Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

LYS heyecanı

EĞİTİM 11.06.2017 - 12:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3003+ kez okundu.
 

LYS heyecanı

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı, matematik sınavının yapıldığı bugün de devam etti.

AYDIN- Aydın’da matematik sınavına girenlerin sözele göre daha yoğun olduğu belirtilirken öğrenciler 09:45’ten önce salona girebilmek için adeta zamanla yarıştı. Aydın’da LYS'ye giren on binlerce öğrenci, saat 10.00’da başlayan sınav için sabah erkenden sınav merkezine akın ettiler. Sınava gireceklerin büyük çoğunluğu sınav merkezlerine ailesi ile birlikte özel araçları ile gelirken, sınav nedeniyle şehir merkezinde ciddi trafik oluştu. Aileleriyle birlikte sınav giriş yerlerine gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10:00’da başladı. Sınav için tüm öğrenciler saat 09:45 itibariyle sınav salonuna girdi. Polis sessizlik için sınav süresince tedbir aldı Sınav nedeniyle polis ekipler sınav yapılan tüm okulların çevresinde sessizlik için yoğun tedbir aldı. Şehirde öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek hiçbir eylem ve icraata müsaade edilmezken sınav nedeniyle adeta gürültü timi oluşturuldu. Bu arada vatandaşların da sınava karşı oldukça duyarlı olduğu ve il sınav merkezlerinde ciddi sorun yaşanmadığı belirtildi.
Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı, matematik sınavının yapıldığı bugün de devam etti.

AYDIN- Aydın’da matematik sınavına girenlerin sözele göre daha yoğun olduğu belirtilirken öğrenciler 09:45’ten önce salona girebilmek için adeta zamanla yarıştı.

Aydın’da LYS'ye giren on binlerce öğrenci, saat 10.00’da başlayan sınav için sabah erkenden sınav merkezine akın ettiler. Sınava gireceklerin büyük çoğunluğu sınav merkezlerine ailesi ile birlikte özel araçları ile gelirken, sınav nedeniyle şehir merkezinde ciddi trafik oluştu. Aileleriyle birlikte sınav giriş yerlerine gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10:00’da başladı. Sınav için tüm öğrenciler saat 09:45 itibariyle sınav salonuna girdi.

Polis sessizlik için sınav süresince tedbir aldı

Sınav nedeniyle polis ekipler sınav yapılan tüm okulların çevresinde sessizlik için yoğun tedbir aldı. Şehirde öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek hiçbir eylem ve icraata müsaade edilmezken sınav nedeniyle adeta gürültü timi oluşturuldu. Bu arada vatandaşların da sınava karşı oldukça duyarlı olduğu ve il sınav merkezlerinde ciddi sorun yaşanmadığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.