Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuzey Irak'ın ofislerini Türk mobilyaları süsleyecek

EKONOMİ 07.07.2019 - 14:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3667+ kez okundu.
 

Kuzey Irak'ın ofislerini Türk mobilyaları süsleyecek

Kuzey Irak'ın ofislerini, 2023 yılı için 250 milyon dolar ihracat hedefi koyan Türk ofis mobilyaları sektörü donatacak.

AYDIN- Türkiye'nin mobilya ihracatında önemli kalemlerden biri olan ofis mobilyaları sektörü, Türkiye'nin mobilya ihracatında lider konumdaki Kuzey Irak'ta konumunu güçlendirmek için Erbil'e "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu" gerçekleştirdi. Ofis Mobilyaları Sanayicileri Derneği (OFİSMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar'ın Başkanlık yaptığı heyet Kuzey Irak'ın en büyük kenti Erbil'de ofis mobilyaları ithalatçılarıyla bir araya geldi ikili iş görüşmeleri yaptı. Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre; Türkiye'nin 2018 yılında 3.1 milyar dolar mobilya ihracatı yaptığını, Irak'ın mobilya ihracatında 460 milyon dolarlık tutarla lider pazar olduğunu dile getiren OFİSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar, "Erbil Havalimanının yanında yeni büyük bir şehir kuruluyor. Türk ürünlerine büyük bir ilgi ve sempatileri var. İhracatımızı arttırmak için son derece uygun bir ortam var. Son derece verimli ikili iş görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerimizin yakın zamanda ihracat siparişlerine dönüşmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Zihni Tuğrul ile verimli bir görüşme yaptıkları bilgisini veren OFİSMOD Başkanı Hepkafadar sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Ticaret Ataşemiz Zihni Tuğrul, Irak pazarında daha etkin nasıl olabileceğimiz konusunda bize çok güzel tüyolar verdi. Erbil'in, bölgede şu an en güvenli kent olduğunu ancak ticarette çok dikkatli olmamız gerektiğini kesinlikle peşin çalışılması gerektiğini bildirdiler. Geçmiş yıllarda çok fazla sayıda Türk firmasının bu yüzden mağdur olduğunu belirttiler. Fakat buna karşılık Erbil’in çok hızlı büyüdüğünü, Türk Firmalarına aşırı talep olduğunu söylediler." OFİSMOD'un Kuzey Irak İş Gezisine OFİSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar ile birlikte OFİSMOD üyeleri Offix Koltukları’ndan Gürkan Çiğdem ve Serdar Çiğdem, Ofixnotte firmasından Uğur Çakmak, Safa Duman eşlik etti.
Kuzey Irak'ın ofislerini, 2023 yılı için 250 milyon dolar ihracat hedefi koyan Türk ofis mobilyaları sektörü donatacak.

AYDIN- Türkiye'nin mobilya ihracatında önemli kalemlerden biri olan ofis mobilyaları sektörü, Türkiye'nin mobilya ihracatında lider konumdaki Kuzey Irak'ta konumunu güçlendirmek için Erbil'e "Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu" gerçekleştirdi.

Ofis Mobilyaları Sanayicileri Derneği (OFİSMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar'ın Başkanlık yaptığı heyet Kuzey Irak'ın en büyük kenti Erbil'de ofis mobilyaları ithalatçılarıyla bir araya geldi ikili iş görüşmeleri yaptı.

Ege İhracatçı Birlikleri verilerine göre; Türkiye'nin 2018 yılında 3.1 milyar dolar mobilya ihracatı yaptığını, Irak'ın mobilya ihracatında 460 milyon dolarlık tutarla lider pazar olduğunu dile getiren OFİSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar, "Erbil Havalimanının yanında yeni büyük bir şehir kuruluyor. Türk ürünlerine büyük bir ilgi ve sempatileri var. İhracatımızı arttırmak için son derece uygun bir ortam var. Son derece verimli ikili iş görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerimizin yakın zamanda ihracat siparişlerine dönüşmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Zihni Tuğrul ile verimli bir görüşme yaptıkları bilgisini veren OFİSMOD Başkanı Hepkafadar sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Ticaret Ataşemiz Zihni Tuğrul, Irak pazarında daha etkin nasıl olabileceğimiz konusunda bize çok güzel tüyolar verdi. Erbil'in, bölgede şu an en güvenli kent olduğunu ancak ticarette çok dikkatli olmamız gerektiğini kesinlikle peşin çalışılması gerektiğini bildirdiler. Geçmiş yıllarda çok fazla sayıda Türk firmasının bu yüzden mağdur olduğunu belirttiler. Fakat buna karşılık Erbil’in çok hızlı büyüdüğünü, Türk Firmalarına aşırı talep olduğunu söylediler."

OFİSMOD'un Kuzey Irak İş Gezisine OFİSMOD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar ile birlikte OFİSMOD üyeleri Offix Koltukları’ndan Gürkan Çiğdem ve Serdar Çiğdem, Ofixnotte firmasından Uğur Çakmak, Safa Duman eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.