Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Marangozlar sorunlarını Vali Köşger’e anlattı

GÜNCEL 08.12.2017 - 14:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2589+ kez okundu.
 

Marangozlar sorunlarını Vali Köşger’e anlattı

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ve oda yönetimi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret ederek sıkıntılarını aktardı.

AYDIN- Vali Köşger’e mesleki sorunları aktardıklarını ifade eden Başkan Süleyman Algün, görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Özellikle Çıraklık Yurdu ve Çıraklık (Mesleki) Eğitim Okulu’muzun zorunlu kapsama alınmasına rağmen ailelerin yeterince okulu tanımayışı nedeniyle konunun kamuoyuna duyurulması ve tartışılması gerektiğini aktardık. Ayrıca Mesleki Eğitim ( Çıraklık) eğitim öğrencilerinin daha rahat ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Çıraklık Yurdu ile ilgili yaşanan süreci aktardık. Ayrıca kaçak ve kayıt dışılık konusunda yaşanan sorunları aktardığımız Valimiz, konuların takipçisi olacağını söyledi. Valimiz ile önümüzdeki günlerde Mesleki Eğitim Merkezinde bir araya gelerek yerinde değerlendirme yapacağız.” Kendisine iletilen sorunların takipçisi olacağını kaydeden Vali Köşger ise, mesleki eğitimde yaşanan sorunları çok yakından takip ettiğini ve önümüzdeki günlerde ilgili birimlerle detaylı çalışmalar yapacağını belirterek, “Toplumuzda okuyan her ferdin mühendis, doktor gibi mesleklere girmesi mümkün değil. Ailelerimizle birlikte yeteneğe göre bir yönlendirme yapılması noktasında çalışmalar yapar isek iyi bir adım atmış olacağız” dedi.
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ve oda yönetimi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret ederek sıkıntılarını aktardı.

AYDIN- Vali Köşger’e mesleki sorunları aktardıklarını ifade eden Başkan Süleyman Algün, görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Özellikle Çıraklık Yurdu ve Çıraklık (Mesleki) Eğitim Okulu’muzun zorunlu kapsama alınmasına rağmen ailelerin yeterince okulu tanımayışı nedeniyle konunun kamuoyuna duyurulması ve tartışılması gerektiğini aktardık.

Ayrıca Mesleki Eğitim ( Çıraklık) eğitim öğrencilerinin daha rahat ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Çıraklık Yurdu ile ilgili yaşanan süreci aktardık. Ayrıca kaçak ve kayıt dışılık konusunda yaşanan sorunları aktardığımız Valimiz, konuların takipçisi olacağını söyledi.

Valimiz ile önümüzdeki günlerde Mesleki Eğitim Merkezinde bir araya gelerek yerinde değerlendirme yapacağız.”

Kendisine iletilen sorunların takipçisi olacağını kaydeden Vali Köşger ise, mesleki eğitimde yaşanan sorunları çok yakından takip ettiğini ve önümüzdeki günlerde ilgili birimlerle detaylı çalışmalar yapacağını belirterek, “Toplumuzda okuyan her ferdin mühendis, doktor gibi mesleklere girmesi mümkün değil. Ailelerimizle birlikte yeteneğe göre bir yönlendirme yapılması noktasında çalışmalar yapar isek iyi bir adım atmış olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.