Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kutlama değil farkındalık yürüyüşü

GÜNCEL 03.12.2018 - 17:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2729+ kez okundu.
 

Kutlama değil farkındalık yürüyüşü

Altı Nokta Körler Derneği’nin öncülüğünde AHBAB Aydın, Kızılay, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı Ak Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz’unda katıldığı engeller günü farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

AYDIN- Aydın Kent Meydanı'ndan başlayıp Adnan Menderes Bulvarı'nda devam yürüyüş, Kıbrıs caddesi kavşağından dönülüp kent meydanında son buldu. Yürüyüşe, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Anons Aracı ‘hayat bayram olsa’ şarkısıyla eşlik etti. Aydın Halkı’nın da eşlik ettiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüş sonu açıklamalarda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, şöyle konuştu: ''Bu bir farkındalık yürüyüşüdür. Dünyanın yüzde onluk nüfusunu engelliler oluşturmakta. Türkiye’de de yüzde 12, 29’unu oluşturmakta. Toplam olarak değerlendirdiğimizde, ülke nüfusunda 19 milyona yakınını temsil etmekteyiz. Aileleriyle birlikte topladığımızda, 36 milyona yakın bir rakam ortaya çıkıyor. Yani bu demektir ki engelliler, istediğinde siyasal iktidarı değiştirebilecek bir güçte. Engelliler olarak bir araya geldiğimizde, engellerin aşılması noktasında kendi üzerimize düşeni yaptığımızda, özellikle sivil toplu kuruluşları olarak, hiçbir aşılamayacak engelin olmayacağını gösterdik. Bugünkü yürüyüşümüzde de gördük. Daha güzel programlar yapacağımıza inanıyorum. Herkes için eşit erişilebilir bir hayat oluşursa, artık o zaman 3 Aralık’ı kutlama havasında geçirebileceğimizi düşünüyorum.’’ Yürüyüş esnasında, yaya yoluna park eden 16 PB 756 plakalı araç, yürüyüşün aksamasına neden olunca, vatandaşlar araç sahibine tepki gösterdi. Tepkiler sonrası araç sahibi vatandaşların üstüne yürüdü. Çıkan ufak çaplı arbedeyi polis ekipleri yatıştırdı. Araç yaya yolundan çekildikten sonra yürüyüş kaldığı yerden devam etti.
Altı Nokta Körler Derneği’nin öncülüğünde AHBAB Aydın, Kızılay, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı Ak Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Metin Yavuz’unda katıldığı engeller günü farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

AYDIN- Aydın Kent Meydanı'ndan başlayıp Adnan Menderes Bulvarı'nda devam yürüyüş, Kıbrıs caddesi kavşağından dönülüp kent meydanında son buldu. Yürüyüşe, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Anons Aracı ‘hayat bayram olsa’ şarkısıyla eşlik etti. Aydın Halkı’nın da eşlik ettiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüş sonu açıklamalarda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, şöyle konuştu:

''Bu bir farkındalık yürüyüşüdür. Dünyanın yüzde onluk nüfusunu engelliler oluşturmakta. Türkiye’de de yüzde 12, 29’unu oluşturmakta. Toplam olarak değerlendirdiğimizde, ülke nüfusunda 19 milyona yakınını temsil etmekteyiz. Aileleriyle birlikte topladığımızda, 36 milyona yakın bir rakam ortaya çıkıyor. Yani bu demektir ki engelliler, istediğinde siyasal iktidarı değiştirebilecek bir güçte. Engelliler olarak bir araya geldiğimizde, engellerin aşılması noktasında kendi üzerimize düşeni yaptığımızda, özellikle sivil toplu kuruluşları olarak, hiçbir aşılamayacak engelin olmayacağını gösterdik. Bugünkü yürüyüşümüzde de gördük. Daha güzel programlar yapacağımıza inanıyorum. Herkes için eşit erişilebilir bir hayat oluşursa, artık o zaman 3 Aralık’ı kutlama havasında geçirebileceğimizi düşünüyorum.’’

Yürüyüş esnasında, yaya yoluna park eden 16 PB 756 plakalı araç, yürüyüşün aksamasına neden olunca, vatandaşlar araç sahibine tepki gösterdi. Tepkiler sonrası araç sahibi vatandaşların üstüne yürüdü. Çıkan ufak çaplı arbedeyi polis ekipleri yatıştırdı. Araç yaya yolundan çekildikten sonra yürüyüş kaldığı yerden devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.