Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

KUSİ toplantısı yapıldı

GENEL 10.12.2019 - 17:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2710+ kez okundu.
 

KUSİ toplantısı yapıldı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı.

AYDIN - Toplantıda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar üç sektörle ilgili toplantı yaptık. İncir, zeytinyağı ve maden sektörü ile ilgili toplantılar yaptık. Buralarda aldığımız kararlar var. İncirde aflatoksin makinesi ile ilgili olarak somutlaşmış bir proje yürütülüyor. Zeytinyağı ve maden sektöründe de arkadaşlarımız önemli konulara değindiler. Aydın’da Ar-Ge merkezlerimizin sayısını 2’den 12’ye çıkardık. Aydın’daki 12 Ar-Ge merkezinde toplam 290 kişi çalışıyor. Her birim kendi sektöründe bir takım yenilikler oluşturmak için gayret içindeler. Buradaki çalışmalarda toplamda 250’ye yakın proje çalışması gerçekleştirildi. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ülkeye ivme kazandıracak, ciddi katkılar sağlayacak bir işbirliği zeminidir. Bu kurul illerde katma değer sağlama anlamında ehemmiyet arz ediyor. Aydın’da da bu kurul iyi işliyor.” Toplantı kurul üyelerinin sunumları ve projelerinin değerlendirilmesi ile sonlandı.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı.

AYDIN - Toplantıda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar üç sektörle ilgili toplantı yaptık. İncir, zeytinyağı ve maden sektörü ile ilgili toplantılar yaptık. Buralarda aldığımız kararlar var. İncirde aflatoksin makinesi ile ilgili olarak somutlaşmış bir proje yürütülüyor.

Zeytinyağı ve maden sektöründe de arkadaşlarımız önemli konulara değindiler. Aydın’da Ar-Ge merkezlerimizin sayısını 2’den 12’ye çıkardık. Aydın’daki 12 Ar-Ge merkezinde toplam 290 kişi çalışıyor. Her birim kendi sektöründe bir takım yenilikler oluşturmak için gayret içindeler. Buradaki çalışmalarda toplamda 250’ye yakın proje çalışması gerçekleştirildi.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ülkeye ivme kazandıracak, ciddi katkılar sağlayacak bir işbirliği zeminidir. Bu kurul illerde katma değer sağlama anlamında ehemmiyet arz ediyor. Aydın’da da bu kurul iyi işliyor.”

Toplantı kurul üyelerinin sunumları ve projelerinin değerlendirilmesi ile sonlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.