Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuyucak Belediyesi’nden Avrupa Hareketlilik Haftası Farkındalığı

GÜNCEL 22.09.2020 - 23:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3685+ kez okundu.
 

Kuyucak Belediyesi’nden Avrupa Hareketlilik Haftası Farkındalığı

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Aydın Kuyucak Belediyesi tarafından kutlandı

KUYUCAK - Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir tedbirler almaya ve desteklemeye teşvik eden, çevre ve doğanın korunmasını hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir tedbirler almaya ve desteklemeye teşvik eden, çevre ve doğanın korunmasını hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor. Avrupa Komisyonu girişimi olan ve kent içinde yürümenin, bisikletin, toplu taşımanın ve elektrikli araç kullanımının teşvikini hedefliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında farklı kategorilerde çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi. Ve sözlerine şu şekilde devam etti. “Ulaşımda yaygınlaşmasını amaçladığımız ve insan hareketliliği açısından son derece faydalı olan Bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla vatandaşlarımızın bisikletlerini park edebilmeleri için bisiklet park yerlerini halkımızın hizmetine sunduk. İlçemiz Millet Kıraathanesi Osmanlı Çeşmesi ve Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri  Millet Bahçesi’nde bisiklet park yerleri mevcut hale getirildi. İlçemizde yayalaştırma çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarımızın devamlı olarak yürüyüş yapabilmeleri için İlçemiz Kargılıdere Millet Bahçesi’nde yeni yeşil yollar oluşturduk. Sosyal belediyecilik anlayışı ile insanı önemseyen bir bakış açışını benimsiyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızı da düşünerek, ilçemizde tüm vatandaşlarımızın her alana ulaşılabilirliğini artırmak amacıyla tekerlekli sandalyeler için rampalar oluşturduk. "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" Temasına vurgu yaparak 22 Eylül Salı günü İlçe Merkezinde Fatih Mahallesi Yediveren Sokak araç trafiğine  kapatarak Temiz bir Kuyucak için  motorlu araçlara binmeyerek sıfır emisyona katkı sağladık. Hepimiz için tüm dünya için sıfır emisyonu hareketlilik vakti.” Yaşanabilir bir Kuyucak ve yaşanabilir bir dünya için hep birlikte yürüyelim, bisiklete binelim. Dünyamızı korumanın derdindeyiz. Bisiklet bir sorumluluk. Gelecek kuşaklarımız için herşeyi koruyarak kullanacağız. Hareketliliğin insan sağlığı açısından çok büyük önem arz etmesi dolayısıyla ve çevreye olan duyarlılık açısından çok önemlidir. Hareketlilik arttıkça  araç kullanımı azaldıkça çevreye olan zararımız azalacaktır.Araç kullanımını azaltarak Karbondioksit salınımını en aza indirebiliriz. Bisiklet  sportif çalışma değil yaşam biçimi olmalı. Hep birlikte yürüyelim. Bisiklete binelim.Daha temiz bir çevre sağlıklı bireyler güzel yarınlar için hareket şart. Daha güzel bir Kuyucak için hareketlenelim.” Şeklinde konuştu.
Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Aydın Kuyucak Belediyesi tarafından kutlandı

KUYUCAK - Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir tedbirler almaya ve desteklemeye teşvik eden, çevre ve doğanın korunmasını hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir tedbirler almaya ve desteklemeye teşvik eden, çevre ve doğanın korunmasını hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor.

Avrupa Komisyonu girişimi olan ve kent içinde yürümenin, bisikletin, toplu taşımanın ve elektrikli araç kullanımının teşvikini hedefliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması "Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik"

Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında farklı kategorilerde çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi. Ve sözlerine şu şekilde devam etti.

“Ulaşımda yaygınlaşmasını amaçladığımız ve insan hareketliliği açısından son derece faydalı olan Bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla vatandaşlarımızın bisikletlerini park edebilmeleri için bisiklet park yerlerini halkımızın hizmetine sunduk. İlçemiz Millet Kıraathanesi Osmanlı Çeşmesi ve Gençlik Merkezi Sosyal Tesisleri  Millet Bahçesi’nde bisiklet park yerleri mevcut hale getirildi.

İlçemizde yayalaştırma çalışmaları doğrultusunda vatandaşlarımızın devamlı olarak yürüyüş yapabilmeleri için İlçemiz Kargılıdere Millet Bahçesi’nde yeni yeşil yollar oluşturduk.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile insanı önemseyen bir bakış açışını benimsiyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızı da düşünerek, ilçemizde tüm vatandaşlarımızın her alana ulaşılabilirliğini artırmak amacıyla tekerlekli sandalyeler için rampalar oluşturduk.

"Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik" Temasına vurgu yaparak 22 Eylül Salı günü İlçe Merkezinde Fatih Mahallesi Yediveren Sokak araç trafiğine  kapatarak Temiz bir Kuyucak için  motorlu araçlara binmeyerek sıfır emisyona katkı sağladık. Hepimiz için tüm dünya için sıfır emisyonu hareketlilik vakti.”

Yaşanabilir bir Kuyucak ve yaşanabilir bir dünya için hep birlikte yürüyelim, bisiklete binelim.

Dünyamızı korumanın derdindeyiz. Bisiklet bir sorumluluk. Gelecek kuşaklarımız için herşeyi koruyarak kullanacağız. Hareketliliğin insan sağlığı açısından çok büyük önem arz etmesi dolayısıyla ve çevreye olan duyarlılık açısından çok önemlidir. Hareketlilik arttıkça  araç kullanımı azaldıkça çevreye olan zararımız azalacaktır.Araç kullanımını azaltarak Karbondioksit salınımını en aza indirebiliriz. Bisiklet  sportif çalışma değil yaşam biçimi olmalı.

Hep birlikte yürüyelim. Bisiklete binelim.Daha temiz bir çevre sağlıklı bireyler güzel yarınlar için hareket şart. Daha güzel bir Kuyucak için hareketlenelim.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.