Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadasi Turizm anlayışında ülkemizin yeni yüzü olacak

TURİZM 08.05.2020 - 01:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 9394+ kez okundu.
 

Kuşadasi Turizm anlayışında ülkemizin yeni yüzü olacak

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından alışkanlıklar ve yaşam tarzları gibi turizm anlayışının da değişeceğini ifade etti.

KUŞADASI - Koronadan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi kalmayacağına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Kentimiz Kuşadası, barındırdığı alternatif turizm potansiyeli ile yeni dünyanın talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek her türlü fırsat ve olanağa sahiptir” dedi. Koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirler ve sunduğu hizmetler ile dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, salgının sona ermesinin ardından turizm alanında yaşama geçirilecek yeni uygulamalarla ilgili hazırlıkların da sürdürüldüğünü ifade etti. Koronavirüs salgınının dünya çapında sürdürülen bir savaş olduğunu vurgulayan Başkan Ömer Günel “Bu savaş tıbbın ve bilimin ışığında eninde sonunda kazanılacaktır. Ancak hiçbir şey eskisi gibi kalmayacaktır. İnsanların yaşam biçimleri ve alışkanlıkları gibi turizm anlayışları ve turistik faaliyetlerinin biçimi de değişecektir” dedi. Uzun yıllardır kitlesel turizmin en önemli merkezlerinden olan Kuşadası’nın başta termal sağlık turizmi, ekoturizm ve butik otel turizmi olmak üzere çok önemli bir alternatif turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. TÜRKİYE YENİ TERMAL TURİZM MERKEZİNE KAVUŞACAK Termal sağlık turizmi alanında faaliyet gösterecek şirketin kuruluşunda son aşamaya gelindiğini ve uzman raporlarının alındığını belirten Başkan Ömer Günel “Davutlar bölgesinin termal turizm bölgesi olarak yeni yatırımlara ev sahipliği yapması için çalışmalar hızlandırılmıştır. Dünyanın en özel sularından olan termal suyumuz sağlık turizmi dışında ısıtma, meyve, sebze kurutma ve tarım amacıyla da kullanılacaktır” dedi. KUŞADASI  ORGANİK TURİZM DE GELECEĞİ ŞİMİDEN YAKALADI Kuşadası’nın organik ekoturizm alanında sahip olduğu toprakların ve ürün kalitesinin de bugüne kadar göz ardı edildiğine dikkat çeken Başkan Ömer Günel, şöyle dedi: “Bu potansiyel kentimizde bir altın madeni gibi öylece durmaktadır. Turizm tesisleri ve düzenlemeleri en uygun alanlarda organik eko turizm için teşvik edilecek ve yatırımlara öncülük edilecektir.” TURİZM SEZONU YARIN SABAH AÇILSA DAHİ BİZ HAZIRIZ Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nın butik hizmet sunacak önemli tesislere de ev sahipliği yaptığını belirterek “Kentimiz turizm yatırımcıları, dünyanın en esnek ve hızla aksiyon alan tecrübeli isimlerinden oluşmaktadır. Bunun için şimdiden hazırlığa başladılar. Biz de belediye belgeli tesisler için bir yönetmelik hazırlığı içerisindeyiz. Kuşadası’nın değişimini her gün izlemeye devam edeceksiniz.  Kültür merkezleri, yeni doğal yaşam alanları, kreşler, eğitim merkezleri , Türkiye’de ilk defa hayata geçecek olan kütüphaneler, müzeler , sempozyumlar, festivaller ile uluslararası cazibe oluşturacak etkinlikle. Eskiyen kentimizin yenilenen sokakları, caddeleri, cıvıl cıvıl peyzaj örnekleri, sanatla süslenen sokakları. İhtiyacımız olan tek şey inanmak ve çok çalışmak” dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından alışkanlıklar ve yaşam tarzları gibi turizm anlayışının da değişeceğini ifade etti.

KUŞADASI - Koronadan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi kalmayacağına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, Kentimiz Kuşadası, barındırdığı alternatif turizm potansiyeli ile yeni dünyanın talep ve ihtiyaçlarına hitap edecek her türlü fırsat ve olanağa sahiptir” dedi.

Koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirler ve sunduğu hizmetler ile dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, salgının sona ermesinin ardından turizm alanında yaşama geçirilecek yeni uygulamalarla ilgili hazırlıkların da sürdürüldüğünü ifade etti. Koronavirüs salgınının dünya çapında sürdürülen bir savaş olduğunu vurgulayan Başkan Ömer Günel Bu savaş tıbbın ve bilimin ışığında eninde sonunda kazanılacaktır. Ancak hiçbir şey eskisi gibi kalmayacaktır. İnsanların yaşam biçimleri ve alışkanlıkları gibi turizm anlayışları ve turistik faaliyetlerinin biçimi de değişecektir” dedi. Uzun yıllardır kitlesel turizmin en önemli merkezlerinden olan Kuşadası’nın başta termal sağlık turizmi, ekoturizm ve butik otel turizmi olmak üzere çok önemli bir alternatif turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

TÜRKİYE YENİ TERMAL TURİZM MERKEZİNE KAVUŞACAK

Termal sağlık turizmi alanında faaliyet gösterecek şirketin kuruluşunda son aşamaya gelindiğini ve uzman raporlarının alındığını belirten Başkan Ömer Günel Davutlar bölgesinin termal turizm bölgesi olarak yeni yatırımlara ev sahipliği yapması için çalışmalar hızlandırılmıştır. Dünyanın en özel sularından olan termal suyumuz sağlık turizmi dışında ısıtma, meyve, sebze kurutma ve tarım amacıyla da kullanılacaktır” dedi.

KUŞADASI  ORGANİK TURİZM DE GELECEĞİ ŞİMİDEN YAKALADI

Kuşadası’nın organik ekoturizm alanında sahip olduğu toprakların ve ürün kalitesinin de bugüne kadar göz ardı edildiğine dikkat çeken Başkan Ömer Günel, şöyle dedi: Bu potansiyel kentimizde bir altın madeni gibi öylece durmaktadır. Turizm tesisleri ve düzenlemeleri en uygun alanlarda organik eko turizm için teşvik edilecek ve yatırımlara öncülük edilecektir.”

TURİZM SEZONU YARIN SABAH AÇILSA DAHİ BİZ HAZIRIZ

Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nın butik hizmet sunacak önemli tesislere de ev sahipliği yaptığını belirterek Kentimiz turizm yatırımcıları, dünyanın en esnek ve hızla aksiyon alan tecrübeli isimlerinden oluşmaktadır. Bunun için şimdiden hazırlığa başladılar. Biz de belediye belgeli tesisler için bir yönetmelik hazırlığı içerisindeyiz. Kuşadası’nın değişimini her gün izlemeye devam edeceksiniz.  Kültür merkezleri, yeni doğal yaşam alanları, kreşler, eğitim merkezleri , Türkiyede ilk defa hayata geçecek olan kütüphaneler, müzeler , sempozyumlar, festivaller ile uluslararası cazibe oluşturacak etkinlikle. Eskiyen kentimizin yenilenen sokakları, caddeleri, cıvıl cıvıl peyzaj örnekleri, sanatla süslenen sokakları. İhtiyacımız olan tek şey inanmak ve çok çalışmak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.