. Bu adam yalancı" dedi.

Başbakan, Kılıçdaroğlu’nun “Bizim İsrail’de niye Büyükelçimiz yok” sorusuna da yanıt vererek, "Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba, başka bir yerde yaşıyor. Yani Mavi Marmara’dan haberi yok. Gazze’de katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksa’ya giren o siyonistlerden haberi yok; dönüp bize soruyor, ’İsrail’de niye Büyükelçimiz yok’ diyor. Be hey gafil, biz Mescid-i Aksa’ya postallarla girenle dost olmayız" ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU

Kahramanmaraşlılara vaatlerini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu ise, refahı tabana yayma sözü verdi. CHP lideri, "Refahı tabana yayacağım. Ne ezen ne ezilen; insanca hakça düzeni getireceğim. Refahı tabana yaymazsanız bir avuç zenginimiz, milyonlarca yoksulumuz olur. Dedim ki -refahı tabana yaymak için ilk adım Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğim, sözüm sözdür-. Hemen koro halinde itiraz ettiler, ’emekliye bu parayı verirken nereden bulacaksın’ diye. Ankara’daki beyler duysun, kaçak saraya bağlanan hortumları kesip emekliye parayı vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidara gelirse 4 yıl sonra hiçbir ailenin gelirinin 700 liranın altında olmayacağı sözünü de verdi.

DEVLET BAHÇELİ

Isparta’da konuşan Devlet Bahçeli’nin hedefinde ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan vardı. Bahçeli, "AK Parti aldığı yetkiyi layıkıyla kullanamamıştır. Heyecanları budamış, sevinçleri gölgelemiştir. Yenilgi olmuş milli prestijimizi azaltmıştır, çözülme olmuş varlığımızı tartışma konusu yapmıştır. Müzakere ile PKK ile masaya oturmuştur. Erdoğan ve Davutoğlu Türk ve Müslüman katilleri ile iş tutmuştur. Haçlı saldırılarını doğu-batı kaynaşması olarak sunan Erdoğan’dır. Sizler bir öğün aç diğer öğün tok yatarken Erdoğan Ankaraya Kaçaksaray dikmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerini sürdüren Devlet Bahçeli, "Erdoğan 24 gün daha ye iç dolaş. Erdoğan 24 gün daha sefa sür. Saltanatına devam et. Aldığın beddualar yoluna taş koyacaktır. Allah’ın adaleti yerini bulacak, Türkiye ise özgürlüğüne kavuşacaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.