Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Mavi Bayrak denetimi yapıldı

GÜNCEL 09.03.2019 - 21:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3272+ kez okundu.
 

Mavi Bayrak denetimi yapıldı

Didim'de D-Marin Didim ev sahipliğinde Mavi Bayrak Ödüllü Yat Denetimi gerçekleştirildi

AYDIN- Aydın'da ilk ve tek D-Marin Didim'de bulunan Mavi Bayrak ödüllü olan Packagers Yatı’nın, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş tarafından denetlendiği bildirildi. Bu denetime Didim Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Yüksel Tülübaş, Didim Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Çevre Mühendisi Aslı Kıray, D-Marin Didim Müdür Yardımcısı Ozan Akboyun ve D-Marin Didim Teknik Müdürü ve aynı zamanda Marina Mavi Bayrak Sorumlusu Yavuz Hamarat ve Packagers Yat Kaptanı Hasan Mucuk’un katıldığı belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi: “Yatlarda Mavi Bayrak Denetimleri rutin olarak her yıl TÜRÇEV tarafından yapılmaktadır. Türkiye'de Mavi Bayrak denilince ilk olarak Plajlar akla gelmektedir. Mavi Bayrak ödülü plajlarla birlikte hem marinalara hem de yatlara verilmektedir. Türkiye'de 2018 yılı itibariyle 459 plaj 22 marina ve 10 yat Mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir.  Özellikle hem Marinalarda hem de yatlarda Mavi Bayrak ödülüne dikkat çekmek için bir araya gelindi. Sahip olduğu özelliklerle Türkiye'de örnek olabilecek olan Packagers Yatı, eksiksiz bir biçimde denetimini tamamladı. Yatın sahip olduğu bu özelliklerin diğer yatlara örnek teşkil etmesi umulmaktadır. Yatlarda Mavi Bayrak çevre yönetimi, Çevre eğitimi ve bilgilendirme, Can güvenliği ve hizmetler ile ilgili belirlenen kriterleri uygulayan yatlara, bir yıllığına verilen bir çevre ödülüdür. Mavi Bayrak ödüllü bir marinaya bağlı olan yatlardan; Çevre duyarlılığı olan, pis su, sintine ve katı atıklarını düzenli olarak lisanslı toplama tesislerine verdiğini belgeleyen ve aşağıdaki kriterleri yerine getiren, diğer yatlara çevreyi koruma ve bilinçli kullanma konusunda örnek olan ve kriterleri yerine getirenler ödüle hak kazanmaktadır. Yatlarda Mavi Bayrak programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda ve ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmektedir. 2004 yılında uluslararası alanda, 2007 yılında ise ülkemizde uygulanmaya başlanmıştır. Yatlarda Mavi Bayrak uygulaması ile yat sahibinin, yat kaptanının ve personelinin, Deniz ve çevresinin korunması yolunda dikkatlerinin çekilmesi hedeflenmektedir. Kriterlerin uygulanması yolu ile de zaman içinde çevre bilincinin oluşturulması öngörülmektedir. Mavi Bayrak ödülü; kıyılarımızda yatlardan kaynaklanabilecek olumsuz çevresel etkilerin en aza indirgenmesine katkı sağlamak, Çevre eğitimi ve bilinçlendirme ile yatçılarımızda farkındalık yaratmak, mevzuatlar haricinde yatları ödüllendirme ile gönüllü olarak teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Yatlarda Mavi Bayrak kriterleri Koylarda hız limitine uyulması (maksimum 3 knot) (z) Koylarda demirli durumdayken ses kirliliğine karşı duyarlı olunması (z)”
Didim'de D-Marin Didim ev sahipliğinde Mavi Bayrak Ödüllü Yat Denetimi gerçekleştirildi

AYDIN- Aydın'da ilk ve tek D-Marin Didim'de bulunan Mavi Bayrak ödüllü olan Packagers Yatı’nın, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş tarafından denetlendiği bildirildi.

Bu denetime Didim Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Yüksel Tülübaş, Didim Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Çevre Mühendisi Aslı Kıray, D-Marin Didim Müdür Yardımcısı Ozan Akboyun ve D-Marin Didim Teknik Müdürü ve aynı zamanda Marina Mavi Bayrak Sorumlusu Yavuz Hamarat ve Packagers Yat Kaptanı Hasan Mucuk’un katıldığı belirtilen yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Yatlarda Mavi Bayrak Denetimleri rutin olarak her yıl TÜRÇEV tarafından yapılmaktadır. Türkiye'de Mavi Bayrak denilince ilk olarak Plajlar akla gelmektedir. Mavi Bayrak ödülü plajlarla birlikte hem marinalara hem de yatlara verilmektedir.

Türkiye'de 2018 yılı itibariyle 459 plaj 22 marina ve 10 yat Mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir.

 Özellikle hem Marinalarda hem de yatlarda Mavi Bayrak ödülüne dikkat çekmek için bir araya gelindi.

Sahip olduğu özelliklerle Türkiye'de örnek olabilecek olan Packagers Yatı, eksiksiz bir biçimde denetimini tamamladı. Yatın sahip olduğu bu özelliklerin diğer yatlara örnek teşkil etmesi umulmaktadır.

Yatlarda Mavi Bayrak çevre yönetimi, Çevre eğitimi ve bilgilendirme, Can güvenliği ve hizmetler ile ilgili belirlenen kriterleri uygulayan yatlara, bir yıllığına verilen bir çevre ödülüdür.

Mavi Bayrak ödüllü bir marinaya bağlı olan yatlardan; Çevre duyarlılığı olan, pis su, sintine ve katı atıklarını düzenli olarak lisanslı toplama tesislerine verdiğini belgeleyen ve aşağıdaki kriterleri yerine getiren, diğer yatlara çevreyi koruma ve bilinçli kullanma konusunda örnek olan ve kriterleri yerine getirenler ödüle hak kazanmaktadır.

Yatlarda Mavi Bayrak programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda ve ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülmektedir. 2004 yılında uluslararası alanda, 2007 yılında ise ülkemizde uygulanmaya başlanmıştır.

Yatlarda Mavi Bayrak uygulaması ile yat sahibinin, yat kaptanının ve personelinin, Deniz ve çevresinin korunması yolunda dikkatlerinin çekilmesi hedeflenmektedir. Kriterlerin uygulanması yolu ile de zaman içinde çevre bilincinin oluşturulması öngörülmektedir.

Mavi Bayrak ödülü; kıyılarımızda yatlardan kaynaklanabilecek olumsuz çevresel etkilerin en aza indirgenmesine katkı sağlamak, Çevre eğitimi ve bilinçlendirme ile yatçılarımızda farkındalık yaratmak, mevzuatlar haricinde yatları ödüllendirme ile gönüllü olarak teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Yatlarda Mavi Bayrak kriterleri

Koylarda hız limitine uyulması (maksimum 3 knot) (z)

Koylarda demirli durumdayken ses kirliliğine karşı duyarlı olunması (z)”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.