Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nda Türkiye’de Mizah Dergileri sergisi

KÜLTÜR 18.08.2016 - 14:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3020+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda Türkiye’de Mizah Dergileri sergisi

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında KUAKMER’de “Türkiye’de Mizah Dergileri” sergisi açıldı.

AYDIN- Açılışın ardından mizah dergileri koleksiyoncusu Alper Rıza Selçuk, Cumhuriyetin ilk yıllarından 90’lı yılların sonlarına kadar yayınlanmış mizah dergileri hakkında katılımcılara bilgi verdi.  1920’li yıllardan 90’lı yılların sonlarına kadar yayınlanmış birçok mizah dergisinden oluşan “Türkiye’de Mizah Dergileri” sergisinin açılışı Kuşadalılar’dan yoğun ilgi gördü. Akköy Kütüphanesi, KUAKMER ve çeşitli koleksiyoncuların arşivlerinden derlenen dergiler hakkında katılımcılara bilgi veren mizah dergileri koleksiyoncusu Alper Rıza Selçuk Türkiye’de yayınlanan ilk mizah dergilerinin ortak özelliğinin ekonomik ve siyasal olayları karikatürize etmeleri olduğunu söyleyerek bunun günümüzde de devam ettiğini belirtti.
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında KUAKMER’de “Türkiye’de Mizah Dergileri” sergisi açıldı.

AYDIN- Açılışın ardından mizah dergileri koleksiyoncusu Alper Rıza Selçuk, Cumhuriyetin ilk yıllarından 90’lı yılların sonlarına kadar yayınlanmış mizah dergileri hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

1920’li yıllardan 90’lı yılların sonlarına kadar yayınlanmış birçok mizah dergisinden oluşan “Türkiye’de Mizah Dergileri” sergisinin açılışı Kuşadalılar’dan yoğun ilgi gördü. Akköy Kütüphanesi, KUAKMER ve çeşitli koleksiyoncuların arşivlerinden derlenen dergiler hakkında katılımcılara bilgi veren mizah dergileri koleksiyoncusu Alper Rıza Selçuk Türkiye’de yayınlanan ilk mizah dergilerinin ortak özelliğinin ekonomik ve siyasal olayları karikatürize etmeleri olduğunu söyleyerek bunun günümüzde de devam ettiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.