Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Malgaç Köprüsü Kuvay-İ Milliye Direnişi 100. Yılında anıldı

GENEL 17.06.2019 - 12:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2961+ kez okundu.
 

Malgaç Köprüsü Kuvay-İ Milliye Direnişi 100. Yılında anıldı

Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline karşı ilk örgütlü direniş olan Malgaç Köprüsü Kuvay-i Milliye Direnişi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde tören düzenlendi.

AYDIN- Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Yörük Ali Efenin torunları Merkez Valisi Kayhan Kavas, Gökhan Kavas, Şahika Erginer, İlçe Kaymakamı Rasim Belge, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Alb. Fatih Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Gökhan, İlçe Emniyet Amiri Talet Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Yağcı, kurum müdürleri ve halk katıldı. Programda öncelikle 60 kostümlü Zeybek ile baskının temsili canlandırıldı. Protokol konuşmaları ve halkoyunları gösterilerinin ardından kros, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın ardından Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda verilen keşkek ikramından sonra Esra Yaman konseri ile etkinlikler sona erdi.
Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline karşı ilk örgütlü direniş olan Malgaç Köprüsü Kuvay-i Milliye Direnişi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde tören düzenlendi.

AYDIN- Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Yörük Ali Efenin torunları Merkez Valisi Kayhan Kavas, Gökhan Kavas, Şahika Erginer, İlçe Kaymakamı Rasim Belge, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Alb. Fatih Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Gökhan, İlçe Emniyet Amiri Talet Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Yağcı, kurum müdürleri ve halk katıldı.

Programda öncelikle 60 kostümlü Zeybek ile baskının temsili canlandırıldı. Protokol konuşmaları ve halkoyunları gösterilerinin ardından kros, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın ardından Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda verilen keşkek ikramından sonra Esra Yaman konseri ile etkinlikler sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.