Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

LYS heyecanı Nazilli’de ilk kez yaşandı

EĞİTİM 10.06.2017 - 14:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3156+ kez okundu.
 

LYS heyecanı Nazilli’de ilk kez yaşandı

Üniversiteye geçiş sınavlarında 2. aşama olan LYS ilk kez ilçelerde de yapıldı. ÖSYM tarafından belirlenen ilçeler arasında yer alan Aydın’ın Nazilli ilçesinde gerçekleştirilen sınavlar ise öğrenciler başta olmak üzere velilere de büyük kolaylık sağladı.

AYDIN- ADÜ’ye bağlı Nazilli Sümer ve İsabeyli yerleşkelerinde gerçekleştirilen sınavlara katılan binlerce öğrenci sorunsuz bir şekilde ilk günkü sınavlarını tamamladı. Nazilli-Bozdoğan yolu üzerindeki ADÜ Nazilli Sümer Yerleşkesi’nde sınava girecek olan öğrenciler ve veliler buraya akın etti. Sümer Rekreasyon alanı ve Sümer Yerleşkesi önünde yoğun araç trafiği ve kalabalık veli gurubu nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. Öğrencilerin 09.45’te sınıflarda hazır olduğu sınav 2 saat 15 dakika sürdü. Sınav sonrasında da yoğun izdihamın yaşandığı yerleşke önündeki bekleyiş öğrencilerin tamamının sınavlardan çıkması ile son buldu. “Bizim için büyük kolaylık oldu” 5 oturumda tamamlanacak olan LYS sınavlarının kendi ilçelerinde yapılmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Nazilli Anadolu Lisesi mezun öğrencilerinden Meltem Deniz, “Daha önce mezun olan arkadaşlarımız 45 kilometre mesafedeki Aydın il merkezinde sınava giriyordu. Onların sınava girecekleri yere ulaşmadaki sıkıntılarını hep duyuyorduk. Biz şanslıyız ve evimizin bulunduğu yerde sınava girdik. Yol stresi yaşamadık. Sınavım da iyi geçtiği için çok utluyum. Diğer oturumlarda da başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” dedi. Veliler de mutlu oldu Oğlu Murat Şeker’i sınava getiren Durmuş Şeker isimli veli, sınavların Nazilli’de yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu oğlumun ikinci sınava girişi. Geçen yıl bir yere yerleşememişti. Bu yıl bir kez daha şansını deniyor. Geçen yıl Aydın’da sınava girmiştik ve bizim için çok zor olmuştu” dedi. Nazilli’de olmanın avantajı Geçen yıl kızını Aydın’da sınava götürdüğünü ifade den veli Günday Kaykal da, “Oğlum Hasan Tuğrul Kaykal’ı Nazilli’de sınava soktuk. Sınavının iyi geçtiğini öğrendik. Bunda Nazilli’de olmamızın etkisinin de olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversiteye geçiş sınavlarında 2. aşama olan LYS ilk kez ilçelerde de yapıldı. ÖSYM tarafından belirlenen ilçeler arasında yer alan Aydın’ın Nazilli ilçesinde gerçekleştirilen sınavlar ise öğrenciler başta olmak üzere velilere de büyük kolaylık sağladı.

AYDIN- ADÜ’ye bağlı Nazilli Sümer ve İsabeyli yerleşkelerinde gerçekleştirilen sınavlara katılan binlerce öğrenci sorunsuz bir şekilde ilk günkü sınavlarını tamamladı.

Nazilli-Bozdoğan yolu üzerindeki ADÜ Nazilli Sümer Yerleşkesi’nde sınava girecek olan öğrenciler ve veliler buraya akın etti. Sümer Rekreasyon alanı ve Sümer Yerleşkesi önünde yoğun araç trafiği ve kalabalık veli gurubu nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. Öğrencilerin 09.45’te sınıflarda hazır olduğu sınav 2 saat 15 dakika sürdü. Sınav sonrasında da yoğun izdihamın yaşandığı yerleşke önündeki bekleyiş öğrencilerin tamamının sınavlardan çıkması ile son buldu.

“Bizim için büyük kolaylık oldu”

5 oturumda tamamlanacak olan LYS sınavlarının kendi ilçelerinde yapılmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Nazilli Anadolu Lisesi mezun öğrencilerinden Meltem Deniz, “Daha önce mezun olan arkadaşlarımız 45 kilometre mesafedeki Aydın il merkezinde sınava giriyordu. Onların sınava girecekleri yere ulaşmadaki sıkıntılarını hep duyuyorduk. Biz şanslıyız ve evimizin bulunduğu yerde sınava girdik. Yol stresi yaşamadık. Sınavım da iyi geçtiği için çok utluyum. Diğer oturumlarda da başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Veliler de mutlu oldu

Oğlu Murat Şeker’i sınava getiren Durmuş Şeker isimli veli, sınavların Nazilli’de yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu oğlumun ikinci sınava girişi. Geçen yıl bir yere yerleşememişti. Bu yıl bir kez daha şansını deniyor. Geçen yıl Aydın’da sınava girmiştik ve bizim için çok zor olmuştu” dedi.

Nazilli’de olmanın avantajı

Geçen yıl kızını Aydın’da sınava götürdüğünü ifade den veli Günday Kaykal da, “Oğlum Hasan Tuğrul Kaykal’ı Nazilli’de sınava soktuk. Sınavının iyi geçtiğini öğrendik. Bunda Nazilli’de olmamızın etkisinin de olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.