Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Mersin: Yerin dibine batsın siyasetiniz!

SİYASET 19.02.2020 - 15:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3672+ kez okundu.
 

Mersin: Yerin dibine batsın siyasetiniz!

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin Ak Parti Aydın milletvekili Rıza Posacı’yı karşı ateş püskürerek, Posacı’nın çürük okulların isminin açıklamasını istedi.

Başkan Mersin yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü: “Aydın’ımız adına, bu şehrin çocukları ve geleceği adına trajikomik günlerden geçiyoruz. Hatırlarsanız Aydın’da 160 okulun çürük olduğunu acı bir şekilde itiraf eden AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “okulların güçlendirme çalışmalarını yavaş yavaş yapıyoruz” demişti. Ben de “Aydın’da yakın zamanda yıkıcı bir deprem olmayacağına dair elinizde senet, sepet mi var?” diye sormuştum. Bakın daha dün akşam saatlerinde komşu illerimizden Manisa’da yine deprem yaşandı. Bu bölgede irili ufaklı her gün deprem meydana geliyor. İşte biz günlerdir bu yüzden çırpınıyoruz. Bu yüzden Sayın Posacı’ya soruyoruz; “Çürük olan 160 okulu bir önce açıklayın” diye. Siz pek umursamıyorsunuz belli ki ama biz Aydın’da okuyan evlatlarımızın can güvenliği korumak zorundayız. Bu okulları açıklamadığınız her gün Aydın’ın binlerce evladının hayatını tehlikeye atıyorsunuz. Deprem bu ülkenin en acı gerçeği. Herkes biliyor ki Aydın birinci derece deprem bölgesinde. Biz çok iyi biliyoruz Sayın Posacı bir takım siyasi kaygılarla bu okulları açıklamaktan kaçınıyor. Aynı şekilde tarafsız bir devlet kurumu olması gereken Milli Eğitim de 18 yıllık iktidar tarafından siyasallaştırılmanın acı sonuçlarını yaşıyor. Yerin dibine batsın siyasetiniz! Yerin dibine batsın siyasetiniz. Daha geçtiğimiz ay Elazığ’da onca canımızı kaybettik. Ne zaman ders çıkarmayı düşünüyorsunuz? Olası bir depremde bu okullarımızda meydana gelecek yıkım ve can kaybının hesabını kimse veremez. Siz bu okulların isimlerini Aydınlı velilerden sakladığınız sürece binlerce çocuğun vebalini taşıyor olacaksınız. Basın mensupları aracılığı ile Aydınlı binlerce velimizin adına AKP Milletvekili Rıza Posacı’ya ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine tekrar sesleniyorum. Pişkin pişkin söylediğiniz çürük olan 160 okulun ismini derhal açıklamak zorundasınız. Bu ülkeye ve bu şehre çocuk yetiştiren, dişinden tırnağından arttırarak evladını okutmaya ve onlara güzel bir gelecek kurmaya çalışan tüm anne, babaların bu okulların isimlerini bilmek hakkı” diye konuştu.
CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin Ak Parti Aydın milletvekili Rıza Posacı’yı karşı ateş püskürerek, Posacı’nın çürük okulların isminin açıklamasını istedi.

Başkan Mersin yaptığı yazılı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aydın’ımız adına, bu şehrin çocukları ve geleceği adına trajikomik günlerden geçiyoruz. Hatırlarsanız Aydın’da 160 okulun çürük olduğunu acı bir şekilde itiraf eden AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı, “okulların güçlendirme çalışmalarını yavaş yavaş yapıyoruz” demişti. Ben de “Aydın’da yakın zamanda yıkıcı bir deprem olmayacağına dair elinizde senet, sepet mi var?” diye sormuştum.

Bakın daha dün akşam saatlerinde komşu illerimizden Manisa’da yine deprem yaşandı. Bu bölgede irili ufaklı her gün deprem meydana geliyor. İşte biz günlerdir bu yüzden çırpınıyoruz. Bu yüzden Sayın Posacı’ya soruyoruz; “Çürük olan 160 okulu bir önce açıklayın” diye. Siz pek umursamıyorsunuz belli ki ama biz Aydın’da okuyan evlatlarımızın can güvenliği korumak zorundayız. Bu okulları açıklamadığınız her gün Aydın’ın binlerce evladının hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

Deprem bu ülkenin en acı gerçeği. Herkes biliyor ki Aydın birinci derece deprem bölgesinde. Biz çok iyi biliyoruz Sayın Posacı bir takım siyasi kaygılarla bu okulları açıklamaktan kaçınıyor. Aynı şekilde tarafsız bir devlet kurumu olması gereken Milli Eğitim de 18 yıllık iktidar tarafından siyasallaştırılmanın acı sonuçlarını yaşıyor.

Yerin dibine batsın siyasetiniz!

Yerin dibine batsın siyasetiniz. Daha geçtiğimiz ay Elazığ’da onca canımızı kaybettik. Ne zaman ders çıkarmayı düşünüyorsunuz? Olası bir depremde bu okullarımızda meydana gelecek yıkım ve can kaybının hesabını kimse veremez. Siz bu okulların isimlerini Aydınlı velilerden sakladığınız sürece binlerce çocuğun vebalini taşıyor olacaksınız.

Basın mensupları aracılığı ile Aydınlı binlerce velimizin adına AKP Milletvekili Rıza Posacı’ya ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine tekrar sesleniyorum. Pişkin pişkin söylediğiniz çürük olan 160 okulun ismini derhal açıklamak zorundasınız.

Bu ülkeye ve bu şehre çocuk yetiştiren, dişinden tırnağından arttırarak evladını okutmaya ve onlara güzel bir gelecek kurmaya çalışan tüm anne, babaların bu okulların isimlerini bilmek hakkı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.