Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Mehmet Dede’nin yürek burkan dramı

YAŞAM 06.02.2019 - 12:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3684+ kez okundu.
 

Mehmet Dede’nin yürek burkan dramı

Mehmet Palaz, “Bağışladığım eve bir hafta misafir bile edilmiyorum” dedi.

AYDIN - İHA'nın bildirndiğine göre, İstanbul’da yıllarca posta dağıtıcılığı yapıp emekli olduktan sonra da, evini oğluna bağışladığını belirten 87 yaşındaki Mehmet Palaz’ın dramı yürekleri dağlıyor. Elden ayaktan düşünce bağışladığı eve bir haftalığına bile misafir edilmediğini belirten yaşlı adam, insanların kendisinden ibret alıp sağlığında iken evladına kesinlikle mallarını bağışlamamasını istedi. Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 1932 doğumlu 87 yaşındaki Mehmet Palaz, sağlıklı iken yaptığı hata nedeniyle ömrünün son dönemini gece gündüz ağlayarak geçiriyor. 1932 yılında Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Evrenli Köyü’nde doğup büyüdükten sonra İstanbul’da posta dağıtıcısı olarak çalıştığını belirten Mehmet Palaz, “Emekli olduktan sonra eşim vefat etti. 8 yıl yalnız yaşadım. Bu sırada oğluma ‘Beni ele muhtaç etme’ diyerek evimi bağışladım. Daha sonra kendi başıma hayatımı zor idame ettirmeye başlayınca, 7 yıl önce Aydın’dan ikinci bir evlilik yaptım. Aydın daha sıcak olduğu için kış mevsimini geçirmek için geldiğimiz Aydın’da felç oldum. Zor durumdayız. İstanbul’da bağışladığım evime şimdi bir haftalığına misafir dahi edilmiyorum” diyerek dert yandı. Kimsenin sağlığında çoluk çocuğuna mal bağışlamamasını da tavsiye eden Mehmet Palaz, “İnsanın zoruna gidiyor. Malın varken baba oluyorsun, malın gidince ‘baba olamamış’ oluyorsun” diyerek kendi düştüğü hataya başkalarının düşmemesini istedi. Kendisinin de 2. evliliği olduğunu ve eşine en iyi şekilde bakmaya alıştığını belirten Meryem Palaz, "Eşim çocuklarının rızası ile benimle evlenmiş. Nikaha da geldiler. Ancak felç olup dışarı çıkamayınca bana vekalet verdi. Maaşını ben çekip eşimin bakımını da ben yapıyorum. Vekalet verdikten sonra eşimin çocukları ile arası açıldı. Ne gelip ilgileniyorlar, ne de bağışladığı eve bir haftalığına misafir ediyorlar. Şimdi boşan da gel diyorlar. Bakacaklarını bilsem, boşanacağım ama bakmazlar diye korkuyorum. Bakacaklarsa boşanayım. Ancak çocukları çok üzüyor" diyerek, kişinin sağlığında malını bağışlamasının iyi olmadığını belirtti.
Mehmet Palaz, “Bağışladığım eve bir hafta misafir bile edilmiyorum” dedi.

AYDIN - İHA'nın bildirndiğine göre, İstanbul’da yıllarca posta dağıtıcılığı yapıp emekli olduktan sonra da, evini oğluna bağışladığını belirten 87 yaşındaki Mehmet Palaz’ın dramı yürekleri dağlıyor. Elden ayaktan düşünce bağışladığı eve bir haftalığına bile misafir edilmediğini belirten yaşlı adam, insanların kendisinden ibret alıp sağlığında iken evladına kesinlikle mallarını bağışlamamasını istedi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 1932 doğumlu 87 yaşındaki Mehmet Palaz, sağlıklı iken yaptığı hata nedeniyle ömrünün son dönemini gece gündüz ağlayarak geçiriyor. 1932 yılında Kırklareli’nin Vize İlçesi’ne bağlı Evrenli Köyü’nde doğup büyüdükten sonra İstanbul’da posta dağıtıcısı olarak çalıştığını belirten Mehmet Palaz, “Emekli olduktan sonra eşim vefat etti. 8 yıl yalnız yaşadım. Bu sırada oğluma ‘Beni ele muhtaç etme’ diyerek evimi bağışladım. Daha sonra kendi başıma hayatımı zor idame ettirmeye başlayınca, 7 yıl önce Aydın’dan ikinci bir evlilik yaptım. Aydın daha sıcak olduğu için kış mevsimini geçirmek için geldiğimiz Aydın’da felç oldum. Zor durumdayız. İstanbul’da bağışladığım evime şimdi bir haftalığına misafir dahi edilmiyorum” diyerek dert yandı.

Kimsenin sağlığında çoluk çocuğuna mal bağışlamamasını da tavsiye eden Mehmet Palaz, “İnsanın zoruna gidiyor. Malın varken baba oluyorsun, malın gidince ‘baba olamamış’ oluyorsun” diyerek kendi düştüğü hataya başkalarının düşmemesini istedi.

Kendisinin de 2. evliliği olduğunu ve eşine en iyi şekilde bakmaya alıştığını belirten Meryem Palaz, "Eşim çocuklarının rızası ile benimle evlenmiş. Nikaha da geldiler. Ancak felç olup dışarı çıkamayınca bana vekalet verdi. Maaşını ben çekip eşimin bakımını da ben yapıyorum. Vekalet verdikten sonra eşimin çocukları ile arası açıldı. Ne gelip ilgileniyorlar, ne de bağışladığı eve bir haftalığına misafir ediyorlar. Şimdi boşan da gel diyorlar. Bakacaklarını bilsem, boşanacağım ama bakmazlar diye korkuyorum. Bakacaklarsa boşanayım. Ancak çocukları çok üzüyor" diyerek, kişinin sağlığında malını bağışlamasının iyi olmadığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.