Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mesleki eğitim seferberliği

EĞİTİM 02.02.2015 - 02:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3336+ kez okundu.
 

Mesleki eğitim seferberliği

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, işsiz gençlerin ekonomiye kazandırmak ve onları meslek sahibi yapmak için mesleki eğitim seferberliğin sürdüğünü belirtti.

Altıntaş, yaptığı açıklamada, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) 2010 yılından beri Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, meslek liseleri, oda ve ticaret borsasının katılımı ile gerçekleşen mesleki eğitim kursların devam ettiğini belirtti. Altıntaş, “İşletmeler için olan avantajlarını anlatmak ve daha çok gencimize ulaşmak için odamız UMEM tanıtım ve UMEM’ e katılım için seferberlik başlatmıştır. Özellikle UMEM’in köylerde tanınması için çalışmalarımız devam ediyor. Saç-metal işçiliği, kaynakçılık, makine operatörlüğü, gıda işleme, endüstriyel boyacılık, tekstil işçisi, tarım ürünleri işleme vb. konularda istihdam garantili kurslar açılabileceği, üretim sektörü dışında da hayvan yetiştiriciliği, turizm ve hizmet sektöründen de büyük ihtiyaç olan işgücü ihtiyacı için istihdam garantili kurslar açılacaktır” dedi.Kurs talep eden işletmeler uygulamalı eğitim salonları oluşturduğunu belirten Altıntaş, kursların tamamı işletme içinde daha uygun şartlarda gerçekleştirildiği ve kurs sürecince de kursiyerlere günlük 25 TL harçlık verildiğini ifade etti. Altıntaş, UMEM kapsamında bugüne kadar 460 kursiyerin mezun olduğu ve bunlardan 255 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, işsiz gençlerin ekonomiye kazandırmak ve onları meslek sahibi yapmak için mesleki eğitim seferberliğin sürdüğünü belirtti.

Altıntaş, yaptığı açıklamada, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) 2010 yılından beri Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, meslek liseleri, oda ve ticaret borsasının katılımı ile gerçekleşen mesleki eğitim kursların devam ettiğini belirtti.

Altıntaş, “İşletmeler için olan avantajlarını anlatmak ve daha çok gencimize ulaşmak için odamız UMEM tanıtım ve UMEM’ e katılım için seferberlik başlatmıştır. Özellikle UMEM’in köylerde tanınması için çalışmalarımız devam ediyor.

Saç-metal işçiliği, kaynakçılık, makine operatörlüğü, gıda işleme, endüstriyel boyacılık, tekstil işçisi, tarım ürünleri işleme vb. konularda istihdam garantili kurslar açılabileceği, üretim sektörü dışında da hayvan yetiştiriciliği, turizm ve hizmet sektöründen de büyük ihtiyaç olan işgücü ihtiyacı için istihdam garantili kurslar açılacaktır” dedi.Kurs talep eden işletmeler uygulamalı eğitim salonları oluşturduğunu belirten Altıntaş, kursların tamamı işletme içinde daha uygun şartlarda gerçekleştirildiği ve kurs sürecince de kursiyerlere günlük 25 TL harçlık verildiğini ifade etti.

Altıntaş, UMEM kapsamında bugüne kadar 460 kursiyerin mezun olduğu ve bunlardan 255 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.