Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mavi Bayraklı Plajlara sahip çıkıyor

GÜNCEL 27.08.2019 - 14:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3805+ kez okundu.
 

Mavi Bayraklı Plajlara sahip çıkıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TURÇEV) ortaklaşa düzenledikleri çevre temizliğiyle ilgili "Plajına Sahip Çık" Projesi Kuşadası'nda başladığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, bir hafta sürecek olan etkinlikle plajları kullanan yerli-yabancı, küçük-büyük herkeste çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin "Mavi Bayrak"lı Kadınlar Denizi Plajı’nda yapılacak olan etkinlikte, gönüllüler vatandaşlarla birlikte plaj temizliği yapacak ayrıca çeşitli hediyelerin verileceği yarışmalar düzenlenecek. Proje kapsamında, kurulan stantta sekiz gönüllü üniversite öğrencisi bir taraftan anketler düzenleyerek vatandaşların çevre bilincimi ölçümlerken bir taraftan da vatandaşları bilgilendiriyor. Türkiye'de "Mavi Bayrak" vermeye yetkili tek merci olan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'yla ortak düzenlenen etkinlikte konuşan vakfın Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, Türkiye'de 463 "Mavi Bayrak"lı plaj olduğunu hatırlattı. Bu yıl plajlarda sigara izmaritlerine savaş açıldı Karataş, özellikle halk plajlarında günlük kullanımdan kaynaklı kirliliğin önüne geçmek için projeyi başlattıklarını belirtip "Bu konuya dikkat çekmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi'yle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Özellikle plajı kullanan çocuklara yönelik bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarla özellikle çocuklarımızın plaj kullanımı konusunda daha bilinçli hale gelmelerini arzu ediyoruz. Bu yıl bizim için en önemli konu plajların sigara izmaritlerinden arındırılması" diye konuşan Karataş, "Bu yıl sigara izmaritlerine savaş açıyoruz" dedi. Vatandaşlardan tam destek Diğer taraftan vatandaşlar da etkinliğe tam destek verdi. Çevrenin korunmasına gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar düzenlenen anketleri doldurarak ve temizlik çalışmalarına katılarak projeye destek oldu. Proje kapsamında bu hafta içerisinde projeye destek vermek isteyen gönüllülerle birlikte Kadınlar Denizi plajında gün içerisinde oluşan küçük çöpler toplanacak. Başkan Çerçioğlu: Çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Aydın'ı temiz tutmak için her türlü çalışmayı yürüttüklerinin altını çizerek, "Her ne kadar bu bilinçlendirme etkinliğimizi plajlarımız için yapsak da genel olarak çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmamız hepimizin sorumluluğunda. Ayrıca çevre temizliği gelişmiş toplum göstergelerinden bir tanesi. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir gelecek inşa edebilmek için çevremizi korumalıyız. Bunu da en kolay şekilde çevremizi kirletmeden yapabiliriz. Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte öncelikle plajlarda sigara izmariti atılmamasını hedef olarak koyduk, bilinçlendirme çalışmalarımızı da bu şekilde yapacağız. Yere atılan tek bir izmaritin bile çevrenin kirlenmesinde ne kadar etkili olduğunun farkına varmalıyız" dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TURÇEV) ortaklaşa düzenledikleri çevre temizliğiyle ilgili "Plajına Sahip Çık" Projesi Kuşadası'nda başladığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, bir hafta sürecek olan etkinlikle plajları kullanan yerli-yabancı, küçük-büyük herkeste çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin "Mavi Bayrak"lı Kadınlar Denizi Plajı’nda yapılacak olan etkinlikte, gönüllüler vatandaşlarla birlikte plaj temizliği yapacak ayrıca çeşitli hediyelerin verileceği yarışmalar düzenlenecek.

Proje kapsamında, kurulan stantta sekiz gönüllü üniversite öğrencisi bir taraftan anketler düzenleyerek vatandaşların çevre bilincimi ölçümlerken bir taraftan da vatandaşları bilgilendiriyor. Türkiye'de "Mavi Bayrak" vermeye yetkili tek merci olan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'yla ortak düzenlenen etkinlikte konuşan vakfın Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, Türkiye'de 463 "Mavi Bayrak"lı plaj olduğunu hatırlattı.

Bu yıl plajlarda sigara izmaritlerine savaş açıldı

Karataş, özellikle halk plajlarında günlük kullanımdan kaynaklı kirliliğin önüne geçmek için projeyi başlattıklarını belirtip "Bu konuya dikkat çekmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi'yle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Özellikle plajı kullanan çocuklara yönelik bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarla özellikle çocuklarımızın plaj kullanımı konusunda daha bilinçli hale gelmelerini arzu ediyoruz. Bu yıl bizim için en önemli konu plajların sigara izmaritlerinden arındırılması" diye konuşan Karataş, "Bu yıl sigara izmaritlerine savaş açıyoruz" dedi.

Vatandaşlardan tam destek

Diğer taraftan vatandaşlar da etkinliğe tam destek verdi. Çevrenin korunmasına gereken önemin verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar düzenlenen anketleri doldurarak ve temizlik çalışmalarına katılarak projeye destek oldu.

Proje kapsamında bu hafta içerisinde projeye destek vermek isteyen gönüllülerle birlikte Kadınlar Denizi plajında gün içerisinde oluşan küçük çöpler toplanacak.

Başkan Çerçioğlu: Çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Aydın'ı temiz tutmak için her türlü çalışmayı yürüttüklerinin altını çizerek, "Her ne kadar bu bilinçlendirme etkinliğimizi plajlarımız için yapsak da genel olarak çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmamız hepimizin sorumluluğunda. Ayrıca çevre temizliği gelişmiş toplum göstergelerinden bir tanesi. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha güzel bir gelecek inşa edebilmek için çevremizi korumalıyız. Bunu da en kolay şekilde çevremizi kirletmeden yapabiliriz. Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte öncelikle plajlarda sigara izmariti atılmamasını hedef olarak koyduk, bilinçlendirme çalışmalarımızı da bu şekilde yapacağız. Yere atılan tek bir izmaritin bile çevrenin kirlenmesinde ne kadar etkili olduğunun farkına varmalıyız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.