Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mahsur kalan 3 çoban kurtarıldı

ASAYİŞ 09.01.2015 - 13:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3335+ kez okundu.
 

Mahsur kalan 3 çoban kurtarıldı

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kar ve tipi deniyle dağda mahsur kalan üç çobana, yolun ulaşıma açılmasıyla ulaşıldı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kar ve tipi deniyle dağda mahsur kalan üç çobana, yolun ulaşıma açılmasıyla ulaşıldı. Bozdağan’ın Asmaköy Mahallesi Karıncalıdağ mevkiinde hayvanlarını otlatan Hasan Doğan, Gülfidan Doğan ve Zehra Özer isimli çobanlar, dün akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yoların kapanması sonucu mahsur kalmıştı. Beraberlerindeki 120 koyun ve 8 sığırla dağda mahsur kalan çobanları kurtarmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi ekipleri iş makineleri ve arama kurtarma ekipleriyle çalışma başlatmıştı.Vatandaşların ihbar etmesi üzerine bölgeye sevk edilen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen büyük bir gayret göstererek kapanan Karıncalıdağ yolunu tekrar ulaşıma açtı. Saatler sonra soğuktan donmak üzereyken bulunan çobanlar, hayvanlarıyla birlikte ailelerine ulaştırıldı.Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karıncalıdağ’ın zirvesinde mahsur kalan çobanlara Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde gönderilen destek ekipleriyle birlikte ulaştıklarını söyledi. Apaydın, kurtarılan çobanların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kar ve tipi deniyle dağda mahsur kalan üç çobana, yolun ulaşıma açılmasıyla ulaşıldı.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde kar ve tipi deniyle dağda mahsur kalan üç çobana, yolun ulaşıma açılmasıyla ulaşıldı.

Bozdağan’ın Asmaköy Mahallesi Karıncalıdağ mevkiinde hayvanlarını otlatan Hasan Doğan, Gülfidan Doğan ve Zehra Özer isimli çobanlar, dün akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yoların kapanması sonucu mahsur kalmıştı. Beraberlerindeki 120 koyun ve 8 sığırla dağda mahsur kalan çobanları kurtarmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi ekipleri iş makineleri ve arama kurtarma ekipleriyle çalışma başlatmıştı.Vatandaşların ihbar etmesi üzerine bölgeye sevk edilen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen büyük bir gayret göstererek kapanan Karıncalıdağ yolunu tekrar ulaşıma açtı. Saatler sonra soğuktan donmak üzereyken bulunan çobanlar, hayvanlarıyla birlikte ailelerine ulaştırıldı.Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karıncalıdağ’ın zirvesinde mahsur kalan çobanlara Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde gönderilen destek ekipleriyle birlikte ulaştıklarını söyledi. Apaydın, kurtarılan çobanların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.