Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası’ndan İtalya’ya turizm köprüsü kuruluyor

TURİZM 25.07.2019 - 09:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4177+ kez okundu.
 

Kuşadası’ndan İtalya’ya turizm köprüsü kuruluyor

9 Mayıs 2019 tarihinde İzmir İtalya Konsolosu olarak atanan Valerio Giorgio, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e nezaket ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, ikilinin samimi ortamda geçen sohbetinde Kuşadası ve İtalya arasında güçlü bağlar olduğunu belirten Valerio Giorgo, “Kuşadası bizler için önemli bir turizm merkezi. Bu nedenle tarihsel güçlü bağlarımızı günümüzde daha fazla güçlendirmek arzusu içindeyiz. İtalyanca dil eğitim kurslarının açılması için İzmir İtalyan Dostluk Derneği koordinesinde çalışmalarımız var. Kuşadası’nda da kurulacak bu eğitim merkezi ile gerek istihdam, gerekse turizm alanındaki iş birliğimiz güçlenerek artacaktır. Kruvaziyer turizminin de önceki yıllardaki seviyelere çıkması için girişimlerimiz devam ediyor. Kuşadası Limanı bu konuda Akdeniz’deki en önemli limanlardan biridir. Ayrıca Kuşadası ile turizm fuarlarımızda da iş birliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir İtalya Konsolosu Valeria Giorgo’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Başkan Ömer Günel, şöyle konuştu: “Yeni atanan İzmir Konsolosu Valeria Giorgo’ya yeni görevinde başarılar dilerim. Elbette İtalya ile olan iş birliği bizler için önem arz etmektedir. Bu kapsamda İtalyanca dil kursu için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isterim. İtalya ile benzer özelliklerimiz var. Kuşadası ve İtalya arasında bir turizm köprüsü kurulması için talep edilen tüm konularda iş birliği içinde olacağız. Kruvaziyer turizmi açısından kentimizin Akdeniz’deki en önemli limanlardan birisine ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Med Cruise Genel Kurulu’nun Kuşadası’nda yapılmış olması da bunun en büyük göstergelerinden biridir. Kuşadası’nda ve Aydın bölgemizde yeni yeni turizm destinasyonları ortaya çıkarılıyor. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyük katkıları oluyor. İtalya ve İzmir arasında direkt uçuşların da başlatılması için her iki ülkenin ulaştırma otoritelerine baskı yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum. İtalya’da organize edilen fuarlar için de özellikle arkeoloji ve su altı ihtisas fuarlarına katılım sağlayarak oluşturacağımız turizm köprüsü aracılığıyla güçlü bağlar kuracağımızdan eminim.” Ziyaretin sonunda Başkan Ömer Günel, zeytinyağlarıyla ünlü İtalya’nın İzmir Konsolosu Giorgio’ya Kuşadası’nın park ve bahçelerinden toplanan zeytinlerden üretilen zeytinyağı hediye etti.
9 Mayıs 2019 tarihinde İzmir İtalya Konsolosu olarak atanan Valerio Giorgio, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e nezaket ziyaretinde bulunduğu bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, ikilinin samimi ortamda geçen sohbetinde Kuşadası ve İtalya arasında güçlü bağlar olduğunu belirten Valerio Giorgo, “Kuşadası bizler için önemli bir turizm merkezi. Bu nedenle tarihsel güçlü bağlarımızı günümüzde daha fazla güçlendirmek arzusu içindeyiz. İtalyanca dil eğitim kurslarının açılması için İzmir İtalyan Dostluk Derneği koordinesinde çalışmalarımız var. Kuşadası’nda da kurulacak bu eğitim merkezi ile gerek istihdam, gerekse turizm alanındaki iş birliğimiz güçlenerek artacaktır. Kruvaziyer turizminin de önceki yıllardaki seviyelere çıkması için girişimlerimiz devam ediyor. Kuşadası Limanı bu konuda Akdeniz’deki en önemli limanlardan biridir. Ayrıca Kuşadası ile turizm fuarlarımızda da iş birliği sağlayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İzmir İtalya Konsolosu Valeria Giorgo’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Başkan Ömer Günel, şöyle konuştu:

“Yeni atanan İzmir Konsolosu Valeria Giorgo’ya yeni görevinde başarılar dilerim. Elbette İtalya ile olan iş birliği bizler için önem arz etmektedir. Bu kapsamda İtalyanca dil kursu için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isterim.

İtalya ile benzer özelliklerimiz var. Kuşadası ve İtalya arasında bir turizm köprüsü kurulması için talep edilen tüm konularda iş birliği içinde olacağız. Kruvaziyer turizmi açısından kentimizin Akdeniz’deki en önemli limanlardan birisine ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Med Cruise Genel Kurulu’nun Kuşadası’nda yapılmış olması da bunun en büyük göstergelerinden biridir.

Kuşadası’nda ve Aydın bölgemizde yeni yeni turizm destinasyonları ortaya çıkarılıyor. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun büyük katkıları oluyor. İtalya ve İzmir arasında direkt uçuşların da başlatılması için her iki ülkenin ulaştırma otoritelerine baskı yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum.

İtalya’da organize edilen fuarlar için de özellikle arkeoloji ve su altı ihtisas fuarlarına katılım sağlayarak oluşturacağımız turizm köprüsü aracılığıyla güçlü bağlar kuracağımızdan eminim.”

Ziyaretin sonunda Başkan Ömer Günel, zeytinyağlarıyla ünlü İtalya’nın İzmir Konsolosu Giorgio’ya Kuşadası’nın park ve bahçelerinden toplanan zeytinlerden üretilen zeytinyağı hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.