Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

LYS tercih sonuçları açıklandı!

EĞİTİM 10.08.2016 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3432+ kez okundu.
 

LYS tercih sonuçları açıklandı!

(ÖSYM sonuçları sorgula)Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlara ulaşmak için TIKLA: Sonuçlara ulaşmak için tıklayın >>> ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart 2016 tarihinde uygulanan YGS ve 18-19-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen LYS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, yerleştirme sonuçlarına bugün saat 10.45’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceğini bildirdi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedilen açıklamada, "Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2016-2017 ders yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup, belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklamasına, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir" denildi.
(ÖSYM sonuçları sorgula)Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Sonuçlara ulaşmak için TIKLA:

Sonuçlara ulaşmak için tıklayın >>>

ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart 2016 tarihinde uygulanan YGS ve 18-19-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen LYS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtilerek, yerleştirme sonuçlarına bugün saat 10.45’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceğini bildirdi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedilen açıklamada, "Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2016-2017 ders yılında ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup, belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklamasına, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.