Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası Zeytin Festivali başladı

GÜNCEL 03.11.2018 - 17:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2969+ kez okundu.
 

Kuşadası Zeytin Festivali başladı

Kuşadası Zeytin Festivali "bolluğa, sağlığa, barışa" sloganıyla başladı.

AYDIN- Ege Bölgesi'nde zeytinin yetiştiği en önemli bölgelerden olan Kuşadası'nda, belediye tarafından bu yıl ilk kez "bolluğa, sağlığa, barışa" sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, tarih boyunca farklı kültürlerle zenginleşen Kuşadası'nın gastronomik değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor. Kuşadası Zeytin Festivali, belediye önünden start alan kortej ile başladı. Kervansaray önünde tamamlanan kortejin ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı  ve Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ile birlikte çok sayıda gurme ve zeytin konusunda uzman isimlerin katıldığı festival iki gün sürecek. Festival kapsamında, gastronomi tanıtımlarının yanı sıra zeytinyağlı sabun yapımı, yemek yarışmaları, paneller ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Zeytin Festivali’nin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, festivalle ilçe turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı. Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise, zeytinin mucizevi bir meyve olduğunu aktararak, bu değerlerin farkına varılarak sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
Kuşadası Zeytin Festivali "bolluğa, sağlığa, barışa" sloganıyla başladı.

AYDIN- Ege Bölgesi'nde zeytinin yetiştiği en önemli bölgelerden olan Kuşadası'nda, belediye tarafından bu yıl ilk kez "bolluğa, sağlığa, barışa" sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, tarih boyunca farklı kültürlerle zenginleşen Kuşadası'nın gastronomik değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Kuşadası Zeytin Festivali, belediye önünden start alan kortej ile başladı. Kervansaray önünde tamamlanan kortejin ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı  ve Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ile birlikte çok sayıda gurme ve zeytin konusunda uzman isimlerin katıldığı festival iki gün sürecek. Festival kapsamında, gastronomi tanıtımlarının yanı sıra zeytinyağlı sabun yapımı, yemek yarışmaları, paneller ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Zeytin Festivali’nin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, festivalle ilçe turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlattı. Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise, zeytinin mucizevi bir meyve olduğunu aktararak, bu değerlerin farkına varılarak sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.