Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Anadolu’nun Renkleri mozaik çalıştayı sona erdi

SİYASET 27.10.2015 - 17:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3488+ kez okundu.
 

Anadolu’nun Renkleri mozaik çalıştayı sona erdi

Kuşadası Belediyesi’nin katkıları ile Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGESDER) tarafından İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen “Anadolu’nun Renkleri” Mozaik Çalıştayı’nda sanatçılar tarafından yapılan ve Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 halk oyunu figürünün bulunduğu pano serisi sona erdi.

Kuşadası Belediyesi’nin desteği ile EGESDER tarafından düzenlenen Anadolu’nun Renkleri Mozaik Çalıştayı sona erdi. Mozaik sanatçıları Ayşe Mesude Kumbasar, Ayhan Keser, Esra Eren Çimen, Gülben Gültek Güneş, Gülden Akyol Köktürk, Gülistan Genç, Hatice Aydan Aktürk, Kadir Yılmaz, İlknur Hıçkıran, Serdar Yörük, Sevgi Genç ve Sevgi Tümer’in katıldığı çalıştayda bir de pano serisi hazırlandı. Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 halk oyunu figürünün yer aldığı panolar, önümüzdeki günlerde Kuşadalıların da görüşleri alınarak ilçenin belirli bir noktasında yan yana bir bütün oluşturacak şekilde sürekli olarak sergilenecek. Mozaik Çalıştayı’nı ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sanat eserlerinin kentlere estetik anlamda büyük bir değer kattığını belirterek “Birbirinden değerli sanatçılarımız tarafından büyük bir emekle yapılan mozaik a panoların Kuşadalılar tarafından da çok beğenileceğini düşünüyorum. Anadolu’nun renklerini mozaik çalışmayla yansıtan bu panoları vatandaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda ilçemizin uygun bir noktasında sergileyeceğiz. Sanatçı kişilikleri ve emekleri ile Kuşadası’na değer katan tüm sanatçılarımıza ve EGESDER Başkanı Serdar Yörük’e candan teşekkür ediyorum” dedi.
Kuşadası Belediyesi’nin katkıları ile Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGESDER) tarafından İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen “Anadolu’nun Renkleri” Mozaik Çalıştayı’nda sanatçılar tarafından yapılan ve Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 halk oyunu figürünün bulunduğu pano serisi sona erdi.

Kuşadası Belediyesi’nin desteği ile EGESDER tarafından düzenlenen Anadolu’nun Renkleri Mozaik Çalıştayı sona erdi. Mozaik sanatçıları Ayşe Mesude Kumbasar, Ayhan Keser, Esra Eren Çimen, Gülben Gültek Güneş, Gülden Akyol Köktürk, Gülistan Genç, Hatice Aydan Aktürk, Kadir Yılmaz, İlknur Hıçkıran, Serdar Yörük, Sevgi Genç ve Sevgi Tümer’in katıldığı çalıştayda bir de pano serisi hazırlandı. Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 halk oyunu figürünün yer aldığı panolar, önümüzdeki günlerde Kuşadalıların da görüşleri alınarak ilçenin belirli bir noktasında yan yana bir bütün oluşturacak şekilde sürekli olarak sergilenecek.

Mozaik Çalıştayı’nı ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sanat eserlerinin kentlere estetik anlamda büyük bir değer kattığını belirterek “Birbirinden değerli sanatçılarımız tarafından büyük bir emekle yapılan mozaik a panoların Kuşadalılar tarafından da çok beğenileceğini düşünüyorum. Anadolu’nun renklerini mozaik çalışmayla yansıtan bu panoları vatandaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda ilçemizin uygun bir noktasında sergileyeceğiz. Sanatçı kişilikleri ve emekleri ile Kuşadası’na değer katan tüm sanatçılarımıza ve EGESDER Başkanı Serdar Yörük’e candan teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.