Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nda siyasi gerginlik

ASAYİŞ 11.03.2019 - 18:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4312+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda siyasi gerginlik

Kuşadası’nda sosyal medya üzerinden tartışan biri AK Parti’li, biri CHP’li olduğu öne sürülen iki kişinin ilçede gerginliğe yol açtığı bildirildi.

AYDIN - Sosyal medyada başladığı belirtilen tartışmanın kavgaya, daha sonra tehdide dönüştüğü ve restleşme sonucu tarafların belirlenen adreste buluştukları ifade edildi. Gerginliğin artmasının ardından CHP’li adayın taraftarı olduğu ileri sürülen ve aracında adayın afişleri bulunduğu belirtilen  Ç. Ö. isimli kişi, AK Partili adayın taraftarı olduğu ifade edilen  R. L. A.’ya pompalı tüfekle ateş açtığı ve Ç. Ö.’nün polis tarafından suç aletleriyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi. İHA’nın bildirdiğine göre, olayla ilgili açıklama yapan Cumhur İttifakı Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, tüm adayları ve taraftarlarını sağduyulu davranmaya çağırdı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fuat Akdoğan, şunları söyledi: “Yaşadığımız Yerel Seçim süreci, bugüne kadar yaşanmamış bir şekilde gergin bir atmosfere sahne oluyor. Siyasi başarısızlığın, yenilmişlik duygusunun yansıması olarak gerginlik, ötekileştirme, dışlama ve kutuplaştırma politikaları, siyasal propaganda yöntemi olarak benimseniyor. Bunun yansımalarını ise Pazar akşamı yaşanan olay gösteriyor. Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin, bu kentte yaşayanların yöneticilerini demokratik bir şekilde seçme yarışı olduğu unutulmamalıdır. Hepimizin önümüzdeki süreçte Kuşadası’nda yaşamaya devam edeceği göz ardı edilmemelidir. Toplumsal barışı bozacak söz, davranış ve girişimlerin Kuşadası’na vereceği zarar göz önüne alınarak hareket edilmelidir. Gerginliklerin kimsenin yararına olmayacağını hatırlatır, bu tür tavır ve davranışların karşısında olduğumuzu vurguluyoruz. Şiddeti ret ediyor, kınıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle bu demokratik yarışa giren tüm adayları, sonra ekiplerini sükunete ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum."
Kuşadası’nda sosyal medya üzerinden tartışan biri AK Parti’li, biri CHP’li olduğu öne sürülen iki kişinin ilçede gerginliğe yol açtığı bildirildi.

AYDIN - Sosyal medyada başladığı belirtilen tartışmanın kavgaya, daha sonra tehdide dönüştüğü ve restleşme sonucu tarafların belirlenen adreste buluştukları ifade edildi. Gerginliğin artmasının ardından CHP’li adayın taraftarı olduğu ileri sürülen ve aracında adayın afişleri bulunduğu belirtilen  Ç. Ö. isimli kişi, AK Partili adayın taraftarı olduğu ifade edilen  R. L. A.’ya pompalı tüfekle ateş açtığı ve Ç. Ö.’nün polis tarafından suç aletleriyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

İHA’nın bildirdiğine göre, olayla ilgili açıklama yapan Cumhur İttifakı Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, tüm adayları ve taraftarlarını sağduyulu davranmaya çağırdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fuat Akdoğan, şunları söyledi:

“Yaşadığımız Yerel Seçim süreci, bugüne kadar yaşanmamış bir şekilde gergin bir atmosfere sahne oluyor. Siyasi başarısızlığın, yenilmişlik duygusunun yansıması olarak gerginlik, ötekileştirme, dışlama ve kutuplaştırma politikaları, siyasal propaganda yöntemi olarak benimseniyor.

Bunun yansımalarını ise Pazar akşamı yaşanan olay gösteriyor. Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin, bu kentte yaşayanların yöneticilerini demokratik bir şekilde seçme yarışı olduğu unutulmamalıdır. Hepimizin önümüzdeki süreçte Kuşadası’nda yaşamaya devam edeceği göz ardı edilmemelidir. Toplumsal barışı bozacak söz, davranış ve girişimlerin Kuşadası’na vereceği zarar göz önüne alınarak hareket edilmelidir.

Gerginliklerin kimsenin yararına olmayacağını hatırlatır, bu tür tavır ve davranışların karşısında olduğumuzu vurguluyoruz. Şiddeti ret ediyor, kınıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle bu demokratik yarışa giren tüm adayları, sonra ekiplerini sükunete ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.