Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası’ndan dünyaya şeftali ihracat başladı

EKONOMİ 18.05.2019 - 17:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3455+ kez okundu.
 

Kuşadası’ndan dünyaya şeftali ihracat başladı

Aydın'ın şeftalisiyle ünlü Kuşadası İlçesi’ne bağlı Davutlar Mahallesi'nde, ‘Early Fresh’ cinsi, halk arasında ‘Tezeren’ adıyla bilinen yılın ilk şeftalisinin hasadına başlandığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, hasatta üreticiyi yalnız bırakmayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şeftali toplayan çiftçiyi bahçelerinde ziyaret etti. BAŞKANI GÜNEL: KUŞADASI SADECE TURİZM İLE ANILMAMALI Turizm kenti olarak bilinen ancak şeftalisi ve mandalinası ile de ünlü Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi, meyve üretiminde iç pazar ve ihracatta da önemli bir yere sahip. En iyi ilk hasat şeftalisine sahip Kuşadası şeftalisi, aroması, kokusu ve şekliyle de diğer şeftalilerden farklılık gösteriyor. Kuşadası Davutlar’da yaklaşık 25 bin dönüm arazide şeftali üretimi yapılan bölgede, bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor. Turizm ile anılan Kuşadası’nın tarımsal alandaki pek çok faaliyetinin yeterince anlatılıp tanıtılamadığını belirten belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası Davutlar’da toprağımızın yapısı ve sahip olduğumuz mikro iklimimiz nedeni ile ürettiğimiz şeftalinin hasadı, diğer bölgelere göre daha erken yapılıyor. Mayıs ayının ilk haftalarında hasadımız başlıyor. Bu ne demek, turizm kenti olarak sezonu açıp, sizleri ağırlamadan önce şeftalimiz ile biz sizlerin evlerine misafir oluyoruz” dedi. MARKALAŞMA ÇALIŞMALARINA DESTEK OLACAĞIZ Belediye Başkanı Ömer Günel, şöyle konuştu: “Daha seçim döneminde çiftçilerimizi sık sık ziyaret etmiş, hatta onlara kompost gübre dağıtımı yapmıştık. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak Kuşadası’nda yaşayan her kesimin, her bir bireyin ve hatta ağacıyla hayvanıyla her bir canlının belediye başkanı olarak meyve ağaçlarımızın, tarım arazilerimizin korunması için her türlü desteği sağlayacağım. BİZ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ Çiftçimizin daha kaliteli ve nitelikli tarım yapabilmesi, daha çok kazanmalarını sağlayan iç pazar arayışı ve ürününü direk kendisinin satması konularında belediye olarak ne destek verilebilecek ise tüm desteği vererek yanlarında duracağız. Her zaman destekçileri olacağımın sözünü zaten daha belediye başkanı olmadan vermiştim. Bu sözümün de arkasında durarak bugün bir yıllık emeklerinin karşılığını aldıkları en mutlu günleri olan hasat günlerinde de yanlarındayım. Çiftçimize, kentimize, ülkemize bereketli olsun.”
Aydın'ın şeftalisiyle ünlü Kuşadası İlçesi’ne bağlı Davutlar Mahallesi'nde, ‘Early Fresh’ cinsi, halk arasında ‘Tezeren’ adıyla bilinen yılın ilk şeftalisinin hasadına başlandığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, hasatta üreticiyi yalnız bırakmayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şeftali toplayan çiftçiyi bahçelerinde ziyaret etti.

BAŞKANI GÜNEL: KUŞADASI SADECE TURİZM İLE ANILMAMALI

Turizm kenti olarak bilinen ancak şeftalisi ve mandalinası ile de ünlü Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi, meyve üretiminde iç pazar ve ihracatta da önemli bir yere sahip.

En iyi ilk hasat şeftalisine sahip Kuşadası şeftalisi, aroması, kokusu ve şekliyle de diğer şeftalilerden farklılık gösteriyor. Kuşadası Davutlar’da yaklaşık 25 bin dönüm arazide şeftali üretimi yapılan bölgede, bu yıl 20 bin ton rekolte bekleniyor.

Turizm ile anılan Kuşadası’nın tarımsal alandaki pek çok faaliyetinin yeterince anlatılıp tanıtılamadığını belirten belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası Davutlar’da toprağımızın yapısı ve sahip olduğumuz mikro iklimimiz nedeni ile ürettiğimiz şeftalinin hasadı, diğer bölgelere göre daha erken yapılıyor. Mayıs ayının ilk haftalarında hasadımız başlıyor. Bu ne demek, turizm kenti olarak sezonu açıp, sizleri ağırlamadan önce şeftalimiz ile biz sizlerin evlerine misafir oluyoruz” dedi.

MARKALAŞMA ÇALIŞMALARINA DESTEK OLACAĞIZ

Belediye Başkanı Ömer Günel, şöyle konuştu:

“Daha seçim döneminde çiftçilerimizi sık sık ziyaret etmiş, hatta onlara kompost gübre dağıtımı yapmıştık. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak Kuşadası’nda yaşayan her kesimin, her bir bireyin ve hatta ağacıyla hayvanıyla her bir canlının belediye başkanı olarak meyve ağaçlarımızın, tarım arazilerimizin korunması için her türlü desteği sağlayacağım.

BİZ SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Çiftçimizin daha kaliteli ve nitelikli tarım yapabilmesi, daha çok kazanmalarını sağlayan iç pazar arayışı ve ürününü direk kendisinin satması konularında belediye olarak ne destek verilebilecek ise tüm desteği vererek yanlarında duracağız. Her zaman destekçileri olacağımın sözünü zaten daha belediye başkanı olmadan vermiştim. Bu sözümün de arkasında durarak bugün bir yıllık emeklerinin karşılığını aldıkları en mutlu günleri olan hasat günlerinde de yanlarındayım. Çiftçimize, kentimize, ülkemize bereketli olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.