Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mesajlara kısıtlama geliyor!

BİLİM 16.07.2015 - 13:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4007+ kez okundu.
 

Mesajlara kısıtlama geliyor!

Cep telefonlarına gönderilen mesajlara kısıtlama getiren yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cep telefon kullanıcılarını çileden çıkaran reklam, tanıtım SMS’lerine artık resmi olarak yasak geldi. Elektronik iletişim yoluyla yapılan reklam ve tanıtımlara Gümrük ve Ticaret Bakanlığının konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikle SMS gönderen firma kadar, aracı olanlara da ceza verileceği duyuruldu. Yönetmelikte devlet kurumları, belediyeler ve kamu kuruluşları kapsam dışında bırakıldı. Firmaları mesaj göndermek için kullanıcıdan onay alması zorunlu .Abone olduğunuz herhangi bir firmadan gelen fatura gibi bilgilerde, reklam içeriği bulunamayacak. Onay almak isteyen firmalar tüketici yanıltıcı şekilde ‘mesaj almak istemiyorsanız mesaj atın’ onay isteyemeyecek. Şikayetler E-Devlet ve Gümrük Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden mesajın gelmesinden en geç üç gün sonra yapılacak.
Cep telefonlarına gönderilen mesajlara kısıtlama getiren yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cep telefon kullanıcılarını çileden çıkaran reklam, tanıtım SMS’lerine artık resmi olarak yasak geldi. Elektronik iletişim yoluyla yapılan reklam ve tanıtımlara Gümrük ve Ticaret Bakanlığının konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmelikle SMS gönderen firma kadar, aracı olanlara da ceza verileceği duyuruldu.
Yönetmelikte devlet kurumları, belediyeler ve kamu kuruluşları kapsam dışında bırakıldı. Firmaları mesaj göndermek için kullanıcıdan onay alması zorunlu .Abone olduğunuz herhangi bir firmadan gelen fatura gibi bilgilerde, reklam içeriği bulunamayacak.

Onay almak isteyen firmalar tüketici yanıltıcı şekilde ‘mesaj almak istemiyorsanız mesaj atın’ onay isteyemeyecek. Şikayetler E-Devlet ve Gümrük Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden mesajın gelmesinden en geç üç gün sonra yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.