Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Latmos’ta maden tepkisi

GÜNCEL 30.11.2017 - 15:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1781+ kez okundu.
 

Latmos’ta maden tepkisi

Sökeliler Yeşilköy’de madene bir kez daha karşı çıktı.

AYDIN - Söke’nin Latmos (Beşparmak) Dağları’nda madencilerin kapasite artırma inatları devam ederken, bölge halkının madenlere karşı eylemleri devam ediyor. Yeşilköy civarında madencilik faaliyetini yürüten madencilik şirketinin kapasite artırma talebi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) halkın katılım toplantısı gerçekleştirildi. Maden şirketi yetkilileri, ÇED şirketi yetkilileri, Orman İşletme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin de bulunduğu toplantıya halkın ilgisi yine yoğun oldu. ÇED şirketi adına Çevre Mühendisi Abdurrahim Polat, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Abdurrahim Polat, “Kale Madencilik Şirketi’nin kapasite artırımı isteği nedeniyle bu bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Hazırlanan projeye göre şirket burada 50 yıl süreyle yılda 1.5 milyon ton maden çıkartmayı hedefliyor. Şu anda 370 Hektar alanda çalışma sürerken, 500 Hektar’lık ilave alan istiyor” dedi. Toplantıda bölgede yaşayan vatandaşlar ile birlikte çevre örgütlerinin temsilcileri ve Söke Kent Konseyi, TEMA, EKODOSD gibi çeşitli STK’ların temsileri de bulundu. Toplantıya katılanlar madenlerin Yeşilköy, Karacahayıt başta olmak üzere Latmos Dağları’ndaki doğa ve insan yaşamına verdiği zararları dile getirerek; bölgede yapılan madencilik faaliyetlerine karşı olduklarını dile getirdiler.
Sökeliler Yeşilköy’de madene bir kez daha karşı çıktı.

AYDIN - Söke’nin Latmos (Beşparmak) Dağları’nda madencilerin kapasite artırma inatları devam ederken, bölge halkının madenlere karşı eylemleri devam ediyor.

Yeşilköy civarında madencilik faaliyetini yürüten madencilik şirketinin kapasite artırma talebi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) halkın katılım toplantısı gerçekleştirildi. Maden şirketi yetkilileri, ÇED şirketi yetkilileri, Orman İşletme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin de bulunduğu toplantıya halkın ilgisi yine yoğun oldu.

ÇED şirketi adına Çevre Mühendisi Abdurrahim Polat, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Abdurrahim Polat, “Kale Madencilik Şirketi’nin kapasite artırımı isteği nedeniyle bu bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Hazırlanan projeye göre şirket burada 50 yıl süreyle yılda 1.5 milyon ton maden çıkartmayı hedefliyor. Şu anda 370 Hektar alanda çalışma sürerken, 500 Hektar’lık ilave alan istiyor” dedi.

Toplantıda bölgede yaşayan vatandaşlar ile birlikte çevre örgütlerinin temsilcileri ve Söke Kent Konseyi, TEMA, EKODOSD gibi çeşitli STK’ların temsileri de bulundu. Toplantıya katılanlar madenlerin Yeşilköy, Karacahayıt başta olmak üzere Latmos Dağları’ndaki doğa ve insan yaşamına verdiği zararları dile getirerek; bölgede yapılan madencilik faaliyetlerine karşı olduklarını dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.