Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Madeni yeşertene plaket

GÜNCEL 02.11.2018 - 11:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3162+ kez okundu.
 

Madeni yeşertene plaket

Atıl durumdaki 300 dönüm alanı ekonomiye kazandıran tesisin müdürüne AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan plaket verdi. Başkan Çetindoğan, “Aydın’a değer katan herkese müteşekkiriz” dedi.

AYDIN- Aydın’da 1986 yılından 1994 yılına kadar açıktan linyit kömürü çıkarılan bir maden sahasını kapatıp, yaklaşık 20 bin zeytin fidanı dikerek yeniden doğaya ve ekonomiye kazandıran firmaya Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından teşekkür plaketi verildi. Bölgeyi ve tesisleri ziyaret eden Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, zeytin bahçelerinde ve bölgede kurulan zeytin sıkma tesislerinde incelemelerde bulundu. Çetindoğan, “Aydın’a değer katan herkese müteşekkiriz. Önce yerin altındaki linyit değerlendirildi, şimdi de atıl duruma düşen alan yeniden teraslanarak yüzlerce ton zeytin üretiliyor. Bu firmanın sektördeki tüm firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. Türkiye’de enerji üretimi için zeytinliklerin tahrip edilmesi tartışmaları devam ederken, Aydın’ın Efeler İlçesi Kuloğulları Mahallesi’nde kapatılan yaklaşık 300 dönümlük linyit madeni sahası yeniden ekonomiye kazandırıldı. Alana dikilen yaklaşık 20 bin adet zeytin fidanı meyve vermeye başlayınca bölgenin çehresi değişti. Açık alan kömür işletmesi olarak kullanılan sahadan elde edilen doğal zeytinyağı, Roma’da geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi zeytinyağlarından biri olarak derecelendirildi. Projenin başlangıcından bu yana çalışmaların başında olan tesis sorumlusu Kuloğulları Mahallesi Muhtarı Dursun Ertürk, kendilerini ziyaret eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Başkan Vekili Kamil Tavil’e arazi ve işletme hakkında bilgi verdi. Söz konusu alanın 1986-1994 yılları arasında açık kömür işletmesi olarak kullanıldığını ve 2006 yılından sonra yaptıkları çalışmayla yeniden tarıma kazandırdıklarını söyledi. Türkiye’de en büyük sıkıntılardan birinin her geçen gün yok edilen tarım arazileri olduğunu belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Verimli arazilerimiz binalarla doldu. Ovasından bal, dağlarından yağ akan Aydın şehrimizin her metre karesi altın değerinde. Yer altı zenginliklerimizin yanı sıra toprağımız da çok verimli. Yer altı zenginliklerinin değerlendirilmesine karşı değiliz. Ancak yerin altındaki zenginliği alırken yer üstündeki değerleri de yok etmemek lazım. Bu kapsamda örnek bir projeye imza atarak yaklaşık 300 dönümlük atıl alanı değerlendiren firmanın Müdürü Dursun Ertürk’ü tebrik ve teşekkür ediyoruz. Aydın’da uygulanan bu güzel projenin ülke genelinde de uygulanması dileğiyle Aydın Esnaf Odaları olarak firmaya teşekkür ediyoruz” diyerek firmaya temsilen müdürü Dursun Ertürk’e Ahi Evran Plaketi takdim etti.
Atıl durumdaki 300 dönüm alanı ekonomiye kazandıran tesisin müdürüne AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan plaket verdi. Başkan Çetindoğan, “Aydın’a değer katan herkese müteşekkiriz” dedi.

AYDIN- Aydın’da 1986 yılından 1994 yılına kadar açıktan linyit kömürü çıkarılan bir maden sahasını kapatıp, yaklaşık 20 bin zeytin fidanı dikerek yeniden doğaya ve ekonomiye kazandıran firmaya Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bölgeyi ve tesisleri ziyaret eden Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, zeytin bahçelerinde ve bölgede kurulan zeytin sıkma tesislerinde incelemelerde bulundu. Çetindoğan, “Aydın’a değer katan herkese müteşekkiriz. Önce yerin altındaki linyit değerlendirildi, şimdi de atıl duruma düşen alan yeniden teraslanarak yüzlerce ton zeytin üretiliyor. Bu firmanın sektördeki tüm firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’de enerji üretimi için zeytinliklerin tahrip edilmesi tartışmaları devam ederken, Aydın’ın Efeler İlçesi Kuloğulları Mahallesi’nde kapatılan yaklaşık 300 dönümlük linyit madeni sahası yeniden ekonomiye kazandırıldı. Alana dikilen yaklaşık 20 bin adet zeytin fidanı meyve vermeye başlayınca bölgenin çehresi değişti. Açık alan kömür işletmesi olarak kullanılan sahadan elde edilen doğal zeytinyağı, Roma’da geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi zeytinyağlarından biri olarak derecelendirildi.

Projenin başlangıcından bu yana çalışmaların başında olan tesis sorumlusu Kuloğulları Mahallesi Muhtarı Dursun Ertürk, kendilerini ziyaret eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Başkan Vekili Kamil Tavil’e arazi ve işletme hakkında bilgi verdi. Söz konusu alanın 1986-1994 yılları arasında açık kömür işletmesi olarak kullanıldığını ve 2006 yılından sonra yaptıkları çalışmayla yeniden tarıma kazandırdıklarını söyledi.

Türkiye’de en büyük sıkıntılardan birinin her geçen gün yok edilen tarım arazileri olduğunu belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Verimli arazilerimiz binalarla doldu. Ovasından bal, dağlarından yağ akan Aydın şehrimizin her metre karesi altın değerinde. Yer altı zenginliklerimizin yanı sıra toprağımız da çok verimli. Yer altı zenginliklerinin değerlendirilmesine karşı değiliz. Ancak yerin altındaki zenginliği alırken yer üstündeki değerleri de yok etmemek lazım. Bu kapsamda örnek bir projeye imza atarak yaklaşık 300 dönümlük atıl alanı değerlendiren firmanın Müdürü Dursun Ertürk’ü tebrik ve teşekkür ediyoruz. Aydın’da uygulanan bu güzel projenin ülke genelinde de uygulanması dileğiyle Aydın Esnaf Odaları olarak firmaya teşekkür ediyoruz” diyerek firmaya temsilen müdürü Dursun Ertürk’e Ahi Evran Plaketi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.