Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Latmos Doğa Şenliği yapıldı

GÜNCEL 24.05.2017 - 12:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2553+ kez okundu.
 

Latmos Doğa Şenliği yapıldı

650 doğasever Söke’nin cennet köşesi Serçin’de buluştu

AYDIN- Latmos Doğa Şenliği Söke Belediyesi’nin katkılarıyla Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü ile Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlendi. Bu yıl 5.’si gerçekleşen Latmos Doğa Şenliği bu yıl 650 doğaseveri ağırlarken, bunlardan 300’ü çadır kampında konakladı. Şenliğe Söke ve Aydın’ın dışında Ankara, Manisa, İzmir, Gemlik, Muğla’dan doğa ve dağcılık kulüpleri katıldı. Bisikletçiler, dağcılar, yürüyüşçüler Söke’nin cennet köşelerinden biri olan Bafa Gölü kenarındaki Serçin Mahallesi Kışla Mevkiinde buluştu. Bu yıl 3.’sü yapılan Yılanbalığı Şenliği ile hak ettiği değeri bularak adından söz ettirmeye başlayan Serçin Mahallesi doğaseverlerin de uğrak adreslerinden biri haline geldi. Söke Belediyesi tarafından turizme kazandırmak için çaba sarf edilen Serçin ve çevresine bu yönde katkı Söke ve Aydın’ın doğa kulüplerinden de gelmeye başladı. İki gün süren 5. Latmos Doğa Şenliği’nin ilk gününde Serçin Kışla Mevkii kamp alanında adeta coşku yaşandı. Ayyıldız doğa sporları halk oyunları ekibinin gösterisi, Sökeli yönetmen Yavuz Pullukçu’nun çektiği ödüllü Latmos Belgeselinin gösterimi, kamp ateşi ve müzikli eğlence katılımcılara keyifli bir akşam yaşattı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, şenliğin açılışına katılarak Söke ve Aydın başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen doğaseverleri selamladı. Başkan Toyran; Şenliğin bölge tanıtımına katkısının olacağına inandığını belirtti, sporcuların, doğa dostlarının her zaman yanlarında ve destekçisi olduklarını ve olacaklarını söyledi. Doğa severlere akşam yemeğini Başkan Toyran elleriyle dağıttı. Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşsu, dağcılar ve doğaseverler adına katkılarından dolayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkürlerini plaket takdim ederek sundu. Şenliğin ikinci gününde çeşitli mesafelerde ve zorluklarda yürüyüşlerin gerçekleştirilmesinin ardından şenlik katılım belge töreni ile son buldu. Şenliği düzenleyen kulüplerden Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşsu, “Şenliği düzenlerken Söke Belediyemizden ciddi katkı aldık. Bizlere bu imkanı sağlayan Söke Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Toyran ve bizleri mahallesinde misafir eden Serçin Mahalle Muhtarımız Mustafa Çay’a çok teşekkür ediyorum. Bu yıl geniş bir katılım sağlandı. Doğaseverlerimizin Latmos ile Bafa Gölü'nün gizemli güzelliğinde dolu dolu bir şenlik geçirdiklerine ve keyif aldıklarına inanıyorum” dedi. 
650 doğasever Söke’nin cennet köşesi Serçin’de buluştu

AYDIN- Latmos Doğa Şenliği Söke Belediyesi’nin katkılarıyla Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü ile Aydın Doğa Dostları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlendi.

Bu yıl 5.’si gerçekleşen Latmos Doğa Şenliği bu yıl 650 doğaseveri ağırlarken, bunlardan 300’ü çadır kampında konakladı. Şenliğe Söke ve Aydın’ın dışında Ankara, Manisa, İzmir, Gemlik, Muğla’dan doğa ve dağcılık kulüpleri katıldı.

Bisikletçiler, dağcılar, yürüyüşçüler Söke’nin cennet köşelerinden biri olan Bafa Gölü kenarındaki Serçin Mahallesi Kışla Mevkiinde buluştu. Bu yıl 3.’sü yapılan Yılanbalığı Şenliği ile hak ettiği değeri bularak adından söz ettirmeye başlayan Serçin Mahallesi doğaseverlerin de uğrak adreslerinden biri haline geldi. Söke Belediyesi tarafından turizme kazandırmak için çaba sarf edilen Serçin ve çevresine bu yönde katkı Söke ve Aydın’ın doğa kulüplerinden de gelmeye başladı.

İki gün süren 5. Latmos Doğa Şenliği’nin ilk gününde Serçin Kışla Mevkii kamp alanında adeta coşku yaşandı. Ayyıldız doğa sporları halk oyunları ekibinin gösterisi, Sökeli yönetmen Yavuz Pullukçu’nun çektiği ödüllü Latmos Belgeselinin gösterimi, kamp ateşi ve müzikli eğlence katılımcılara keyifli bir akşam yaşattı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, şenliğin açılışına katılarak Söke ve Aydın başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen doğaseverleri selamladı. Başkan Toyran; Şenliğin bölge tanıtımına katkısının olacağına inandığını belirtti, sporcuların, doğa dostlarının her zaman yanlarında ve destekçisi olduklarını ve olacaklarını söyledi. Doğa severlere akşam yemeğini Başkan Toyran elleriyle dağıttı. Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşsu, dağcılar ve doğaseverler adına katkılarından dolayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkürlerini plaket takdim ederek sundu.

Şenliğin ikinci gününde çeşitli mesafelerde ve zorluklarda yürüyüşlerin gerçekleştirilmesinin ardından şenlik katılım belge töreni ile son buldu.

Şenliği düzenleyen kulüplerden Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü Başkanı Adem Gümüşsu, “Şenliği düzenlerken Söke Belediyemizden ciddi katkı aldık. Bizlere bu imkanı sağlayan Söke Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Toyran ve bizleri mahallesinde misafir eden Serçin Mahalle Muhtarımız Mustafa Çay’a çok teşekkür ediyorum. Bu yıl geniş bir katılım sağlandı. Doğaseverlerimizin Latmos ile Bafa Gölü'nün gizemli güzelliğinde dolu dolu bir şenlik geçirdiklerine ve keyif aldıklarına inanıyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.