Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Mahalle Sakinleri jeotermale karşı imza topladı

EKONOMİ 18.09.2015 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2989+ kez okundu.
 

Mahalle Sakinleri jeotermale karşı imza topladı

Efeler'de Ilıcabaşı ve Yılmazköy sakinleri, evlerinin yakınındaki jeotermal faaliyetlerinin durdurulmasını istiyor

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy Mahallesi sakinleri, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgelerini için verilen olumlu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi. Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy mahallelerinin arasında kalan alan için verilen olumlu Çevre Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporu, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgedeki jeotermal faaliyetlerin durdurulmasını ve verilen olumlu ÇED raporunun iptali için imza toplayan mahalle sakinleri, dilekçelerini Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne teslim edildi. Mahalle sakinleri tarafından yazılan dilekçeler Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Yılmazköy Mahallesi Muhtarı Şahin Can ve AYÇEV Başkanı Mehmet Vergili tarafından Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne verildi. İzmir Ege ÇED Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Uslu, yaptığı açıklamada; "Bu memlekette o kadar boş arazi varken, Aydın gibi Türkiye'nin en zengin ve bol miktarda alüvyon içeren topraklarında bu santraller kurulmamalı, başta çocuklarımız olmak üzere insanların ve zeytin ağaçlarımızın sağlıklarından endişe duyuyoruz. Bütün insanlık ve Aydınlılar buna dur demeli" dedi.
Efeler'de Ilıcabaşı ve Yılmazköy sakinleri, evlerinin yakınındaki jeotermal faaliyetlerinin durdurulmasını istiyor

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy Mahallesi sakinleri, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgelerini için verilen olumlu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi.

Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy mahallelerinin arasında kalan alan için verilen olumlu Çevre Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporu, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgedeki jeotermal faaliyetlerin durdurulmasını ve verilen olumlu ÇED raporunun iptali için imza toplayan mahalle sakinleri, dilekçelerini Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne teslim edildi. Mahalle sakinleri tarafından yazılan dilekçeler Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Yılmazköy Mahallesi Muhtarı Şahin Can ve AYÇEV Başkanı Mehmet Vergili tarafından Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne verildi.

İzmir Ege ÇED Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Uslu, yaptığı açıklamada; "Bu memlekette o kadar boş arazi varken, Aydın gibi Türkiye'nin en zengin ve bol miktarda alüvyon içeren topraklarında bu santraller kurulmamalı, başta çocuklarımız olmak üzere insanların ve zeytin ağaçlarımızın sağlıklarından endişe duyuyoruz. Bütün insanlık ve Aydınlılar buna dur demeli" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.