Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nın çehresi değişiyor

GÜNCEL 25.07.2019 - 19:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3848+ kez okundu.
 

Kuşadası’nın çehresi değişiyor

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, bir yandan ilçeye yeni park alanları kazandırmak için çalışırken, bir yandan da mevcut parkları estetik bir görünüme kavuşturmak ve fiziki koşullarını iyileştirmek amacıyla bakım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, farklı mahallelerde eş zamanlı olarak bakım, onarım ve yapım çalışması yürüten Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan park, bahçe ve meydanları da ihmal etmiyor. Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’ndan başlamak üzere merkezi noktalara yerleştirilen ahşap saksılı çiçekler beğeni ile karşılanıyor. VİTRİNİ OLMAYAN MAĞAZA SATIŞ YAPAMAZ Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın geçmiş yıllar itibari ile eskimiş bir vitrine sahip olduğunun altını çizerek, “Vitrini olmayan mağaza iş yapamaz. Bu bilinç ile Kuşadası’nın çehresini değiştirmemiz lazım. Kuşadası’na gelen misafirlerimizi tertemiz caddelerimiz, pırıl pırıl parklarımız ve görsel zevki yüksek peyzajımız ile karşılamalıyız” dedi. Başkan Ömer Günel, şöyle konuştu: “Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile yoğun bir çalışma dönemi yaşıyoruz. Üç buçuk ayda 70 parkın bakımını tamamladık. Zemin yenilemesi, temizlik, peyzaj düzenlemesi, çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çocuk oyun gruplarının, spor aletlerinin ve dinlenme alanlarının bakımları da periyodik olarak yapılıyor. GENÇLERİMİZ İÇİN ÖZEL SES İZOLASYONLU POTALAR Basketbol sahalarına monte edilmeye başlanan ve cam panya olarak adlandırılan, potanın çember dışında kalan dörtgen bölümünün ses çıkarmayan akrilik malzemeden imal edildiği potalar sporseverler ve mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.  Şu ana kadar dört parka monte edilen ses çıkarmayan potalarla gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. ‘Cam panyalı’ olarak bilinen potaları Kuşadası’nın basketbol sahası bulunan tüm parklarına yerleştirmeyi hedefliyoruz.”
Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, bir yandan ilçeye yeni park alanları kazandırmak için çalışırken, bir yandan da mevcut parkları estetik bir görünüme kavuşturmak ve fiziki koşullarını iyileştirmek amacıyla bakım çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, farklı mahallelerde eş zamanlı olarak bakım, onarım ve yapım çalışması yürüten Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde bulunan park, bahçe ve meydanları da ihmal etmiyor. Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’ndan başlamak üzere merkezi noktalara yerleştirilen ahşap saksılı çiçekler beğeni ile karşılanıyor.

VİTRİNİ OLMAYAN MAĞAZA SATIŞ YAPAMAZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın geçmiş yıllar itibari ile eskimiş bir vitrine sahip olduğunun altını çizerek, “Vitrini olmayan mağaza iş yapamaz. Bu bilinç ile Kuşadası’nın çehresini değiştirmemiz lazım. Kuşadası’na gelen misafirlerimizi tertemiz caddelerimiz, pırıl pırıl parklarımız ve görsel zevki yüksek peyzajımız ile karşılamalıyız” dedi.

Başkan Ömer Günel, şöyle konuştu:

“Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile yoğun bir çalışma dönemi yaşıyoruz. Üç buçuk ayda 70 parkın bakımını tamamladık. Zemin yenilemesi, temizlik, peyzaj düzenlemesi, çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çocuk oyun gruplarının, spor aletlerinin ve dinlenme alanlarının bakımları da periyodik olarak yapılıyor.

GENÇLERİMİZ İÇİN ÖZEL SES İZOLASYONLU POTALAR

Basketbol sahalarına monte edilmeye başlanan ve cam panya olarak adlandırılan, potanın çember dışında kalan dörtgen bölümünün ses çıkarmayan akrilik malzemeden imal edildiği potalar sporseverler ve mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.  Şu ana kadar dört parka monte edilen ses çıkarmayan potalarla gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. ‘Cam panyalı’ olarak bilinen potaları Kuşadası’nın basketbol sahası bulunan tüm parklarına yerleştirmeyi hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.