Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mehmet Akif İnan, Aydın’da anıldı

KÜLTÜR 06.01.2015 - 11:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3471+ kez okundu.
 

Mehmet Akif İnan, Aydın’da anıldı

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı saygı ve özlemle andıklarını belirtti. Mehmet Akif İnan’ın tam bir dava adamı olduğuna vurgu yapan Baki Karaer, “Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Akif İnan, sendikacılığa bir duruş kazandırdı. 12 Eylül’le birlikte bütün sivil toplumlar kapanmıştı. Bu sahada solcular hakimdi. Solcularında nasıl bir sendikacılık yaptığını biliyorsunuz. Çözüme yönelik bir şey yok. Böyle bir ortamda Akif İnan ve arkadaşları, sendikacılığın başka türlü de yapılacağını gösterdiler. Mehmet Akif İnan’a soruyorlar: Milli Eğitim Bakanı mı olmak istersin yoksa yetkili bir sendikanın başkanı mı? O da, yetkili bir sendikanın başkanı olmak istediğini söylüyor” diye konuştu. “EN BÜYÜK EMANETİ MEMUR-SEN” Mehmet Akif İnan’ın bugün için bıraktığı en büyük mirasının Memur-Sen olduğunu söyleyen Karaer, sendikal kavramlara yabancı ve uzak bir topluma, her türlü imkansızlığa rağmen Memur-Sen’i kazandıran İnan’ın başarısındaki en büyük payın ikna yeteneği ve örgütlenme başarısında olduğuna dikkat çekti. Mehmet Akif İnan’ın bıraktığı sendika anlayışını anlatan Karaer, “Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da hayır, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da hayır diyerek yolculuk yapıyoruz” diye konuştu. “GENÇLERE ÖNEM VERDİ” Akif İnan’ın, geleceğe yatırım yapmanın en iyi yolunun insan yetiştirmek anlayışı ile hareket ettiğini belirten Karaer, şöyle konuştu: “Sık sık gençlerle bir araya gelmeye önem verdi. O günün üniversite öğrencileri Memur-Sen ve bağlı sendikalar başta olmak üzere devletin tüm kademelerinde bu güzel ülkeye ve milletimize hizmet etmenin, yön vermenin mücadelesini canla başla yürütüyorlar. Akif İnan Ağabeyimizin yetiştirdiği nesil özellikle Memur-Sen şemsiyesi altında devrim niteliğinde hizmetlere imza attı. Akif İnan’nın birleştirici kimliği ve vizyonu Memur-Sen çatısı altında güçlenerek büyümeye devam ediyor. Akif İnan’ın sağlığında insan yetiştirmenin önemini anlatmış ve bunun gereğini yapmıştı. Bizlerin de 2030’ları, 2040’ları ve 2050’leri yönetecek nesilleri yetiştirmemiz gerekir. Artık sadece yakınan değil yazan, yaşayan, yaşatan, yayan bir Memur-Sen var”
Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Mehmet Akif İnan’ın tam bir dava adamı olduğuna vurgu yapan Baki Karaer, “Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Akif İnan, sendikacılığa bir duruş kazandırdı. 12 Eylül’le birlikte bütün sivil toplumlar kapanmıştı. Bu sahada solcular hakimdi. Solcularında nasıl bir sendikacılık yaptığını biliyorsunuz. Çözüme yönelik bir şey yok. Böyle bir ortamda Akif İnan ve arkadaşları, sendikacılığın başka türlü de yapılacağını gösterdiler. Mehmet Akif İnan’a soruyorlar: Milli Eğitim Bakanı mı olmak istersin yoksa yetkili bir sendikanın başkanı mı? O da, yetkili bir sendikanın başkanı olmak istediğini söylüyor” diye konuştu.

“EN BÜYÜK EMANETİ MEMUR-SEN”

Mehmet Akif İnan’ın bugün için bıraktığı en büyük mirasının Memur-Sen olduğunu söyleyen Karaer, sendikal kavramlara yabancı ve uzak bir topluma, her türlü imkansızlığa rağmen Memur-Sen’i kazandıran İnan’ın başarısındaki en büyük payın ikna yeteneği ve örgütlenme başarısında olduğuna dikkat çekti. Mehmet Akif İnan’ın bıraktığı sendika anlayışını anlatan Karaer, “Çerçevesini devletin çizdiği sendikacılığa da hayır, çerçevesi devlete karşı çizilen sendikacılığa da hayır diyerek yolculuk yapıyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERE ÖNEM VERDİ”

Akif İnan’ın, geleceğe yatırım yapmanın en iyi yolunun insan yetiştirmek anlayışı ile hareket ettiğini belirten Karaer, şöyle konuştu: “Sık sık gençlerle bir araya gelmeye önem verdi. O günün üniversite öğrencileri Memur-Sen ve bağlı sendikalar başta olmak üzere devletin tüm kademelerinde bu güzel ülkeye ve milletimize hizmet etmenin, yön vermenin mücadelesini canla başla yürütüyorlar. Akif İnan Ağabeyimizin yetiştirdiği nesil özellikle Memur-Sen şemsiyesi altında devrim niteliğinde hizmetlere imza attı.

Akif İnan’nın birleştirici kimliği ve vizyonu Memur-Sen çatısı altında güçlenerek büyümeye devam ediyor. Akif İnan’ın sağlığında insan yetiştirmenin önemini anlatmış ve bunun gereğini yapmıştı. Bizlerin de 2030’ları, 2040’ları ve 2050’leri yönetecek nesilleri yetiştirmemiz gerekir. Artık sadece yakınan değil yazan, yaşayan, yaşatan, yayan bir Memur-Sen var”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.