Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mersin: Sen nerenin Vekilisin Posacı?

SİYASET 22.04.2019 - 18:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3602+ kez okundu.
 

Mersin: Sen nerenin Vekilisin Posacı?

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın, her zamanki gibi kendilerini şaşırtmayarak, bilgisinin olmadığını açıkça çok ilginç bir konuyla gündeme getirdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Uşak ve Denizli’den kirlenerek gelen Büyük Menderes Nehri’nin temizlenmesini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden beklediğini söyledi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Atalarımızın çok güzel bir sözü var ‘iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır’ diye. Sayın Posacı, almış eline iğneyi de, çuvaldızı da kendi hariç herkese batırmaya çalışıyor. ‘Başka Aydın Yok’ diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni Menderes Nehri’nin kirliliği için göreve çağırıyormuş. Sayın Vekilin haberi yok galiba. Ama bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp deyip yine de anlatalım” dediği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle Büyük Menderes Nehri, Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nden doğan, Uşak, Denizli’yi dolaşan ve son olarak Aydın’a ulaşarak denize dökülen bir nehirdir. Bu nehir, Uşak ve Denizli’de tekstil ve deri fabrikalarından dökülen arıtılmamış atık sular yüzünden kirlenerek, tam olarak 4. Kirlilik derecesiyle il sınırlarımıza giriş yapıyor. Yani son durağı olan Aydın’a zaten aşırı kirlenmiş olarak ulaşıyor. Önce iğneyi kendine batır ve zaten bu konuda görevini fazlasıyla yapan, doğa ve çevrenin korunması için önemli yatırımlar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etmeden önce Menderes’in kirli bir şekilde bize ulaşmasında büyük emeği geçen Uşak ve Denizli’deki sorumluları davet et görelim. Aydın Büyükşehir Belediyesi kendisinin de söylediği gibi ‘Başka Aydın Yok’ diyerek, gereken yüksek bir hassasiyetle Aydın’ı güzel ve aydınlık yarınlara taşımaya devam ediyor. Ama Vekil Posacı, evine kirli bir şekilde ulaşan suyun hesabını ev ahalisine soruyor. İlginçtir, suyu kirleterek gönderen komşularına sesi çıkmıyor. Kendisini biraz akıl, biraz mantık ve biraz da coğrafya bilgisine davet ediyorum. Sayın Vekil, acaba kendi partisinin mensubu diye mi Denizli ve Uşak belediyelerini göreve davet etmiyor diye de sormadan edemeyeceğim. Temizlenmesini istiyorsan, gideceğin adresler belli, adres kâğıdına kadar yazdık, eline tutuşturduk. Sen de bir zahmet kapılarını çalıp soracaksın. O kadarını da yaparsın artık milletin vekili olarak değil mi? Suyumuzu kirleten Denizli ve Uşak illerindeki sorumluları göreve davet edeceksin, işte o kadar. Ee biraz cesaret işi tabii kendi parti mensubun olan sorumlulara bunları söylemek. Ama bir Aydınlı olarak üstüne düşen ve seni seçen ta Ankaralara yollayan Aydın halkının senden beklediği de budur. Ama bu tutumun, yani Uşak veya Denizli vekili gibi gelip Aydınlıdan hesap sorman kamuoyunda kafa karışıklığına neden oluyor benden söylemesi. Bir diğer husus da artık Aydınlı, her sabah çürük yumurta kokusu yayan jeotermallerden bıktı. Bir el atıp, şu işi de çözersen seviniriz.”
AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın, her zamanki gibi kendilerini şaşırtmayarak, bilgisinin olmadığını açıkça çok ilginç bir konuyla gündeme getirdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Uşak ve Denizli’den kirlenerek gelen Büyük Menderes Nehri’nin temizlenmesini Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden beklediğini söyledi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, “Atalarımızın çok güzel bir sözü var ‘iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır’ diye. Sayın Posacı, almış eline iğneyi de, çuvaldızı da kendi hariç herkese batırmaya çalışıyor. ‘Başka Aydın Yok’ diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni Menderes Nehri’nin kirliliği için göreve çağırıyormuş. Sayın Vekilin haberi yok galiba. Ama bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp deyip yine de anlatalım” dediği açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle Büyük Menderes Nehri, Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nden doğan, Uşak, Denizli’yi dolaşan ve son olarak Aydın’a ulaşarak denize dökülen bir nehirdir. Bu nehir, Uşak ve Denizli’de tekstil ve deri fabrikalarından dökülen arıtılmamış atık sular yüzünden kirlenerek, tam olarak 4. Kirlilik derecesiyle il sınırlarımıza giriş yapıyor.

Yani son durağı olan Aydın’a zaten aşırı kirlenmiş olarak ulaşıyor. Önce iğneyi kendine batır ve zaten bu konuda görevini fazlasıyla yapan, doğa ve çevrenin korunması için önemli yatırımlar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etmeden önce Menderes’in kirli bir şekilde bize ulaşmasında büyük emeği geçen Uşak ve Denizli’deki sorumluları davet et görelim.

Aydın Büyükşehir Belediyesi kendisinin de söylediği gibi ‘Başka Aydın Yok’ diyerek, gereken yüksek bir hassasiyetle Aydın’ı güzel ve aydınlık yarınlara taşımaya devam ediyor. Ama Vekil Posacı, evine kirli bir şekilde ulaşan suyun hesabını ev ahalisine soruyor. İlginçtir, suyu kirleterek gönderen komşularına sesi çıkmıyor. Kendisini biraz akıl, biraz mantık ve biraz da coğrafya bilgisine davet ediyorum.

Sayın Vekil, acaba kendi partisinin mensubu diye mi Denizli ve Uşak belediyelerini göreve davet etmiyor diye de sormadan edemeyeceğim. Temizlenmesini istiyorsan, gideceğin adresler belli, adres kâğıdına kadar yazdık, eline tutuşturduk. Sen de bir zahmet kapılarını çalıp soracaksın. O kadarını da yaparsın artık milletin vekili olarak değil mi?

Suyumuzu kirleten Denizli ve Uşak illerindeki sorumluları göreve davet edeceksin, işte o kadar. Ee biraz cesaret işi tabii kendi parti mensubun olan sorumlulara bunları söylemek. Ama bir Aydınlı olarak üstüne düşen ve seni seçen ta Ankaralara yollayan Aydın halkının senden beklediği de budur. Ama bu tutumun, yani Uşak veya Denizli vekili gibi gelip Aydınlıdan hesap sorman kamuoyunda kafa karışıklığına neden oluyor benden söylemesi. Bir diğer husus da artık Aydınlı, her sabah çürük yumurta kokusu yayan jeotermallerden bıktı. Bir el atıp, şu işi de çözersen seviniriz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.