Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Lisanslı depoculuk anlatıldı

EKONOMİ 16.04.2018 - 17:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3322+ kez okundu.
 

Lisanslı depoculuk anlatıldı

Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda "Lisanslı Depoculuk" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AYDIN- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, İzmir TMO Şube Müdürü Hüseyin Kılboz'un ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş’ın konuşmalarıyla devam etti. Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, konuşmasında, lisanslı depoculuğun tanımını yaparak, "Lisanslı depoculuk sistemi; tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecesini yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamaktır. Ayrıca tarım ürünleri lisanslı depo işletmecilerinin kişiler arasında ayrım yapmaksızın tarım ürünlerini kabul etmelerini temin etmek, ürünlerin mülkiyetini temsil eden ve finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmek üzere oluşturulmuş bir sistemdir” dedi. TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz ise "Lisanslı Depoculuk" ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaparak, İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş ile birlikte katılımcıların sorularını yanıtladı. Yaklaşık iki saat süren toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, İlçe Kaymakamları, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İzmir TMO Şube Müdürü Hüseyin Kılboz, TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, Aydınlı üreticiler, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda "Lisanslı Depoculuk" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

AYDIN- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, İzmir TMO Şube Müdürü Hüseyin Kılboz'un ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş’ın konuşmalarıyla devam etti.

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, konuşmasında, lisanslı depoculuğun tanımını yaparak, "Lisanslı depoculuk sistemi; tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecesini yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamaktır. Ayrıca tarım ürünleri lisanslı depo işletmecilerinin kişiler arasında ayrım yapmaksızın tarım ürünlerini kabul etmelerini temin etmek, ürünlerin mülkiyetini temsil eden ve finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmek üzere oluşturulmuş bir sistemdir” dedi.

TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz ise "Lisanslı Depoculuk" ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaparak, İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş ile birlikte katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, İlçe Kaymakamları, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İzmir TMO Şube Müdürü Hüseyin Kılboz, TMO Genel Müdürlüğü Lisanslı Depoculuk Şube Müdürü Gökhan Gürbüz, Aydınlı üreticiler, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.