Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuyulu'da daylaklar boy gösterdi

KÜLTÜR 15.11.2019 - 12:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2481+ kez okundu.
 

Kuyulu'da daylaklar boy gösterdi

Aydın’da Yörük kültürünün önemli temsillerinden biri olan deve güreşleri için hazırlıklar ‘Daylak Güreşiyle’ başladı.

AYDIN- Efeler İlçesi’nin Kuyulu Mahallesi’nde yapılan daylak güreşi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Güreşleri izleyen Aydınlılar, kültürel değerlerine bir kez daha sahip çıktı. Aydın Pulluk’un deve havutlama merasiminin de yapıldığı daylak güreşinde, yaklaşık 2 bin kişilik pilav ve keşkek hayrı yapıldı. Aydın’ın ilçeleri ve mahallelerinden gelen 60'a yakın daylak devenin güreşleri heyecanlı dakikalar yaşattı. BU YIL ALTINCISI DÜZENLENDİ Organizatörlük ve cazgırlık görevini yapan Ergün Şentürk, şöyle konuştu: “Daylak güreşlerimizin bu yıl altıcısını düzenledik. Her yıl bölgemizde yapılacak olan deve güreşleri öncesi Kuyulu Mahallemizde, Aydın sanayisinin önde gelen isimlerinden Aydın Pulluk’un sahibi Ali Koç Bey’in büyük katkılarıyla daylak güreşlerimizi yapıyoruz. Bu gün burara Aydın Pulluk’un develerinin havutlama devamında da pilav ve keşkek hayrımızı yapıyoruz. Her yıl önce Yazıdere, Sınırteke ve son olarak biz Arapkuyusu daylak güreşlerimizi yapıyoruz, hafta sonu ilk güreş Işıklı mahallemizde deve güreşlerimiz başlıyor. Ortalama 60 daylak burada güreşlere katıldı. Bunların yarıdan fazlası güreşti. Bizim vatandaşların ilgisi de mutlu etti. Yörük Kültürünün devam ettirilmesini istiyoruz. Güreşimize katılarak bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz.” “ATA MİRASIMIZ” İşadamı Ali Koç, “Ata mirasımız olan Deve Güreşlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Pehlivan güreş develerimizi güreş öncesi havutlama etkinliği yaparız. Etkinliğimizin içinde gelecekte güreş sahalarında boy gösterecek olan daylaklarımızı güreştiririz. Bugün çok güzel bir havada ve vatandaşlarımızın yoğun bir katılımıyla birlikte dualar eşliğinde pilav ve keşkek hayrımızı da yaptık. Öncelikle bugün burada bizleri yalnız bırakmayan başta İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya, işadamlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Aydın’da Yörük kültürünün önemli temsillerinden biri olan deve güreşleri için hazırlıklar ‘Daylak Güreşiyle’ başladı.

AYDIN- Efeler İlçesi’nin Kuyulu Mahallesi’nde yapılan daylak güreşi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Güreşleri izleyen Aydınlılar, kültürel değerlerine bir kez daha sahip çıktı. Aydın Pulluk’un deve havutlama merasiminin de yapıldığı daylak güreşinde, yaklaşık 2 bin kişilik pilav ve keşkek hayrı yapıldı. Aydın’ın ilçeleri ve mahallelerinden gelen 60'a yakın daylak devenin güreşleri heyecanlı dakikalar yaşattı.

BU YIL ALTINCISI DÜZENLENDİ

Organizatörlük ve cazgırlık görevini yapan Ergün Şentürk, şöyle konuştu:

“Daylak güreşlerimizin bu yıl altıcısını düzenledik. Her yıl bölgemizde yapılacak olan deve güreşleri öncesi Kuyulu Mahallemizde, Aydın sanayisinin önde gelen isimlerinden Aydın Pulluk’un sahibi Ali Koç Bey’in büyük katkılarıyla daylak güreşlerimizi yapıyoruz. Bu gün burara Aydın Pulluk’un develerinin havutlama devamında da pilav ve keşkek hayrımızı yapıyoruz.

Her yıl önce Yazıdere, Sınırteke ve son olarak biz Arapkuyusu daylak güreşlerimizi yapıyoruz, hafta sonu ilk güreş Işıklı mahallemizde deve güreşlerimiz başlıyor. Ortalama 60 daylak burada güreşlere katıldı. Bunların yarıdan fazlası güreşti. Bizim vatandaşların ilgisi de mutlu etti. Yörük Kültürünün devam ettirilmesini istiyoruz. Güreşimize katılarak bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz.”

“ATA MİRASIMIZ”

İşadamı Ali Koç, “Ata mirasımız olan Deve Güreşlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Pehlivan güreş develerimizi güreş öncesi havutlama etkinliği yaparız. Etkinliğimizin içinde gelecekte güreş sahalarında boy gösterecek olan daylaklarımızı güreştiririz. Bugün çok güzel bir havada ve vatandaşlarımızın yoğun bir katılımıyla birlikte dualar eşliğinde pilav ve keşkek hayrımızı da yaptık. Öncelikle bugün burada bizleri yalnız bırakmayan başta İncirliova Belediye Başkanımız Aytekin Kaya, işadamlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.